Home Blog

Nieuw: Cards & Scrap Loving Paper Special!

0
Cards en Scrap 38 verrassing Loving Paper

De volgende Special van Cards & Scrap is helemaal spiksplinternieuw. Natuurlijk houden we allemaal van papier, dat is waar we het liefste mee werken. Daarom staan in de Loving Paper Special de beste technieken voor je uitgelegd. Ga direct aan de slag met de leuke projecten en handige doevellen.

In deze uitgave vind je: Mixed Media, Kadoosjes, papier-decoraties, handlettering, kaarten en labels, bullet en art journaling, scrapbooking, stempels en meer!

Bestel Cards & Scrap 38 direct (gratis verzending t/m 2 september) of word abonnee om nooit meer een uitgave te missen!

Hobbyhandig op Readly

0
Hobbyhandig op Readly

HobbyHandig is nu nog meer digitaal! Naast de fysieke uitgaves en diverse projecten die je gemakkelijk via de webshop Hobbyou.nl kunt bestellen, is HobbyHandig nu ook op Readly! Wie deze app niet kent, kan hem makkelijk gratis downloaden om te kijken wat het is. Je zult zien dat je hier naast alle titels van Uitgeverij Scala ook meer dan 3.000 andere magazines vindt, uit binnen- en buitenland! Het is dan ook zo’n beetje de Netflix van tijdschriften.

En nu kan je het extra goedkoop proberen! Speciaal voor lezers van HobbyHandig krijg je op het moment namelijk de eerste maand voor maar € 0,99! Daarna wordt het abonnement automatisch verlengd voor € 9,99 per maand.

Maak je eigen account en krijg direct toegang tot meer hobby-projecten dan je ooit kan maken. Van DIY tot breiwerk, er is een hele wereld te verkennen op nl.Readly.com. Extra handig is de zoekfunctie, waarmee je op onderwerp of op tijdschrift kan zoeken. Daarmee zie je al snel dat je niet alleen de nieuwste edities, maar ook de eerdere uitgaven van HobbyHandig, Creëer, Aan de Haak, etc., kan doorlezen.

Zelfs als jij geen interesse hebt in de helft van de magazines die op Readly te vinden zijn, kan je er nog steeds je partner een plezier mee doen: je kunt je account namelijk delen met 4 anderen. Zelfs is het mogelijk om een profiel met ouderlijk toezicht te creëren. Dus, waar wacht je nog op? Klink nu op deze link, download de app en ga aan het lezen! Omdat je de tijdschriften ook kan downloaden, hoe je niet eens voor al je doe-projecten de tablet erbij te houden.

Hart sleutelhanger van tafelzeil

0
hart sleutelhanger van tafelzeil

Tijdens het leeghalen van wat hobbybakken kwam ik nog wat resten tafelzeil tegen. Wat kan ik nog met die laatste stukjes. Dan bedenk ik me het is over een aantal weken Valentijnsdag en wat hoort daar bij…. juist harten. Dus werd het een hart sleutelhanger van tafelzeil. Op zoek naar meer materiaal vond ik wat stoffen bloemen, bijpassende lintjes en wat grappige kwastjes. Maar natuurlijk kun je ook kralen of bijvoorbeeld een bosje lintjes aan de ring knopen.

Het zijn twee harten op elkaar met wat vulling er tussen. Ze zijn op de naaimachine in elkaar genaaid. Wat best heel gemakkelijk ging. Eventuele versiering op het hart moet je aanbrengen voor dat je ze in elkaar naait. Maar dit staat verder goed in de beschrijving.

Mocht je nu niet zo handig op de naaimachine zijn dan kun je ze ook prima met de naald en draad in elkaar zetten. Het tafelzeil is niet zo stug en een naald prik je er vrij gemakkelijk door heen. Gebruik dan de stiksteek, dit geeft een leuk effect langs de rand.

De vorige keer maakte ik er ook al sleutelhangers mee. Zie daarvoor hier https://www.hobbyhandig.nl/scrabble-sleutelhanger/.

Hart sleutelhanger van tafelzeil

Benodigdheden

 • stukjes tafelzeil
 • sleutelring
 • stukjes lint
 • naaimachine
 • model van een hart (deze kun je zelf wel maken of van internet halen)
 • eventueel versiering voor op hart

Beschrijving

 1. teken het hart op het tafelzeil. Je hebt voor één sleutelhanger twee harten nodig.
 2. knip de harten uit.
 3. Als je iets op het hart wilt naaien moet je dat nu doen. Ik heb de bloemen vastgenaaid met de naaimachine.
 4. knip het stukje lint op maat en vouw dubbel om de ring heen.
 5. leg het eerste hart met de goede kant naar beneden en plaats hier het stukje lint op.
 6. Nu het tweede deel met de goede kant naar boven er op leggen.
 7. ga nu de twee delen op elkaar naaien, begin bovenaan bij het lint zodat het eerste stukje daarvan vast zit.
 8. als je halverwege bent, beneden bij de punt, neem je wat vulling en stop deze in het hart. Niet te veel anders wil het niet meer goed op elkaar liggen om te naaien.
 9. naai nu het hart verder dicht.
 10. knip alle draadjes af.
 11. nu kun je nog wat extra aan de sleutelring maken, bijvoorbeeld een bosje lintjes of een lintje met kralen. knoop deze goed vast aan de sleutelring.

 

 

Borduren op canvas

0
borduren op canvas

Het allereerst wil ik jullie een heel goed, beter, best Nieuwjaar wensen. Een creatief jaar vol nieuwe mogelijkheden. Mijn jaar begon met iets wat ik hier en daar tegen kwam. Borduren op canvas. Eerst zag ik ergens iets langskomen, hmmm, niet mijn ding wat ze er van maakten. Zeer stilistisch iets en niet iets voor iedereen. Dan staat het ineens ook in de krant, geen naam er bij maar wederom hetzelfde idee en tekening. Daar ga je dan toch nog even verder over denken,

Als snel dacht ik tja, of je nu stof hebt of canvas, je kunt er bijna hetzelfde mee. Er kwamen wat ideeën boven borrelen. Hupsakee, de zolder op, op zoek naar canvas doeken. In mijn beleving  moesten er nog twee ronde modelletjes zijn. Niet dus (achteraf weet ik nu dat ik die al eens gebruikt heb), bestellen is ook geen optie, overal uitverkocht, en het antwoord was, sorry, heel Holland hobbyt. Wel vind ik nog twee kleine vierkanten van 20×20 cm. en één van 30×23.5 cm. Deze laatste is vast oud, hij is gespijkerd ipv geniet.

Dan ga ik dus toch borduren op canvas. Om toch dat idee van rond niet los te laten besluit ik een cirkel in de vierkanten te maken. Deze cirkel heeft een doorsnee van 17,5 cm. En ook de andere krijgt een rand. Eerst schilder ik de doeken in een basiskleur. Kleintjes groen en grote ijsblauw. Als dat droog is leg ik de cirkel op de canvasdoeken, ik heb ze ingespoten met spuitlijm, als je deze alleen op één kant spuit is hij niet-permanent. Zo blijven ze mooi liggen als ik de tweede kleur op ga brengen. Schilder vanaf de cirkel naar de zijkant, zo veeg je er niets onder. Bij de grote heb ik 3 cm. vanaf de kant schilders tape geplakt, maar het kan ook zoals je het met de cirkels doet, stuk papier van 17×23 cm. knippen en er op leggen.

Dan het borduren, je legt de tekening die je wilt borduren er op ( je kunt die van mij gebruiken of iets anders wat je leuk vindt), even vastzetten met wat schilders tape, en prikt gaatjes. Let goed op, als je een bocht maakt moeten ze iets dichter op elkaar. Maar houd ongeveer een halve cm. aan qua steeklengte. De steek die ik gebruikt heb heet de stiksteek. Deze leg ik verderop uit.

De bedoeling is dat je nu gaatjes prikt door het voorbeeld en het doek. als je het voorbeeld dan weghaalt zie je het patroon door de gaatjes en kun je borduren. Al doende leert men, Ik kwam er achter dat bij een druk patroon het lastig wordt de goede gaatjes te vinden. Daarom heb ik het patroon van de diertjes er op getekend met carbonpapier en de gaatjes in gedeeltes geprikt. Hierdoor bleef het overzichtelijker en kreeg ik geen onnodige extra gaatjes. Wat de gaatjes betreft, als je klaar bent met borduren leg je het canvas op een platte ondergrond en wrijf je met de bolle kant van een lepel over de achterkant van het borduurwerk. Hierdoor zullen de gaatjes weer een beetje sluiten.

Een leuk detail vind ik zelf dat de tekening of een klein stukje daarvan over de rand loopt. Dit geeft het geheel ietwat diepte. Bij de pluisjesbloemen vliegen de pluisjes uit het frame en bij de kleintjes hangen de takken buiten het frame, terwijl de dieren een klein stukje verdwijnen achter de cirkel.

Borduren op canvas

Benodigdheden:

 • canvas doek grote naar eigen idee.
 • verf om achtergrond te kleuren
 • zwart borduurgaren DMC, splitten met 3 draadjes borduren
 • Naald scherp, niet te dik, gaatjes blijven door dikke naald open staan
 • prikpen oid om gaatjes mee te prikken.

Beschrijving:

 

Eigenlijk heb ik jullie al grotendeels verteld hoe het werkt. Dus leg ik hier nog wat dingetjes uit aan hand van wat foto’s.

Stiksteek

De stiksteek  gaat als volgt. Steek de naald met draad vanaf onderen door het tweede gaatje wat je geprikt hebt. Haal de draad op. Steek de naald een eindje terug in het 1ste gaatje wat je geprikt hebt. Haal de draad door. Steek de naald van onder af in het derde gaatje wat je geprikt hebt, haal draad op. Steek de naald een eindje terug in het vorige gaatje (2 IN DIT GEVAL) en haal door. Blijf dit herhalen over je geprikte gaatjes.

borduren op canvas

 

Hier zien jullie het kleuren van de canvas doeken en het prikken van de tekening
De dieren heb ik dus niet in één keer geprikt maar in gedeeltes. Hierdoor kun je ook beter bochten in schatten
De pluizenbollen heb ik wel eerst helemaal geprikt, dit bleek achteraf erg lastig te werken.

Zeg het met bloemenkaartjes

0
zeg het met bloemenkaartjes

Nu we allemaal in een tijd leven waarin we meer kaartjes versturen is het leuk om daar zelf mee aan de slag te gaan, zeg het met bloemenkaartjes lijkt me dan ook een prima titel voor deze blog. Want zeg nu zelf, bloemen doen het toch altijd goed voor elke gelegenheid. Deze bloemenkaartjes zijn gemaakt met aquamarkers. En het zijn simpel zelf te tekenen bloemen.

Simpel tekenen  hoor ik jullie denken. Er staan hier wat foto’s van het proces hoe je simpel een bloem tekent. Het is niet nodig dat het precies op een bloem lijkt, gebruik een beetje fantasie samen met de werkelijkheid. Wat je vooral moet doen is durven.

Het inkleuren heb ik gedaan met aqua markers. Ik kleur hiermee eigenlijk nooit rechtstreeks op het papier. Een stukje plastic op mijn bureau wordt gebruikt om kleuren op te zetten. Vanaf dat plastic neem ik de kleur dan op met een waterbrush. En breng ik het in dunne laagjes aan, beginnen aan de buitenkant met donker en langzaam uitvegen naar binnen. Het voordeel van dat stukje plastic is dat je gemakkelijk kleuren kunt mengen. Dus aan wat basiskleuren heb je genoeg, de rest maak je zelf door uitproberen en mixen. Mocht jezelf over andere inkleurmiddelen beschikken is dat natuurlijk prima te gebruiken.

In mijn vorige blog beloofde ik het patroon van de macramé ster er alsnog op te zetten, dit is tot heden niet gelukt. (Iets met kerstkaarten) Het blijft een gek gegeven dat al dat materiaal verdwenen is, en daarbij zitten ook de boeken waaruit ik de knopen heb gehaald. Als kerst achter de rug is zal ik eens kijken en het nog eens overdoen.

Zeg het met bloemenkaartjes

Benodigdheden

 • kaartjes 10×10 cm.
 • aquamarkers
 • potlood en gom
 • waterbrush
 • zwarte fineliner (watervast)

Beschrijving

 1. Teken met potlood een bloem, volg daarvoor het stappenplan in de foto’s. Laat lijnen gewoon over elkaar lopen, het gaat om de grove tekening.
 2. nu ga je goed kijken welke lijnen je wel of niet wilt overtrekken. kijk goed welke lijnen over of onder door lopen. Als je dit weet trek je de tekening over met de fineliner.
 3. gom alle potloodstrepen weg.
 4. Beslis aan welke kant je iets van schaduw wilt en maak aan die kant de lijntjes iets dikker, doe dat over alle blaadjes hier en daar.
 5. trek nu wat lijnen die de nerven aan geven
 6. nu is je bloem klaar, maar om het tot leven te brengen ga je hier en daar wat stipjes zetten, zo bouw je wat contour op.
 7. Nu is de tekening klaar om in te kleuren.

 

Soms kom je wat blaadjes tegen in de tuin die de moeite zijn om eens na te tekenen. Uiteindelijk heb ik hier de potloodstreepjes niet meer weggehaald, iets te snel met inkleuren.

 

Een klaproos was de bedoeling, het resultaat kan er mee door, maar of je nu meteen zegt, hee dat is een klaproos. Het is een bloem in ieder geval.

zeg het met bloemenkaartjes

 

En dit was het resultaat aan het eind van een middag tekenen en kleuren. de één is beter gelukt dan de ander, maar ik zei al je moet durven en dan wordt het resultaat steeds mooier.

zeg het met bloemenkaartjes

Winnen met je kaart

0
knipvel mijn hobbykaart xl 95
In elke uitgave hebben we een speciale wedstrijdkaart. Maak met het knipvel hiernaast je mooiste kaart volledig in jouw stijl. Stuur deze naar ons op en maak kans op leuke prijzen!
Doe mee en win…

Een prijzenpakket van Marianne Design! In een handomdraai maak je accessoires voor je kaarten met deze Creatables en Craftable. Ga aan de slag met een mooi, klassiek label of de romantische Heart Pins. Of vrolijk je kaart op met gestanste letters Vive La Vie. 

Maak met het knipvel uit Mijn Hobbykaart XL 95 een mooie kaart en stuur deze op naar:
Uitgeverij Scala BV.
o.v.v. Wedstrijd Mijn Hobbykaart XL
Postbus 38
3800 AA Amersfoort

Tip! Vierkante kaarten mogen maximaal 15 x 15 cm zijn. Je kunt je kaart ook digitaal insturen via Facebook of mailen naar mijnhobbykaart@uitgeverijscala.nl.

Let op! Sluitingsdatum is 8 januari 2021.

Mijn Hobbykaart XL 95 (ook online)

0
Mijn Hobbykaart 95 winter

Een nieuw jaar staat voor de deur! In 2020 was er veel tijd om creatief bezig te zijn. We hebben mooie kaarten van onze lezeressen voorbij zien komen. Met deze editie kan je direct weer aan de slag met je favoriete hobby: de mooiste kaarten maken! Voorzichtig kijken we vooruit naar het voorjaar met mooie boeketten. Maar ook gaan we nog volop genieten van winterse sfeerkaarten.

Deze editie werken we met verschillende technieken. Houd je stans paraat en maak knallende letterkaarten. Liever aan de slag met 3D-kaarten? Blader dan door naar de knipvellen vanaf pagina 18 en doe mee met onze gave winactie!

Wil je iets nieuws proberen? De Window Colour Cards zijn heel bijzonder. Door transparante sheets te combineren met zelf gekleurde stickers, maak je prachtige vensters in je kaart. Ook de kaarten met Diamond Dotz zijn geweldig om te maken, een rustgevend proces en een schitterend resultaat.

Window Colour Cards sets van JEJE Produkt

0

Met de Window Colour Card Box maak je nog veel meer van deze leuke kaarten. Ga aan de slag met de verschillende sets in de box.

Alles om de kaarten te maken, is in de box inbegrepen: peel-off stickervellen, designpapier, verschillende kleuren kaartkarton, acetate sheets, sticky tape of sheet en niet te vergeten de permanent markers.

De box is goed voor het maken van 6 kaarten, verkrijgbaar in de thema’s ‘Everyday’ en ‘Christmas’.

De A5 sets voor het maken van 3 kaarten, in de thema’s ‘Rozen’ en ‘Dreamcatchers’. De A5 sets worden steeds uitgebreid met nieuwe thema’s.

Bekijk ze op www.jejeprodukt.nl

Diamond Dotz kaarten – Mandala’s van diamantjes

0

Diamond painting is een rustgevende hobby, leuk om samen of alleen te doen. Beplak je kaart met gekleurde ‘diamonds’ zodat er een schitterend kunstwerk ontstaat. Zo lijkt het net of je schildert met de steentjes. De symbolen helpen je op weg om een mooi patroon te maken.

Met de Diamond Dotz greeting cards maak jij de mooiste ‘diamanten’ kaarten. De sets zijn verkrijgbaar bij BoekenVoordeel. Maak het jezelf makkelijk en koop de Diamond Dotz Accessory Pack. Deze set is verkrijgbaar bij BoekenVoordeel en bevat tweemaal een diamond painting pen, sorteerbakje en potje wax. De set kost € 3,99.

Hieronder vind je een handige video met tips & tricks om direct aan de slag te gaan!

 

Window colour cards

0
Window colour cards

Oude tijden van het Window Colour herleven met deze Window Colour Cards sets. Waar men vroeger de ramen opvrolijkte met kleurrijke doodles, is het nu mogelijk dit unieke effect te recreëren met peel-off stickers, permanent markers en transparante sheets.

Lees het hele artikel online (gratis voor abonnees)

Getrouwd

0
Getrouwd

Sfeervol met veel details.

Deze kaart komt in Mijn Hobbykaart XL 96. Wil je deze uitgave niet missen? Word abonnee!

Zo gezellig!

0
Zo gezellig!

Met 3D-kaders en stansen!

Deze kaart komt in Mijn Hobbykaart XL 96. Wil je deze uitgave niet missen? Word abonnee!

 

Volg ons op social media

9,452FansLike
1,623VolgersVolg
2,161VolgersVolg
2,180AbonneesAbonneer

Bekijk de gratis demo!

Bekijk de gratis demo!