Mijn 16 favoriete kleurplaten

0
3734

DIY: 16 kleurplaten

Kleuren maar!

Het inkleuren van kleurplaten is al een tijdje een trend, maar ik begon er pas een maandje geleden mee. Het leek me een beetje suf en saai. Ik dacht dat ik liever zelf iets tekende, dan dat ik passief vakjes in wilde kleuren. Maar het tegenovergestelde bleek. Wat is kleuren ontspannend! Ik printte voor mijn leerlingen een aantal kleurplaten uit, die ze konden inkleuren als ze klaar waren met hun werk en toen ben ik zelf ook begonnen. En nu heb ik de smaak te pakken!

Kleurplaten

Je kunt heel veel kleurboeken vinden in de winkels, maar eigenlijk vind ik dat niet zo handig. In heel veel kleurboeken staan maar een paar kleurplaten die ik echt mooi vind. En dan heb je straks een heel boek ‘over’. Ik vind het het fijnst om een kleurplaat te zoeken via internet en die dat te printen op iets dikker A3 papier. Dan krijg je zo’n mooi resultaat! Dan wordt de kleurplaat bijna een schilderij.

Verzameling

Sinds ik de smaak te pakken heb ben ik begonnen met het verzamelen van toffe kleurplaten en vandaag deel ik ze met je! Ze zijn allemaal van het internet geplukt. Behalve deze, die heb ik zelf gemaakt. Leuk hè?

Wat heb je nodig?

 • Printer
 • Iets om mee te kleuren

Aan de slag:

 1. Sla de kleurplaat op door met je rechtermuisknop op de afbeeldingen te klikken en te kiezen voor ‘afbeelding opslaan als..’
 2. Zoek de afbeelding op en open ‘m
 3. Print de afbeelding uit
 4. Kleuren maar!

Klaar!

Kleur jij wel eens?

 1. van gogh kleurplaat
 2. kleurplaat ramen
 3. kleurplaat parijs
 4. kleurplaat olifant
 5. kleurplaat kunst
 6. kleurplaat huisjes
 7. kleurplaat golven
 8. kleurplaat architectuur
 9. kleurplaat fiets
 10. kleurplaat diamantjes
 11. kleurplaat bouguet
 12. kleurplaat bloemen
 13. Downloaden

 14. Downloaden

 15. Downloaden

 16. Downloaden

Groetjes, Annemarij
Blogger bij hemelsblauw.net

Blog | Webshop | Facebook | Instagram

dit is een blog van hemelsblauw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here