Cadeaulabel op knijper

knijper hem aan bloemen en cadeaus

0
1715

Cadeaulabel op knijper

Het was de afgelopen veertien dagen druk. Druk met freubelen wel te verstaan. Aangezien onze dochter gaat trouwen moet er hier en daar wat in elkaar geplakt worden ter verhoging van de feestvreugde. Heerlijk om te doen uiteraard. Maar ook familie vroeg de aandacht en daardoor kwam ik eigenlijk op het idee van deze blog. Een mooie bak vol orchideeën  voor een nieuwe woning verdiende een cadeaulabel. En zo kwam van het één het ander.

De hobbykast ging open en de ideeën waren talrijk. Maar ik wilde wel een stijlvol iets maken. Je kunt niet maar alles aan een mooie orchidee hangen toch. En hangen… met een lintje.. met een touwtje…?

Uiteindelijk bedacht ik een label en met dat idee heb ik vervolgens meerdere labels gemaakt. Eén schets (ontwerp) zeven cadeaulabels. En het mooie er van is, de basis is gelijk maar de plaatjes, bloemen, houten figuurtjes en alles wat je zelf er bij voegt maakt elke label anders. een plezier om te maken en om te krijgen.

In mijn vorige blog over valentijn en hartjes beloofd ik drie setjes hartjes weg te geven. De dames die ze hebben gewonnen krijgen een berichtje.

Cadeaulcadeaulabel aan knijperabel op Knijper

Benodigdheden

 • kaartjes 9×7 cm. wit voor basis (ik heb ze allemaal van restjes gesneden) In de uitleg kaart 1
 • kaartjes 8,5 x 6,5 cm. gekleurd  oplegkaart. In de uitleg kaart 2
 • kaartjes 8×6 cm. pergomanopapier of ander doorzichtig papier. In de uitleg kaart 3
 • bakers twine in verschillende kleuren
 • mini knijpertjes
 • grotere hobby knijpers
 • washi tape in verschillende breedtes
 • plaatje, bloemetjes, embalishment, houten figuren, in principe alles wat je leuk vindt om te gebruiken als versiering.
 • fijnschrijver voor de tekst. Ik heb ze met de hand geschreven, maar stempelen, printen of stickers werken natuurlijk ook prima
 • lijm, dubbelzijdig tape

Beschrijving

 1. Neem voor 1 label een kaart 9×7 cm. (1) , 8,5×6,5 cm. (2)  en 8×6 cm. (3) (pergomano)
 2. Plak op kaart 2 washitape een stukje van de onderkant, als je geen breed tape heb kun je twee strookjes boven elkaar plakken.
 3. neem bakers twine, nu kun je op verschillende manieren de twine om het kaartje draaien. Je kunt het aan de bovenkant van kaart 2 draaien en vast knopen/strikken. Of je plakt kaart 2 op 1 en maakt aan beide zijden een gaatje en rijgt daar de bakers twine door, of je plakt kaart 2 op kaart 1 en draait de twine om de gehele kaart. (zie foto’s)
 4. Als je kaart 2 nog niet op kaart 1 hebt geplakt dan doe je dat nu.
 5. Neem kaart 3 (pergomano) en plak een dun strookje washi tape bijna onder aan de kaart.
 6. steek kaart 3 aan de rechterzijde onder de twine door en zet hem vast met een knijpertj aan de linkerkant.
 7. om te voorkomen dat het toch los gaat plaats je nu een klein stukje dubbelzijdig tape rechts onder achter het pergomano zo plak je het vast.
 8. plak nu je figuurtje, bloemen oid. rechtsonder op. hiermee verstop je ook meteen het stukje dubbelzijdig tape. (bij pergomanopapier zie je altijd waar je het vastgeplakt hebt.)
 9. neem nu de grotere knijper en plak deze achter de cadeaulabel. Hiermee kun je hem overal eenvoudig aan bevestigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in