Printable DIY’s voor Koningsdag

0
Printable DIY's voor Koningsdag

Over twee dagen vieren wij hét feest van Nederland: de verjaardag van onze koning! En wat is er leuker dan te knutselen in de stijl van Koningsdag? In de afgelopen jaren heb ik enkele printables ontworpen die destijds zelf nog voor Koninginnedag en de Troonswisseling waren, maar nog steeds goed van pas komen. Ga jij ook feestelijk naar de vrijmarkt? Gebruik deze printables DIY’s voor Koningsdag!

Je eigen krijtbord maken

0

Wat heb je nodig?

  • Een houten plankje (je kunt bijvoorbeeld ook een plak van je openhaardhout zagen)
  • Schoolbordverf
  • Kwast
  • Krijtjes

AAN DE SLAG:

  1. Als je een vorm wilt schilderen, kun je de vorm het beste met potlood op het hout tekenen.
  2. Schilder het hout met schoolbordverf
  3. Laat het ongeveer 3 uur drogen
  4. Teken of schrijf er iets op. Vind je het lastig om iets te verzinnen? Pinterest staat vol met inspiratie!

Klaar!

TIP:

Dit krijtbord kun je ook als cadeautje weggeven. Om het wat extra’s te geven kun je er schoolkrijtjes of bijvoorbeeld een boekje over handlettering bij doen. Let wel op: het drogen van de verf duurt 3 uur, dus je kunt niet vijf minuten voor aanvang van het feest dit cadeautje maken en in je tas stoppen… 😉

krijtbord hemelsblauwkrijtbord hemelsblauwkrijtbord hemelsblauwkrijtbord hemelsblauw

Groetjes, Annemarij
Blogger bij hemelsblauw.net

Blog | Webshop | Facebook | Instagram

dit is een blog van hemelsblauw

Zaans Geluk steunt initiatief Knitted Knockers

0

De Zaanse wolwinkel Zaans Geluk heeft zich aangesloten bij het initiatief van de Amerikaanse Beryl Tsang: Knitted Knockers. Deze gebreide of gehaakte borstprotheses zijn gemaakt van zacht katoenen garen. Er is ook een prothese van acryl, deze is speciaal gemaakt voor het zwemmen. Vrouwen kunnen deze protheses direct op de huid dragen zodat ze ook in een normale bh gebruikt kunnen worden. Doordat de protheses van katoen zijn gemaakt, nemen ze vocht op. Dit beperkt het natte, zweterige gevoel wat een hoop vrouwen met een siliconen prothese ervaren tot een minimum.

De bedoeling van Knitted Knockers is dat de gebreide prothese gratis verkrijgbaar is voor iedere vrouw die deze wil hebben. Wereldwijd zijn er breiclubs aan het werk om de protheses te breien en het verkrijgen van meer ophaalpunten.

Zaans Geluk maakt en verstrekt deze gebreide en gehaakte protheses. De Zaanse wolwinkel organiseert haak-ins en brei cafés om het garen mee te vergoeden waarbij elke d
eelnemer € 2,- betaalt. Zo kunnen ook mensen mee helpen die zelf niet veel geld hebben om garens te kopen. De protheses worden per twee geleverd, één voor het dragen en één voor in de was. Mochten er twee protheses nodig zijn, worden er twee paar meegegeven. Het patroon is voor iedereen beschikbaar, zodat je ook zelf thuis aan de slag kan. Judith van Zaans Geluk geeft aan: “wij vinden de keuze van het garen zeer belangrijk. Dit moet mooi, zacht katoen zijn en geen fantasie garen. Onze ervaring is dat mensen schrikken van fel gekleurde of harige prothese. Het is al moeilijk genoeg en mensen hebben dan liever een neutrale kleur.”

Kijk voor meer informatie op Facebook: Knitted Knockers Zaandam of mail naar knittedknockerszaandam@hotmail.com.

 

HobbyHandig 198 Home Deco special (ook voor tablet/iPad)

0

De derde Home Deco Special! Deze keer precies op tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak en een frisse wind door je huis! Zo’n frisse wind kan door pimpen en opknappen maar ook door nieuwe accessoires te kiezen. Van zachte kussens tot stevige opbergmanden, deze Home Deco editie staat boordevol met leuke ideeën!

Zomers boho

0

Gehaakte top en gepimpte tas.

Dit artikel komt in HobbyHandig 199. Wil je deze uitgave niet missen? Word abonnee.

Quiltstoffen van Tissu de Marie

0

Tissu de Marie lanceert een zelf ontworpen collectie quiltstoffen! De serie bestaat uit 100% katoenen stoffen in 11 exclusieve dessins, elk dessin is verkrijgbaar in 6 tot 11 kleuren. De stoffen zijn verkrijgbaar in zeer uitgebalanceerd samengestelde Fat Quarter Bundles. Elke bundel bevat vijf Fat Quarters: verschillend in motief maar samenhangend in kleur. Alle stoffen zijn ook verkrijgbaar als meterstof. In totaal zijn er maar liefst 80 variaties leverbaar! Meer informatie vind je via tissudemarie.nl

Voor de echte creatievelingen

0

Of het nu bloemvormige structuren of geometrische vormen zijn: er is tegenwoordig een ruime hoeveelheid aan mandala kleurboeken beschikbaar voor mensen die op zoek zijn naar creatieve ontspanning. De nieuwste STAEDTLER Digitale Mandala Creator maakt het nu mogelijk om je eigen unieke ontwerpen te maken. Je kan hem zowel op je computer gebruiken, als op je tablet of op je smartphone. Het leukste eraan: de creator stelt geen grenzen aan je eigen verbeelding. In een paar stappen kun je makkelijk je eigen mandala ontwerpen met behulp van de verschillende vormen en patronen die de Mandala creator te bieden heeft. Daarna print je je template en kan het kleuren en relaxen beginnen! Deze creatieve tekentool is gratis online beschikbaar op staedtler.be/mandala

Labels van brooddeeg

0

Budget idee.

Dit artikel komt in HobbyHandig 199. Wil je deze uitgave niet missen? Word abonnee.

Kleurrijke hoes voor notitieboekje

0

Miniquiltjes

Dit artikel komt in HobbyHandig 199. Wil je deze uitgave niet missen? Word abonnee.

Bloemenzee

0

Anno 2017 verwerk je geborduurde bloemen niet in een traditioneel lijstje, maar maak je er blikvangers van door ze in de borduurring te laten zitten. Helemaal hip!

Lees het hele artikel online (voor abonnees)

Volg ons op social media

8,546FansLike
995VolgersVolg
1,582AbonneesAbonneer
webshop

Bekijk de gratis demo!

Bekijk de gratis demo!