Home Blog

Cadeaulabel op knijper

0

Cadeaulabel op knijper

Het was de afgelopen veertien dagen druk. Druk met freubelen wel te verstaan. Aangezien onze dochter gaat trouwen moet er hier en daar wat in elkaar geplakt worden ter verhoging van de feestvreugde. Heerlijk om te doen uiteraard. Maar ook familie vroeg de aandacht en daardoor kwam ik eigenlijk op het idee van deze blog. Een mooie bak vol orchideeën  voor een nieuwe woning verdiende een cadeaulabel. En zo kwam van het één het ander.

De hobbykast ging open en de ideeën waren talrijk. Maar ik wilde wel een stijlvol iets maken. Je kunt niet maar alles aan een mooie orchidee hangen toch. En hangen… met een lintje.. met een touwtje…?

Uiteindelijk bedacht ik een label en met dat idee heb ik vervolgens meerdere labels gemaakt. Eén schets (ontwerp) zeven cadeaulabels. En het mooie er van is, de basis is gelijk maar de plaatjes, bloemen, houten figuurtjes en alles wat je zelf er bij voegt maakt elke label anders. een plezier om te maken en om te krijgen.

In mijn vorige blog over valentijn en hartjes beloofd ik drie setjes hartjes weg te geven. De dames die ze hebben gewonnen krijgen een berichtje.

Cadeaulcadeaulabel aan knijperabel op Knijper

Benodigdheden

 • kaartjes 9×7 cm. wit voor basis (ik heb ze allemaal van restjes gesneden) In de uitleg kaart 1
 • kaartjes 8,5 x 6,5 cm. gekleurd  oplegkaart. In de uitleg kaart 2
 • kaartjes 8×6 cm. pergomanopapier of ander doorzichtig papier. In de uitleg kaart 3
 • bakers twine in verschillende kleuren
 • mini knijpertjes
 • grotere hobby knijpers
 • washi tape in verschillende breedtes
 • plaatje, bloemetjes, embalishment, houten figuren, in principe alles wat je leuk vindt om te gebruiken als versiering.
 • fijnschrijver voor de tekst. Ik heb ze met de hand geschreven, maar stempelen, printen of stickers werken natuurlijk ook prima
 • lijm, dubbelzijdig tape

Beschrijving

 1. Neem voor 1 label een kaart 9×7 cm. (1) , 8,5×6,5 cm. (2)  en 8×6 cm. (3) (pergomano)
 2. Plak op kaart 2 washitape een stukje van de onderkant, als je geen breed tape heb kun je twee strookjes boven elkaar plakken.
 3. neem bakers twine, nu kun je op verschillende manieren de twine om het kaartje draaien. Je kunt het aan de bovenkant van kaart 2 draaien en vast knopen/strikken. Of je plakt kaart 2 op 1 en maakt aan beide zijden een gaatje en rijgt daar de bakers twine door, of je plakt kaart 2 op kaart 1 en draait de twine om de gehele kaart. (zie foto’s)
 4. Als je kaart 2 nog niet op kaart 1 hebt geplakt dan doe je dat nu.
 5. Neem kaart 3 (pergomano) en plak een dun strookje washi tape bijna onder aan de kaart.
 6. steek kaart 3 aan de rechterzijde onder de twine door en zet hem vast met een knijpertj aan de linkerkant.
 7. om te voorkomen dat het toch los gaat plaats je nu een klein stukje dubbelzijdig tape rechts onder achter het pergomano zo plak je het vast.
 8. plak nu je figuurtje, bloemen oid. rechtsonder op. hiermee verstop je ook meteen het stukje dubbelzijdig tape. (bij pergomanopapier zie je altijd waar je het vastgeplakt hebt.)
 9. neem nu de grotere knijper en plak deze achter de cadeaulabel. Hiermee kun je hem overal eenvoudig aan bevestigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe trend: Punch Needling

0

Punch Needling: de nieuwe hype in handwerkland. Heel leuk en verslavend om te doen! Het is een soort combinatie tussen schilderen en borduren. Je kunt er bijvoorbeeld schilderijtjes mee maken, maar ook tapijtjes, kussens of onderzetters. In deze blog zal ik je er alles over vertellen. Heb je geen zin om zelf het wiel uit te vinden? Kom dan op 7 april gezellig een workshop volgen. Onderaan de pagina staat een link, waarmee je je kunt aanmelden.

Wat is punch needling?

Punch needling is een techniek wat dus lijkt op een combinatie van schilderen en borduren. Je hebt er alleen iets minder geduld voor nodig dan voor borduren. Je gebruikt een punchnaald, ookwel tuftnaald genoemd. Dit is een holle naald waar een draad doorheen loopt. Je prikt met deze naald gaatjes in de stof, waardoor je, als het ware, met garen op de stof aan het tekenen bent. Aan de achterkant van het werk ontstaan op deze manier kleine lusjes, wat voor een mooie structuur zorgt. Deze ‘achterkant’ is officieel de goede kant/uiteindelijke voorkant van je werk. Eigenlijk is de punchnaald helemaal geen nieuwe uitvinding, maar vanuit Amerika is deze techniek weer nieuw leven ingeblazen en op Instagram duiken er, ook in Nederland, steeds meer leuke werkjes op die gemaakt zijn met deze naald.

Omdat ik zoveel leuke dingen voorbij zag komen op mijn Instagram account, was ik erg nieuwsgierig geworden naar deze punch needle en bijbehorende techniek en kreeg ik zin om er zelf ook mee aan de slag te gaan. Via de webshop van De Haakfabriek bestelde ik de benodigde materialen en maakte ik ruimte voor mijn nieuwe hobby.

Aan de slag

Bij de punchnaald worden 3 verschillende maten naalden geleverd. Ik heb gewerkt met het garen Scheepjes Maxi Bonbon en daarvoor de kleinste naald gebruikt. In de verpakking zit een duidelijke uitleg hoe je de draad door de naald heen moet halen. Je kunt de naald instellen op verschillende standen. Deze stand bepaald hoe hoog de lusjes worden aan de achterkant (dus voorkant :-)) van je werk. Ik heb nu verschillende punchwerkjes gemaakt en gaandeweg kwam ik erachter dat hoe korter je de lusjes instelt, hoe scherper en fijnere lijntjes je kunt punchen. Wanneer je liever een wat grover en wolliger resultaat wilt, dan kun je beter voor een wat hogere stand gaan.

punch needling materiaal

En.. Punch!

Bij het punchen zelf is het van belang dat je de naald goed rechtop houdt. Je kunt hem vasthouden zoals een pen. Het holle deel van de naald beweeg je over je patroon naar voren, waardoor de draad achter je werk aan loopt. Je werk draai je met het patroon mee, zodat je naald altijd in dezelfde richting over je werk beweegt. Anders krijg je geen nette steken. Maak bij het punchen de afstand tussen je steken niet te groot, anders krijg je geen mooi, vol resultaat aan de achterkant. Maak de afstand tussen je lussen echter ook niet te klein, want dan prik je snel tegen het vorige gepunchte gat aan en ontstaan er gaten in de stof.

De kant waaraan je werkt. Deze kant ziet er geborduurd uit.
De kant welke uiteindelijk de voorkant wordt. Hier ontstaan de lusjes.

Het handigst is om de kleine oppervlaktes als eerste te doen en dan van buiten naar binnen de figuren ‘in te kleuren’. Zorg er altijd voor dat de draad aan het uiteinde van je naald soepel door kan lopen, anders kunnen de lusjes terug gaan schieten. Ik heb een aantal keer te dicht op de vorige lijn met steekjes gepuncht, waardoor ik met mijn naald in de lusjes aan de achterkant bleef hangen. Hierdoor trok ik deze lussen lang. Opzich geen ramp, want je kunt ze weer bijknippen. Maar voorkomen is beter dan genezen 😉 Over genezen gesproken… Pas ook op voor je vingers: De naalden zijn superscherp! Ik heb al een paar keer hard in mijn vinger geprikt :-O

Zorg voor een ruime draad aan het einde van je naald

Afwerking

Je kunt doorgaan met punchen tot je hele borduurring vol gekleurd is of je kunt ervoor kiezen alleen een paar figuurtjes in te kleuren. Je kunt er helemaal je eigen creativiteit in kwijt. Voor mijn hartjesonderzetter heb ik ervoor gekozen om het hele vlak vol te punchen, om een zo stevig mogelijk resultaat te krijgen.

Voorkant
Achterkant/goede kant

 

Smeer tenslotte de achterkant royaal in met textiellijm. Zo blijft je werkje mooi en kunnen de lussen niet meer los raken. Je kunt daarbij de overgebleven stof ook naar binnen plakken. Bij de onderzetter heb ik ervoor gekozen er ook nog een lapje vilt achter te plakken.

Voorkant versus achterkant

Officieel is dus de kant met de lusjes, welke tijdens het punchen de achterkant is, de goede kant/voorkant. Maar wat de goede en verkeerde kant is beslis je uiteindelijk uiteraard zelf! Ik vind soms zelf namelijk de ‘geborduurde’ kant mooier. Je kunt ook kiezen voor een afwisseling tussen beide, zoals ik bijvoorbeeld bij onderstaand Valentijnspatroontje heb gedaan:

Enthousiast geworden over deze techniek?

Wil je ook meer leren en vooral oefenen met deze trend, meld je dan nu gauw aan voor een gezellige workshop Punch Needling op zaterdag 7 april van 13.30 tot 16.00 uur via onderstaande link.

Workshop Punch Needling

Ik zou het heel leuk vinden je dan te zien!

Liefs,
Petra

www.loveliness.nl

Cactus van prikkeldraad

0
Zag je ze vroeger alleen bij oma in de vensterbank, tegenwoordig kan een beetje hippe huiskamer niet meer zonder: de cactus. Ook wij hebben her en der in huis potjes met deze vrolijke prikkelplantjes staan. En natuurlijk willen wij met deze leuke woontrend meegaan, dus vandaag een leuk DIY project: de cactus van prikkeldraad.

Enige uitdaging in dit project is het vinden van prikkeldraad. Je kunt het in sommige bouwmarkten kopen, maar vaak gaat het dan per 50 meter. En aangezien je maar een metertje of twee nodig hebt en dit ook geen product in de categorie ‘dat-komt-altijd-wel-op’ is… Gelukkig woont Anne midden op het platteland en had een lieve boer uit de buurt nog wel een stukje over. Dus wil je met dit project aan de gang, kijk dan een boer in je kennissenkring even lief aan, want die hebben vaak wel een stukje over.

Wat heb je allemaal nodig voor deze cactus van prikkeldraad?

 • Een dikke tak of dunne boomstam
 • Prikkeldraad
 • Boormachine
 • Tang
 • Zaag

Hoe maak je deze cactus van prikkeldraad

 1. Zaag een stuk van ongeveer 7 cm van de tak af.
 2. Knip het prikkeldraad in twee gelijke stukken. De hoogte is afhankelijk van hoe hoog je de cactus wilt hebben.
 3. Verdeel eventueel ‘de prikkels’ mooi over het draad door er aan te draaien.
 4. Boor vier kleine gaatjes in de stam (zie afbeelding hierboven).
 5. Buig het eerste stuk prikkeldraad een beetje en steek het in twee tegenover elkaar liggende gaatjes. Herhaal dit met het tweede stuk prikkeldraad

En klaar is je cactus. Wij wilden eigenlijk nog variëren in andere soort cactusvormen, maar helaas kregen we het prikkeldraad niet mooi gebogen. Lukt jou dat wel? We zijn benieuwd naar het resultaat!

DIY Cactus van prikkeldraad | Happy Stekkie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lijkt dit project je toch iets te ingewikkeld? Probeer dan eens onze lantaarn! Die kan echt niet mislukken… :).

3X WINNEN –  boek ‘Pretletters’

3
Pretletters

Wil je je eigen alfabet ontwikkelen, alles leren van creatieve letterstijlen en aan de slag met veel handletteropdrachten? Dan is het boek ‘Pretletters’ echt iets voor jou. Wij mogen 3 exemplaren weggeven.

Wil jij het boek winnen? Vul hieronder jouw gegevens in laat weten waarom jij een exemplaar verdient! 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Valentijnskaarten

5
valentijnskaarten

Het is bijna zover, tijd voor Valentijnskaarten. En wat zit er op deze kaarten, hartjes, hartjes en nog meer hartjes, want hartjes staan symbool voor liefde. Dus besloot ik hier maar eens mee aan het werk te gaan.

Na wat rondgesnuffeld te hebben op internet, waar ik wat leuke ideeën zag, heb ik deze door elkaar gemixt om er een eigen kaart mee te maken. Wat had ik vooral nodig, jawel, hartjes. Eerst eens gekeken of ik nog een pons had waarmee ik ze kon maken maar helaas die was er niet. Dan besluit ik mijn cricut expression uit de kast te halen om met de cardrige Platin Schoolbook hartjes te snijden. Ik snijd ze op maat 1.5 en besluit vier verschillende velletjes op de mat te plakken. Dan zet ik Auto Fill aan en na het commando snijd (Cut) berekend hij hoeveel hartjes hij gaat snijden. Iets meer dan 200 eeehhh dat is wel veel, vooral omdat ik nog andere kleuren wil. Nou ja laat maar gaan, ik doe wel iets met al die hartjes. Ook snijd ik een stel blaadjes op grote 2.5.

Nu dan op zoek naar de andere materialen en aan de slag. Terwijl ik druk aan het plakken en knippen ben komt een buurvrouw binnen, snel een kopje koffie gezet en dan zit ook zij al snel hartjes te plakken, dus deze kaarten zijn mijn ideeën maar ik heb niet alle hartjes zelf opgeplakt.

winnen??

Nog even over die vele hartjes die ik over heb. Ik verloot 3 zakjes met hartjes onder de reacties hier, op facebook of op mijn eigen blog.

De Valentijnskaarten (beschrijving)

Benodigdheden:

 • heel veel hartjes in verschillende kleuren rood/roze
 • vierkante kaarten/staande kaarten
 • oplegvellen, reststukken papier/karton heb ik hier voor gebruikt
 • teksten, deze heb ik zelf uitgeprint of geschreven
 • een stukje twin (draad)
 • knijpertje
 • lijm, schaar, dubbelzijdig tape, 3d tape

 

valentijnkaartenMijn Liefste

Dit is een staande lichtroze kaart gevouwen van een A5 vel. (15×10,5). Hierop is een wit vel geplakt van 14×9,5 cm. Teken op dat vel eerst met potlood de lijntjes en schrijf op de 2e en 4e lijn tijdens het trekken van de lijn de tekst erin. Trek de lijnen over met een fijnschrijver, teken strikjes aan het uiteinde van de lijnen. Plak de hartjes op de lijnen waar geen tekst staat. plak daarna dezelfde hartje nogmaals op met 3d tape. (met dank aan de buurvrouw voor het opplakken)

 

 

valentijnkaarten

LOVE

Dit is een vierkante witte kaart van 13,5×13,5 cm. Met daarop een vierkant rood vel van 12,5×12,5 cm. De tekst heb ik uitgeprint op iets steviger papier. Deze hartjes zijn 2,5 cm. Eerst de hartjes op papier geplakt en daarna nogmaals met 3d tape.

 

 

 

 

valentijnkaarten

Be my valentine

Dit is een staande rode kaart. (15×10,5). Neem een wit vel stevig papier en print hier de tekst op, waarna je de kaart op maat uit dat vel knipt 14×9,5 cm. Plak nu van de onderkant af allemaal hartjes op dit witten vel zodat er een laagje hartjes ontstaat. Het geeft niet of ze er hier en daar naast komen, deze knip je als je klaar bent gewoon af. Plak dan op sommige hartjes nog een met 3d tape. Ook de losse rondom de tekst zijn dubbel. Plak het vel op de kaart. (Roelien bedankt voor het leuke idee, iets anders uitgevoerd maar aan de basis gelijk)

 

 

valentijnkarten

You make my heart beat vaster

Nu nog een vierkante kaart, rood 13,5×13,5. Een oplegvel van 12,5×12,5 cm. Onder aan de kaart teken je met potlood een soort van hartslaggrafiek. Let op dat je het gedeelte waar het hart komt wel vrij houd. Trek de lijn over met fineliner. Plak het hart op. Dit hart is ongeveer 4 cm. Draai een rood/wit twine draad om de bovenkant witte kaart en knoop hem vast. Het kaartje met tekst heb ik uitgeprint. Neem een klein knijpertje en hang het kaartje aan het twine draad.

Crea Weekend in Gorinchem en Hardenberg

0
Crea-Weekend

Inspiratie opdoen, meedoen aan een workshop, advies vragen en gezellig shoppen op creatief hobbygebied. Crea Weekend staat in het teken van creativiteit. Of je nu al creatief bezig bent of je creatieve hobby wilt ontdekken, iedereen is welkom! Crea Weekend Gorinchem kun je bezoeken op 2, 3 en 4 maart. Crea Weekend Hardenberg kun je bezoeken op 23, 24 en 25 maart.

Crea Weekend is hét event voor iedereen die houdt van creativiteit en DIY. Of je nou ervaren bent of juist een starter en op zoek naar een nieuwe hobby, er is voor ieder wat wils! Je kunt er drie dagen lang creatieve inspiratie opdoen. Daarnaast vind je er veel fijne shops bomvol creatief materiaal. Ook maak jij tijdens het Crea Weekend kennis met de laatste trends en technieken. Van sieraden tot haakmateriaal, van stoffen tot stempels, van decoratie tot keramiek, van wol tot mozaïek en meer… Door de interactieve workshops die de exposanten aanbieden raak je helemaal up-to-date en kan je je creatief vermogen verder uitbreiden.

Je vindt dit voorjaar Crea Weekend op 2 plaatsen in Nederland: Gorinchem en Hardenberg. Crea Weekend Gorinchem kun je bezoeken op 2, 3 en 4 maart. Crea Weekend Hardenberg kun je bezoeken op 23, 24 en 25 maart.  Voor nieuws, acties en meer volg je de organisatie via Facebook of kijk je op de website: www.evenementenhal.nl/crea

DIY Hand scrub voor superzachte handen!

0

Met die gure wind buiten vinden we het fijn om heerlijk thuis voor de buis met een warm dekentje en een lekkere kop thee op de bank te zitten. Maar we moeten toch ook die kou in, bepakt en bezakt met onze sjaal, winterjas én niet te vergeten handschoenen. Maar soms vergeten we onze handschoenen nog wel omdat het niet zo koud lijkt buiten. Maar met die overgang van warm naar koud krijg je dan al snel droge handen en soms zelfs van die nare kloven. Om dit op te lossen zijn er heel veel handcrèmes verkrijgbaar, maar hand scrub wordt ook steeds populairder. En het mooie aan die hand scrub is dat je hem ook gewoon heel simpel thuis kan maken, met slechts 3 ingrediënten die je misschien wel in je keukenkastje hebt staan. En daardoor is het ook nog eens heel goedkoop. Hieronder het recept van hand scrub op basis van suiker welke wij graag gebruiken. En heb je naast van droge handen ook last van droge lippen? Probeer dan deze lipscrub die we eerder maakten.

Wat heb je nodig?
– 200 gram suiker
– 60 ml kokosolie of olijfolie
– 1 theelepel verse citroensap of etherische citroen olie (15 druppels ongeveer)

DIY LIFESTYLE OMA’S TIPS

DIY Hand scrub voor superzachte handen!

6 januari 2017

DIY Hand scrub Suiker

Met die gure wind buiten vinden we het fijn om heerlijk thuis voor de buis met een warm dekentje en een lekkere kop thee op de bank te zitten. Maar we moeten toch ook die kou in, bepakt en bezakt met onze sjaal, winterjas én niet te vergeten handschoenen. Maar soms vergeten we onze handschoenen nog wel omdat het niet zo koud lijkt buiten. Maar met die overgang van warm naar koud krijg je dan al snel droge handen en soms zelfs van die nare kloven. Om dit op te lossen zijn er heel veel handcrèmes verkrijgbaar, maar hand scrub wordt ook steeds populairder. En het mooie aan die hand scrub is dat je hem ook gewoon heel simpel thuis kan maken, met slechts 3 ingrediënten die je misschien wel in je keukenkastje hebt staan. En daardoor is het ook nog eens heel goedkoop. Hieronder het recept van hand scrub op basis van suiker welke wij graag gebruiken. En heb je naast van droge handen ook last van droge lippen? Probeer dan deze lipscrub die we eerder maakten.

Wat heb je nodig?
– 200 gram suiker
– 60 ml kokosolie of olijfolie
– 1 theelepel verse citroensap of etherische citroen olie (15 druppels ongeveer)

Suiker Scrub Citroen

 

 

 

 

 

Hoe maak je de handsrub?

1. Doe de kokosolie of olijfolie in een schaaltje
2. Voeg steeds een theelepel suiker toe en roer die er helemaal doorheen. Voeg daarna de volgende theelepel toe en ga zo door. Tot er 200 gram suiker in zit. Je kunt ook meer of minder suiker toevoegen, het ligt er een beetje aan welke structuur je het fijnst vindt.
3. Voeg de verse citroensap of etherische olie toe. Ook hiervan kun je naar wens meer of minder van toevoegen.
4. Je hebt nu een lekkere scrub. Het moet een beetje op dikke handcrème lijken, een goede substantie. Probeer het nu uit op je handen en spoel het af met warm water. Is het naar wens? Doe het dan in een wekpotje zodat het goed afgesloten is.
5. Droge handen? Wrijf de scrub goed in in je handen en spoel het vervolgens met warm water af. Dep je handen droog met een handdoek.

Gebruik deze scrub om de dag, en je krijgt satijnen handjes!

 

Flower Foam instructievideo

1

Heb jij de prachtige Flower Foam kaarten uit Mijn Hobbykaart XL 78 al gezien? Ga aan de slag met deze fleurige kaarten en gebruik daarbij onderstaande video! De filmpjes van Leane Creatief gaan over het werken met flower foam.

Veel kijk- en doeplezier!

 

Mijn Hobbykaart XL 78 (ook voor iPad/tablet)

0
Mijn Hobbykaart XL 78

Nu alle lieve kerstwensen de deur uit zijn en het buiten steeds weer wat lichter wordt, is het tijd voor fleurige kaarten. In deze uitgave van Mijn Hobbykaart XL vind je dan ook veel nieuwe voorbeelden. Ken je Holly Hobbie nog? Op pagina 10 staan drie prachtige kaarten in deze country stijl. Ga je liever aan de slag met vrolijke bloemen, dan zijn de lentekaarten op pagina 6 of de kaarten met flower foam van pagina 100 zeker wat voor jou! Uiteraard kun je met de 32 knipvellen uit deze editie weer veel verschillende kaarten creëren. Is er iemand jarig, wordt er een jubileum gevierd of gaat er iemand trouwen? Pak de knipvellen erbij en maak voor diegene een mooie kaart! Gebruik ook het leuke extraatje van Mijn Hobbykaart XL 78, namelijk het stansvel. Met alle vormen uit het stansvel maak je dit leuke kaartje!

Aan de slag met Woodies

0
woodies

Woodies stempels zijn er voor elke gelegenheid. Geef zo je jouw presentje,
kaart, label of DIY project een persoonlijke boodschap!

Dit artikel komt in Mijn Hobbykaart XL 79. Wil je deze uitgave niet missen? Word abonnee!

Volg ons op social media

8,876FansLike
984VolgersVolg
1,776AbonneesAbonneer
webshop

Bekijk de gratis demo!

Bekijk de gratis demo!