Home Blog

Nieuw: Cards & Scrap Loving Paper Special!

0
Cards en Scrap 38 verrassing Loving Paper

De volgende Special van Cards & Scrap is helemaal spiksplinternieuw. Natuurlijk houden we allemaal van papier, dat is waar we het liefste mee werken. Daarom staan in de Loving Paper Special de beste technieken voor je uitgelegd. Ga direct aan de slag met de leuke projecten en handige doevellen.

In deze uitgave vind je: Mixed Media, Kadoosjes, papier-decoraties, handlettering, kaarten en labels, bullet en art journaling, scrapbooking, stempels en meer!

Bestel Cards & Scrap 38 direct (gratis verzending t/m 2 september) of word abonnee om nooit meer een uitgave te missen!

Hobbyhandig op Readly

0
Hobbyhandig op Readly

HobbyHandig is nu nog meer digitaal! Naast de fysieke uitgaves en diverse projecten die je gemakkelijk via de webshop Hobbyou.nl kunt bestellen, is HobbyHandig nu ook op Readly! Wie deze app niet kent, kan hem makkelijk gratis downloaden om te kijken wat het is. Je zult zien dat je hier naast alle titels van Uitgeverij Scala ook meer dan 3.000 andere magazines vindt, uit binnen- en buitenland! Het is dan ook zo’n beetje de Netflix van tijdschriften.

En nu kan je het extra goedkoop proberen! Speciaal voor lezers van HobbyHandig krijg je op het moment namelijk de eerste maand voor maar € 0,99! Daarna wordt het abonnement automatisch verlengd voor € 9,99 per maand.

Maak je eigen account en krijg direct toegang tot meer hobby-projecten dan je ooit kan maken. Van DIY tot breiwerk, er is een hele wereld te verkennen op nl.Readly.com. Extra handig is de zoekfunctie, waarmee je op onderwerp of op tijdschrift kan zoeken. Daarmee zie je al snel dat je niet alleen de nieuwste edities, maar ook de eerdere uitgaven van HobbyHandig, Creëer, Aan de Haak, etc., kan doorlezen.

Zelfs als jij geen interesse hebt in de helft van de magazines die op Readly te vinden zijn, kan je er nog steeds je partner een plezier mee doen: je kunt je account namelijk delen met 4 anderen. Zelfs is het mogelijk om een profiel met ouderlijk toezicht te creëren. Dus, waar wacht je nog op? Klink nu op deze link, download de app en ga aan het lezen! Omdat je de tijdschriften ook kan downloaden, hoe je niet eens voor al je doe-projecten de tablet erbij te houden.

Dat is een dure hobby!

0

Hobby’s: we hebben ze allemaal. En dat is fijn, want je bent in je vrije tijd lekker bezig met iets waar je een passie voor hebt. Maar hobby’s kunnen ook heel kostbaar zijn, zeker als je er bijzondere en schaarse spullen voor nodig hebt of verzamelt. Benieuwd naar welke hobby’s ongemerkt vallen in de dure categorie? Je leest het hieronder.

Modeltreinen
Modeltreinen zijn vaak schaars en zeldzaam. Vooral als ze in goede staat zijn, in een kleine oplage verkrijgbaar zijn en onderdeel uitmaken van een grotere verzameling verschillende modeltreinen, zijn ze behoorlijk duur. Een originele verpakking die intact is kan zelfs tot wel 30% van de waarde van het model vertegenwoordigen. Na verloop van tijd kan je modeltreinverzameling dus behoorlijk wat waard zijn.

Bijzondere verzamelingen
Een verzameling postzegels, juwelen, kunst, antiek, designertassen, schoenen, horloges, munten, wijn en drank, lp’s, Pokémonkaarten, antieke bordspelletjes, antiek kinderspeelgoed, vintage speelgoedautootjes: hoe langer je hebt gespaard, hoe hoger de waarde. Door de jaren heen de verzameling aanvullen zorgt natuurlijk voor een behoorlijke collectie op de lange termijn.

Niet onverstandig om je verzameling(en) goed te verzekeren. Als je je inboedelverzekering uitbreidt met een diefstalverzekering, kun je het bedrag dat je bij schade of diefstal van de verzekering vergoed krijgt uitbreiden. Zo weet je zeker dat de schade aan of diefstal van je spullen in de meeste gevallen gedekt is (tenzij het gaat om een écht prijzige collectie).

Gamen
Gamen is ook een onverwacht dure hobby. Het begint al met de aanschaf van een gameconsole of gamecomputer. De prijs van een game varieert tussen de € 60,- en € 80,-. Dit komt doordat de vraag en productieprijs van games de afgelopen jaren flink is gestegen. Een gameconsole kost je al snel zo’n € 400,-.

En wat dacht je van een gamecomputer? Deze moet natuurlijk goede prestaties hebben (prijzig!), want vertraging in een online wereld is natuurlijk ongehoord. Wist je dat veel verzekeraars niet-originele programma’s en computerbestanden niet als inboedel zien? Daarom is het altijd handig om je verzekerde items te checken!

Klassieke auto’s kopen en restaureren
Rondrijden in een opvallende klassieke auto is een hobby die vaak voor de welgestelden is weggelegd. De aanschaf van een oldtimer kan al een behoorlijke investering zijn. Het gaat namelijk vaak om zeldzame modellen, waarvan er nog maar heel weinig zijn. En voor deze schaarste betaal je.

Ook het repareren en onderhouden van je klassieke auto kan een flinke kostenpost zijn. Het is heel leuk om aan een oldtimer te sleutelen, maar gereedschappen en onderdelen zijn vaak moeilijk te vinden en heel duur. En oldtimers hebben veel aandacht nodig.

Je kunt je classic car ook niet zomaar buiten laten staan. Vaak hebben deze auto’s geen sterke lak en roesten ze weg als je ze buiten laat staan. Je zult dus een garage nodig hebben om je oldtimer in te bewaren. Hij moet ook droog en warm kunnen staan.

Etsen op theeglazen

0
etsen op theeglazen

Etsen op theeglazen

Er was eens…. een sprookjeshuwelijk in Toscane. En wij mochten daar heen. Wat neem je dan mee? Toscane de wereld van cipressen en bomen vol citroenen. Gezien de uitnodiging moest het iets met citroenen worden. Uiteindelijk werd het een set met theeglazen en theezakjes houders. Dus werd het etsen op theeglazen. Vandaag laat ik jullie de theeglazen zien en hoe je ze maakt. (Helaas heb ik geen foto van de complete set, beetje dom)

Etsen met Etsvloeistof is geheel nieuw voor mij. Ben dan ook begonnen met een testglas. Gelukkig heb ik die dus nog voor de foto van het eindresultaat. Op de originele theeglazen zit het plaatje iets lager. Na onderzoek over hoe die vloeistof reageert werd het me wel duidelijk dat voorzichtigheid geboden was. En dat je het complete glas moet afdekken om te voorkomen dat de dampen het glas aan tasten.

Allereerst heb ik een patroon getekend van een tak met blaadjes en citroenen. Deze heb ik omgezet naar een SVG bestand, waardoor ik het uit vinyl kon snijden met mijn Cricut. Dit was wel even omdenken want je wilt het plaatje op het glas, niet de omtrek. Met behulp van een transfer sticker heb ik het vinyl overgebracht op het theeglas. Wel even een werkje, want ook de kleinste stipjes moesten er op.

Om dus te voorkomen dat de dampen van het etsmiddel de rest van het glas zou beschadigen heb ik hem in het geheel afgeplakt met schilders tape. Nu kwam het, vond ik, het spannendste gedeelte. Het etsmiddel moest er op. Heb buiten een tafel opgezocht, dik stuk karton er over en daar boven gewerkt. Met naast mij een grote emmer water om het etsmiddel later weer mee af te spoelen. En natuurlijk had ik handschoentjes aan.

Voor het aanbrengen en de tijd voor het inwerken heb ik de beschrijving van het etsmiddel gebruikt. Hier zijn verschillende soorten van, dus volg de info van je eigen ets merk. Let er wel op dat je elk glas ongeveer even lang laat inwerken. Nadat de tijd voorbij was heb ik de glazen afgespoeld in de emmer, zodat al het etsmiddel er af was. Daarna heb ik ze nog even afgespoeld onder de kraan, wel bij een bak waar het niet veel kwaad kon, mocht er nog wat op zitten. Zolang het glas nat is zie je niet veel van je etswerk.

Het was tijd om het tape en het vinyl te verwijderen en te zien wat er van geworden was. En hoe blij was ik toen het gelukt was. Hoe droger de glazen werden hoe duidelijker het te zien werd.  Het eerste gedeelte van het cadeau was klaar. Volgende keer dus het andere deel.

Omdat ik hier boven eigenlijk al beschreven heb hoe je het doet krijg je hier alleen nog een lijst met benodigdheden en wat foto’s.

Benodigdheden Etsen op theeglazen

 • Theeglazen (of ander glaswerk waar je op wilt etsen)
 • ets middel (er zijn verschillende soorten en merken)
 • kwast om etsmiddel op te brengen
 • schilderstape
 • vinyl om patroon uit te snijden (knippen)
 • emmer water
 • handschoenen en eventueel mondkapje als je het binnen doet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETSEN OP THEEGLAZEN

Bierpaal voor vaderdag

0
bierpaal voor vaderdag

Bierpaal voor vaderdag

Het is al een hele tijd geleden dat ik deze bierpaal voor vaderdag voor het eerst maakte. Afgelopen week kwam ergens een vraag, wat voor leuks kun je maken en toen schoot dit me in het zin. Nu vind ik het helemaal niet erg om een

zaag en schroevendraaier te gebruiken, dus er was geen belemmering om er één te maken. Nou ja het materiaal dan wel een beetje.

Wetende dat er nog een muur flesopener lag, en er ook wel een metalen emmertje zwierf ergens bleek als grootst ontbrekend materiaal de paal zelf te zijn. Dit is een tuinpaal van 6,7×6,7 cm bij de bouwmarkt vandaan. Nu hebben we die in het dorp dus het laatste puzzelstukje was snel aanwezig.

De muur flesopener is te koop bij verschillende winkels, soms ook wel bij een drankenhandel. Een emmertje van blik is natuurlijk het leukst, ook die zijn op dit ogenblik volop te koop. De paal haal je bij de bouwmarkt, of misschien heb je nog wel een stuk liggen. Blijft over een reststukje plank om hem op te zetten. Dit kan ook met een paalhouder van metaal, (te koop bij bouwmarkt)  hier zitten dan ook gaten in waardoor je hem in het gras kunt plaatsen met een paar stevige haringen.

Nu was mijn plan om de paal van een mooi kleurtje te voorzien. En er daarna letters, BIERPAAL, op te plakken. Ook op het emmertje moet tekst ..Doppen.. . Helaas was de paal nog zo nat dat er niet geverfd kon worden.  Wat dan meteen weer inhoud dat er nog geen letters op zijn geplakt. Deze heb ik uitgesneden uit vinyl met mijn Cricut. (Als hij komende week droog genoeg is zal ik hem afmaken en alsnog toevoegen bij de foto’s.)

mocht je nog iets anders zoeken kijk dan eens hier

https://www.hobbyhandig.nl/wp-admin/post.php?post=14171&action=edit

https://www.hobbyhandig.nl/wp-admin/post.php?post=16116&action=edit

Bierpaal voor vaderdagbierpaal voor vaderdag

Benodigdheden

 • een tuinpaal van 6,7×6,7 cm. van 90 cm. lang
 • Een reststukje plank voor de voet of een paalhouder
 • een muur flesopener (hier zitten vaak al schroeven bij)
 • een blikken emmertje
 • schroeven (om plankje onder paal vast te zetten)
 • gereedschap, zaag, schroevendraaier,
 • schroefhaak  (om emmertje aan te hangen)

Omschrijving:

 1. zaag de tuinpaal op lengte (90 cm)
 2. zaag het plankje wat dienst als voet (die van mij is 19×19 cm)
 3. meet uit waar de paal komt te staan op de voet en teken dat op de onderkant even af.
 4. boor in de voet vier gaatjes voor, waar de schroeven in gaan om hem te bevestigen aan de paal.
 5. schroef de voet aan de paal.
 6. Voordat je verder gaat.. wil je hem in kleur zetten, schilder de paal dan nu, en laat het drogen
 7. meet uit waar je de flesopener wilt hebben, een paar cm. onder de bovenkant. En schroef de opener op zijn plek.
 8. draai nu de schroefhaak zo’n 15 cm. onder de opener. Meet even goed, afhankelijk van de grote van de emmer moet hij hoger of lager. Je moet het flesje wel open kunnen maken.
 9. plak of schilder tekst op de zijkant van de paal en op de emmer.

bierpaal voor vaderdag

 

 

Mijn Hobbykaart XL 104 (ook online)

0

De dagen worden langer en de temperaturen lopen op. In deze editie van Mijn Hobbykaart XL kijken we uit naar de zomer. Laat je inspireren door de strandkaarten om iemand uit te nodigen voor een dagje weg. Of ga aan de slag met kaarten met wilde grassen. Door het gras en de bloemen over elkaar heen te stempelen, krijg je een uniek effect.

Eens iets anders maken dan een kaart? Wat denk je van een mini album. Je gebruikt dezelfde technieken en materialen als bij een kaart maar maakt meerdere pagina’s en bind deze samen. Maak er kleine labels bij met persoonlijke teksten. Leuk om iemand mee te verrassen!

Liever direct beginnen? Neem dan een kijkje bij de knipvellen en ga aan de slag met de leukste verjaardags-, bedank- en voetbalkaarten. Kortom, genoeg inspiratie voor de komende weken.

Heel veel kaartenmaakplezier! 

Pre-order: Mijn Hobbykaart XL 105 – Dé Kerstkaarten Special 2022

0

Kerst is het uitgelezen moment om vrienden, familie, kennissen en buren een zelfgemaakt kaartje te sturen. Het duurt nog even voor de mooiste tijd van het jaar weer aanbreekt, maar met de voorbereidingen kun je niet vroeg genoeg beginnen! In Mijn Hobbykaart XL 105 – Dé Kerstkaarten Special 2022 vind je de leukste kerstkaarten en cadeaulabels, stap-voor-stap uitgelegd én 34 knipvellen waarmee je meteen van start kunt. Klassieke, creatieve, bijzondere of eenvoudige kaarten, je vindt het allemaal in deze feestelijke editie!

Bestel Mijn Hobbykaart XL 105 – Dé Kerstkaarten Special 2022 hier vóór 8 augustus 2022 en profiteer van gratis verzending t.w.v. € 2,99! 

Cover en projecten onder voorbehoud. Deze editie is onderdeel van het abonnement op Mijn Hobbykaart XL en wordt vanaf 26 augustus verzonden.

Mini album: The sound of summer

0

Wil je eens iets anders maken dan kaarten? Ga dan aan de slag met dit mini album. Decoreer iedere pagina met foto’s en designpapier en voeg persoonlijke labels toe om het geheel af te maken. Niet alleen leuk om te maken maar ook om cadeau te geven!

Dit patroon is ontworpen door Mandy Buckens en Annelies Karduks.

All-in en online abonnees lezen hier het hele artikel gratis online. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.

Dagje naar het strand

0

Bij het zien van deze kaarten heb je gelijk zin in een dagje strand. Stuur een strandkaart op naar een vriendin om haar uit te nodigen voor een dagje uit. Of zet deze in de woonkamer en haal het strandgevoel in huis.

Dit patroon is ontworpen door Sigrid Klingenberg

All-in en online abonnees lezen hier het hele artikel gratis online. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.

Happy Birthday

0

Met de vrolijke Mix & Match vellen uit deze editie maak je de leukste verjaardagskaarten. Laat je inspireren door deze voorbeelden en laat ons weten wat jij ervan hebt gemaakt!

Dit project is bedacht door Annie Mathijsen.

All-in en online abonnees lezen hier het hele artikel gratis online. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.

Wilde grassen

0

Voor deze natuurkaarten stempelen we meerdere keren over elkaar heen. Dat geeft een bijzonder diepte-effect. Door het gebruiken van Distress Oxide en wat water maak je eenvoudig ook een aquarel effect. Voeg tot slot een persoonlijke tekst toe en de kaart is klaar om verstuurd te worden.

Dit patroon is ontworpen door Boukje van der Weit.

All-in en online abonnees lezen hier het hele artikel gratis online. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

0

Met deze kaart heeft iemand beslist goede feestdagen en stappen ze het nieuwejaar leuk in!

Dit artikel komt onder voorbehoud in Mijn Hobbykaart XL 105. Wil je deze uitgave niet missen? Word nu lid. Los bestellen kan via hobbyou.nl

Volg ons op social media

9,436FansLike
1,623VolgersVolg
2,219VolgersVolg
2,180AbonneesAbonneer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk de gratis demo!

Bekijk de gratis demo!