Boekenleggers maken met lamineer

leuk voor jezelf of als cadeau

0
474

Boekenleggers maken met lamineer

Het is vakantietijd, dus willen we graag wat doen met onze kids, boekenleggers maken met lamineer is een leuke bezigheid voor groot en klein. Eerst al het plezier om dingen te zoeken dit je kunt lamineren. Of je nu potloodslijpsel, papieren bloemen, servetten, onderzetters, plastic bloemetjes en al wat je verder kunt bedenken wat plat is gebruikt, het maakt niets uit. Het resultaat wordt een leuke eigen boekenlegger. En die kun je in de vakantie goed gebruiken, er is nu immers tijd om te lezen. Of geef de boekenlegger cadeau, tekent iemand graag, dan neem je potloodslijpsel, is er iemand jarig gebruik dan confetti enz.

Wat gebruik je

Zoals er al staat alles wat plat is kan je lamineren, dus ook gebruiken voor je boekenlegger. Je hebt wel een lamineermachine nodig en lamineersheets. De sheets knip/snijd je eerst in de goede maat. Hier zijn er van een A5 sheet 3 boekenleggers gemaakt. Over de lange kant gesneden.

Hoe maak je ze

Neem een strook die je net hebt afgesneden. leg hem open neer. Nu kun je al de materialen die je wilt gebruiken op de strook leggen. Als alles goed ligt vouw je de strook weer dicht. Nu mag hij door de lamineermachine, PAS OP HEET en PAS OP altijd de dichte kant eerst in de machine. ALs de strook door de machine is leg je hem snel onder een zwaar boek oid. om te zorgen dat hij plat blijft. Laat hem zo afkoelen.

Als laatste

Lamineervellen zijn op de hoeken al afgerond, behalve dan het gedeelte waar jij de strook hebt gesneden. Neem daarom een ronde hoeken pons en pons mooie ronde hoeken aan je boekenlegger. Dit zorgt er meteen voor dat de hoeken niet meer scherp zijn. Mocht je het heel leuk vinden om er een kwastje aan te maken, dan kan je dat doen. Pons een gaatje midden onder of boven, en hang daar het kwastje. (deze kun je kant en klaar kopen)

boekenlegger maken met lamineer

Materiaal

  • Lamineervellen (niet de hele dunne gebruiken)
  • lamineermachine
  • materiaal om in je boekenlegger te stoppen
  • ronde hoeken pons

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in