Blobpainten voor moederdag

of voor elke andere dag

0
650

Wat denken jullie, al weer stipjes, nee hoor. Blobpainten heeft wel iets weg van stippen, maar is toch echt anders, daarom gaan we blobpainten voor moederdag. Vooral omdat het na weinig oefen een erg leuk resultaat heeft.

Hoe kom ik nu bij blobpainten voor moederdag, gewoon ik zag het langskomen en dacht: wat is dat nu weer. En heb me er eens in verdiept. Het doet mij een beetje denken aan de pearldrops. Daar kon je ook dikkere stippen mee maken. En waarschijnlijk kun je die ook wel kleur op kleur druppen als je het tussendoor laat drogen. Dus of het nu echt nieuw nieuw is? Leuk is het in ieder geval wel.

Nu is deze blobpaint niet echt het goedkoopste hobbymateriaal. Ben dus even op onderzoek uitgegaan, vooral omdat dit in één adem werd genoemd met pouring paint. En dat is acryl verf die je zelf verdund met pouring medium. Dat doen ze zodanig dat het heel vloeibaar is. Ga het vast nog eens uitproberen, maar zou me zo kunnen indenken dat  acrylverf met een klein beetje pouring medium verdund, zodat het behoorlijk lobbig is, hetzelfde effect zou kunnen hebben dan blobpaint. Het proberen waard zou ik zeggen.

Blobpaint kun je op allerlei ondergronden gebruiken. Het nadeel er aan is dat het tussen de lagen door 24 uur moet drogen. De eerste laag heb ik geprobeerd versneld te laten drogen door het op 50 graden in de oven te leggen. Het droogt maar verlies wel de hoogte, waarschijnlijk omdat het te snel droogt. De tweede laag heb ik zo’n 6 uur laten drogen. Het was toen voldoende gedroogd om een nieuwe laag op te zetten.

Er staan hier twee schildersdoekjes, je kunt op de foto’s volgen in welke volgorde het is gedaan.  Toch geweldig dit blobpainten voor moederdag. Want zeg nu zelf, welke moeder wil niet zo’n mooi bloementuintje aan de muur. Als extra wat hartjes toegevoegd. Ook is er getekend met de blobpaint, lijntjes trekken wil prima, hartjes en blaadjes ook. Het is gewoon uitproberen. En als je het nu leuk vindt om een heel doek vol cirkels te zetten en deze tot minimum 5 lagen kleur te geven, veel plezier.

Blobpaint voor moederdag

Benodigdheden:

  • schildersdoekje 20×20
  • blobpaint in verschillende kleuren
  • potlood
  • acrylverf voor ondergrond

Beschrijving:

  1. Schilder een ondergrond in de kleur die je leuk vindt, laat drogen.
  2. Teken met potlood wat lijnen zodat je ongeveer weet wat je gaat doen.
  3. Begin met de eerste laag blobpaint. Je kun met verschillende keluren de eerste laag er op zetten. Laat drogen.
  4. Als de laag droog is ga je verder met de volgende laag, herhaal dit proces totdat je tevreden bent over het resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in