Creatief met Kaarten 40 – Extra kaart ‘Tiny’s Kerst’

0
1568

Hier vind je de werkbeschrijving van de gratis extra kaart die hoort bij het item op pagina 72 van Creatief met Kaarten 40.

Kaart met wantjes en witte slee
Als je bij deze kaart ook het poortje van luchtdrogende klei wilt maken, dien je die twee dagen van te voren te maken in verband met de droogtijd van de klei. Rol de klei uit tot een platte plak van 0,5 cm dik. Druk de creatable erin en duw hem een beetje aan zodat er een mooie duidelijk afdruk ontstaat. Haal de creatable er heel voorzichtig vanaf. Haal de overtollige klei weg en stop dat terug in de verpakking. Laat het poortje twee dagen drogen en schuur dan heel voorzichtig met een fijn schuurpapiertje de oneffenheden weg.
Snij een dubbele, olijfgroene kaart van 14 x 14 cm. Snij drie hagelwitte vierkanten van 13,5 x 13,5 en drie dessinvierkanten van 13 x 13 cm. Leg al deze delen even los op de plek waar ze moeten komen. Bepaal waar het poortje komt, teken het af en snij het uit twee dessinvierkant, twee hagelwitte vierkanten en uit de voorkant van de dubbele kaart. Stans en embos zes sneeuwvlokken, een slee, een poortje en een label uit hagelwit. Stans en embos uit dessinpapier de wantjes en tweemaal de kerstsok. Bewerk alles met Distress Ink. Het poortje van klei krimpt iets met drogen. Pas daarom het poortje aan de binnenkant aan door het boogje een stukje in te korten. Knip uit de rode kerstsok het boord, de hiel en de teen en plak ze op de andere kerstsok. Stempel de tekst op                                                                                                                          het label en mat deze op olijfgroen. Plak alle onderdelen volgens voorbeeld op de kaart. Werk de kaart af met een                                                                                                              tule strik met splitpen, koordje aan de slee en lintje aan het label.
Extra kaart CMK 40 pag 72

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in