Betonlook creëren

maak van oud nieuw met betonlook

0
1366

Van oud iets nieuws door middel van beton. Waarom ook niet. Je kent het wel in de kast ligt van alles, gekregen van die en die, maar het past niet meer in je interieur. Weggooien is zonde, er zitten herinneringen aan en dingen weg doen is niet je sterkste kant. Dan kun je het voorwerp ook pimpen. Dit kan op heel veel manieren, maar ik heb eens geprobeerd betonlook te creëren met Beton (concrete craft), want ja, dat stond nog in de kast. Hiermee kun je ook andere voorwerpen maken zoals bijvoorbeeld hier te zien is https://www.hobbyhandig.nl/kaarsjes-van-beton/

Beton, blijft dat dan zo maar zitten op elke ondergrond. Nee, helaas niet. Maar ik heb toch een poging gedaan. In de kast stonden nog twee houten elanden mooi te zijn, maar dat kleurtje was niet echt meer mijn ding. Na wat speurwerk bedacht ik dat als het beton niet te dik was het misschien wel schilderbaar zou zijn. Uitproberen dus, met een grote kwast aan de slag. Voordat ik beton er op smeerde heb ik het hout eerst grof geschuurd en Gesso er op geschilderd, Gesso wil nog wel eens helpen iets te laten vastkleven. Nu het was niet: dat doe ik zo maar even. Beton heeft namelijk een vervelende eigenschap, het water wat er in zit trekt naar boven en gaat lopen. Dit dacht ik op te lossen met een haardroger, maar daardoor is het beton waarschijnlijk iets brosser geworden dan bedoeld. Te snel drogen is dus  niet goed.

Inmiddels heb ik ontdekt dat er speciale betonpasta in de handel is. Dat zal misschien wel gemakkelijker werken. Toch wil ik jullie mijn poging niet onthouden en wie weet denk je zelf ook, dit moet kunnen.

Betonlook creëren

Benodigdheden

 

 • Concrete craft, of ander mix voor beton.
 • voorwerp wat je wil pimpen
 • schuurpapier
 • Gesso (optie)
 • kwast (of met hand dun laagje aanbrengen)
 • latex handschoenen
 • oud bakje (om beton in te maken)

Beschrijving

 1. Indien mogelijk voorwerp schuren en behandelen met Gesso
 2. beton mix aanmaken, (als er veel steentjes in zitten, eerst zeven) volg beschrijving verpakking en voeg dan heel voorzichtig water drup voor drup toe totdat het enigszins vloeibaar is.
 3. Kwast de mix op het voorwerp.
 4. droog het voorzichtig met haardroger, totdat het niet meer uitloopt  laat dan verder gewoon drogen.
 5. hierna kun je het voorwerp nog verder pimpen, ik heb de elanden een strik met bellen gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in