Citroen/Limoen lichtjes

voor buiten, gezellig, handig en lekker geurtje

0
1830

Het wordt weer mooi weer, we kunnen weer naar buiten, en daar ontmoeten we ook weer de muggen. Maar dit keer houden we ze op afstand met zelfgemaakte citroen/limoen lichtjes. We weten allemaal dat muggen een hekel hebben aan de citroen geur, we doen ze er geen kwaad mee. Maar al willen zij ons ook geen kwaad doen, ze prikken wel. En daarom dus deze citroen/limoen lichtjes als anti-muggen middel.

Het had ingewikkeld gekund met lontjes en gesmolten kaarsvet, citroensap en natuurlijk citroenen, toch vind ik dan weer dat het eenvoudiger moet kunnen. En dat was dit keer niet zo heel veel denkwerk. Want waarom in plaats van gesmolten kaarsvet en citroensap niet kant en klare citroen waxinelichtjes gebruiken. Zou dat gaan lukken, hoe krijg ik die waxinelichtjes in de citroen, en hoe zorg ik er voor dat er twee waxinelichtjes op elkaar kunnen staan, waarbij dan wel de onderste op een bepaald ogenblik gaat branden ipv. de bovenste.

Waar ga ik ze aan hangen, hoe bevestig ik het ijzerdraad zonder de citroen te scheuren? Allemaal vragen die achteraf vrij gemakkelijk te beantwoorden waren. Vandaar voor jullie hier de uitleg voor de citroen lichtjes en ook nog een stel limoenen. Deze zijn kleiner en kan dan ook maar één waxinelichtje in en met een beetje pech moet je die rondom wat kleiner maken. Dit gaat eenvoudig met een schilmesje.

Benodigdheden

 • Citroenen
 • Limoenen
 • Waxinelichtjes met citroengeur
 • Dun ijzerdraad
 • mes
 • tang
 • boortje (los klein of iets anders waar je mee kunt gaatje prikken)

Beschrijving

 1. Snijd met het mes een kapje van de citroen/limoen, zo groot dat er ongeveer een waxinelichtje in past (zonder metalen deel)
 2. hol de citroen/limoen zo goed als mogelijk uit.
 3. neem een waxine lichtje en verwijder het onderste metalen plaatje. Maak dan met het boortje vanaf de onderkant een gaat in het waxinelichtje (zie foto) in dit gat past de lont van een ander waxinelichtje.
 4. neem een tweede waxinelichtje, plaats deze onder degene met het gat. doe de lont in het gat.
 5. plaats nu de waxinelichten in de citroen/limoen, doe dit voorzichtig anders scheurt hij. help bij het laatste stuk voorzichtig mee door het mes er tussen te plaatsen.
 6. Nu komt het vervelendste werkje, het ijzerdraad er om heen zien te krijgen.
 7. Hier op de foto is ongeveer te zien hoe het moet. Je begint met een draad van ongeveer 100 tot 150 cm. deze steek je van binnen naar buiten ongeveer 1,5 cm. van de bovenkant, trek hem er zo ver door dat het buitenste deel om de citroen past en dan nog kan worden vastgemaakt aan het beginstuk. Leg dan de draad over de rand, onder de draad door naar beneden, onder de citroen door. aan de andere kant omhoog, tegenover de plaatst waar je begonnen bent. Prik de draad 1,5 cm. vanaf de bovenkant naar binnen. Haal hem over de bovenkant naar de draad die rondom zit. haal hem er onderdoor. Dan weer omhoog en dan naar de overkant en daar de draad vastmaken. Daardoor heb je nu een draad waar hij aan hangen kan. Hoop dat het enigszins duidelijk is.en/limoen lichtjes
 8. nu hoef je de lichtjes alleen nog maar buiten te hangen en aan te steken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in