Borduren met stickers

Een heerlijk rustig werkje

0
911

Borduren met stickers

Soms loop je in de winkel en zie je iets leuks. Bijvoorbeeld deze Embroidery Dies. Die moeten natuurlijk mee in het winkelmandje. Waarop meteen de vraag rijst ga ik borduren. Dat had natuurlijk prima gekund en wie weet laat ik dat nog eens zien, maar al snel dacht ik aan de Cross stickers die er nog lagen.

Cross stickers zijn stickers in de vorm van kleine kruisjes, waarmee je borduurwerk nabootst. Dit kan op glad papier, maar wat als die stickers nu de goede grote zouden hebben van de afstand tussen de gaatjes. Thuis op zoek naar de stickers, die gelukkig in de bak zaten waar ze hoorden. En laat dat nu zo zijn. Dus mijn plan om deze mallen en de cross stickers te combineren was zo gek nog niet.

De Cut&Embosse kon weer eens aan de stroom. Even uitzoeken hoe het ook al weer zat met al die platen die er bij zitten. Heel verstandig want voordat je het weet heb je de mal in de verkeerde plaat staan. De mallen uit gestanst en embossed. Gelukkig bleven heel veel stipjes in de mal zitten, maar er moesten nog wel een heel stel verwijderd worden. Gelukkig heb ik daar een handige tool voor.

Nu was het tijd voor patroontjes. Ga ik op zoek naar een willekeurig borduurpatroontje of gebruik ik de patroontjes die op de verpakking van de mal staan. Ook een optie, één van de patroontjes die bij de stickers zitten. Van de laatste weet ik dus echt niet meer bij wie ik het gekocht heb, en wie ze dus ontworpen heeft. Was op een beurs drie of vier jaar geleden. Ik ga voor het gemak en kies een paar patroontjes uit de mogelijkheden die er al liggen en ga borduren meet stickers. De volgende keer maar eens een borduurpatroontje proberen.

Benodigdheden:

 • snij en embosse mallen (embroidery dies) die van mij zijn van Avec, helaas geen nummers)
 • Stickervellen  Cross Craft van Nellie Snellen in verschillende kleuren.
 • restjes stevig papier.
 • snij en embosse machine waar in ieder geval 8,5 cm. door kan.
 • borduurpatroontjes

Beschrijving:

 1. Snijd en embosse de mallen.
 2. zoek een patroontje uit
 3. tel hoe hoog en breed je patroontje is qua steken, tel je aantal vakjes waar je op gaat plakken. Meet hier dan mee uit waar je patroontje komt.
 4. Begin met het plakken van de kruisjes totdat je patroon klaar is.
 5. willen de kruisjes slecht van de folie komen, trek dan een stukje van de buitenkant weg, zodat ze vrij liggen. Dit plak je later weer terug.
 6. Leg tussendoor er af en toe een glad papiertje op en druk het even stevig aan.
 7. gebruik je gemaakte borduurwerkje op een kaart of maak er een label van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in