3D doorkijkkaart door gebruik van stansen

geschikt voor elke gelegenheid

0
849

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik wat meer met mijn machines wilde gaan doen, zo kom ik dus op deze 3D doorkijkkaart door gebruik van stansen.. Al zoekende in mijn stansen vond ik deze nog nieuw in de verpakking. Het is een stans van Avec, 3D scene stans. Het was meer werk om de kleuren uit te zoeken dan de kaart te maken.

Terwijl ik deze kaart maakte bedacht ik me dat als je geen 3D stans hebt, maar wel een stel leuke andere stansen die je achter elkaar kunt plaatsen,  je een zelfde soort kaart kunt maken. Plak deze dan voor en achter het gat in de kaart en plak aan de voorkant nog een extra rondje of vierkant over het gedeelte wat je hebt vastgelijmd.

De stans die ik gebruikt heb past niet in de kleine stansmachine dus heb ik mijn cut’nboss te voorschijn gehaald. Deze is A4 formaat wat de mogelijkheid geeft alle drie de stansen in één keer uit te stansen. Door er drie verschillende kleuren papier op te leggen ben je snel klaar.

Je kunt er voor kiezen om het een echte doorkijk kaart van te maken of besluiten toch nog een extra papier achter de voorstelling te plakken. Dit kan dan effen of met dessin zijn. Het geeft de kaart weer een heel ander gezicht.

3D doorkijkkaart door gebruik van stansen

Benodigdheden

  • een dubbele kaart, vierkant 14×14 cm. of hoogstaand 15×10,5 cm
  • 3D scene stans of maak je eigen scene met eigen stansen
  • 3 stukjes restkarton ter grote van je stans
  • schaar/mes/lijm

Beschrijving

  1. Snijd de scene uit met de stansen. In drie verschillende kleuren die bij elkaar passen. Let wel op dat het geheel ook bij je kaart moet passen.
  2. Neem een overgebleven reststuk waar de cirkel uit is gesneden en leg deze op de kaart waar je het gat wilt hebben. Teken de cirkel op de kaart en dan trek je nog een lijn zo’n 2 mm. binnen in de andere cirkel. Dit is je snij/knip lijn. Snijd/Knip de cirkel voorzichtig uit de kaart. Let wel op dat je het alleen uit de voorkant knipt.
  3. Neem de voorste stans en plak deze voor op de kaart voor het gat.
  4. sla de kaart open en plak de middelste stans voor het gat, let hierbij wel op dat je op de goede kant lijm doet. Plak hierna de derde stans op de middelste.
  5. als je de kaart niet als doorkijkkaart wil dan kun je nu aan de binnenkant nog een velletje papier plakken, zodat het gat niet meer doorzichtig is.
  6. Wat nu rest is de kaart aan de voorkant naar eigen idee aan te kleden en van tekst te voorzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in