Boomhanger van terra potjes

of je nu van ijsjes of cactussen houd.

0
874

Tijdens het opruimen van mijn vele hobbymateriaal kwam ik een doos tegen met terra potjes. In heel veel verschillende maten. Dan maar eens op zoek naar mogelijkheden om er iets mee te doen. Toen vond ik de boomhanger van terra potjes. Velen voor mij hebben al geprobeerd er leuke boomhangers van te maken. Met stiften, met verf overgieten,met leuke gezichtjes enz,

Uiteindelijk vond ik de ideeën van ijsjes en cactussen wel erg leuk. Maar om die nu na te maken dat is niet zo mijn ding. Het werden wel ijsjes en cactussen maar dan op mijn manier.

Het viel nog niet mee om passende kerstballen te vinden op mijn potjes. Maar na wat speurwerk vond ik toch de goede maat.  Het feit dat cactussen stekels hebben was ook nog wel een dingetje, maar uiteindelijk loste dat zich op dankzij een bezem. Kleine bloemetjes lagen hier op voorraad, alhoewel het wel even zoeken was naar de juiste maat. Ook de spikkels op de ijsjes was een uitdaging, de gekleurde bolletjes waren oorspronkelijk wit, maar een beetje door de verf rollen loste dat snel op. De hagelslag is echte hagelslag die ik gelakt heb, ze zullen daardoor wel goed blijven. En de glitterstreepjes heb ik van wat confetti geknipt. Gelukkig zijn er dus veel opties en mogelijke versieringen te vinden. Vaak gewoon in je hobbykast.

Het is wel een prutswerkje deze boomhangers, een kwestie van geduld, verf goed laten drogen en uiteindelijk leuke boomhangers van terra potjes. Het verven heb ik gedaan met paint markers. Behalve het wit, dit is acryl verf, beetje dikke laag.  Alle materialen zijn er opgeplakt met een lijmpistool.

Boomhanger van terra potjes

Benodigdheden:

 • terra potjes in verschillende maten ijsje 3 cm. doorsnee, cactus 4 cm. doorsnee.
 • kerstballen in verschillende maten ijsje 3 cm. doorsnee, cactus 4 cm. doorsnee.
 • paint markers of andere verf
 • witte acryl verf
 • spikkels ed. om de ijsjes mee te versieren
 • materiaal om de cactus aan te kleden, kleine bloemetjes, paar haren van een bezem.
 • lijmpistool
 • kerstboomhaakjes
 • stift om raster mee te tekenen op potje van ijs.
 • glitterlijm

Omschrijving:

 1. Verf de potjes, de potjes van de ijsjes koekjes kleur, de cactuspotjes hebben een gekleurde band, rest blijft terra
 2. verf de kerstballen, ijsjes verschillende kleuren (kies zelf leuke ijskleurtjes uit), de cactussen verschillende kleuren groen.
 3. als de potjes voor het ijs droog zijn breng je met een stift raster aan zodat het een ijskoekje lijkt.
 4. daarna neem je de kleur van het ijsje wat er in komt en schildert een lekkend ijs randje op het potje.
 5. als de ijs ballen droog zijn breng dan een laag wit aan op de bovenkant, een soort slagroomrand. Laat dit weer drogen.
 6. neem een paar haren van een bezem en knip hier korte stukjes van, ongeveer 1,5 cm. vouw deze dubbel zodat je een dubbele stekel krijgt.
 7. pak een groene kerstbal en plak met het lijmpistool her en der stekels op. Een klein beetje lijm volstaat. steek daarvoor de stekel in de lijm. Als de lijm goed droog is knip de stekel dan een beetje korter zodat hij in verhouding is met de bal. Plak een leuke bloem bovenaan op de bal.
 8. de andere twee ballen kun je op dezelfde manier doen. Of je vervangt een gedeelte stekels door er bloemetjes tussen te plakken. Ook kun je de stekels in de bloemetjes plakken en deze dan op de bal plakken.
 9. Als het wit op de ijsjes droog is neem dan de glitterlijm en smeer het wit er rijkelijk mee in, plak daar meteen de versiering van het ijsje in. Voorzichtig aanduwen en laten drogen. Als je echte hagelslag gebruikt moet je het witte gedeelte met de hagelslag een keer lakken.
 10. plak de ballen als ze klaar zijn in hun terra potjes en bevestig een kerstboom haakje aan de bal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in