Creatief met Kaarten 45 – Kerstpost

0
1468

Gestempelde wensen – Door de combinatie van dessinpapier met diverse stempels, verras je iedereen met je kerstcreatie. Maak niet alleen de mooiste kaarten, maar verstuur ze ook nog eens origineel in een bijpassende envelop! 

Kerstballen gestempeld – KerstpostSnij een dubbele, groene kaart van 15 x 10,5 cm en leg deze met de vouw naar boven. Snij een dessinrechthoek van 10 x 14,5 cm. Gebruik het papier in de lengte. Snij een groene rechthoek van 7 x 11,5 cm en plak hierop een iets kleinere witte rechthoek. Stempel op de witte rechthoek verschillende kerstballen met donkergroene inkt. Maak met rood-wit koord de lusjes aan twee kerstballen. Plak aan het uiteinde van elk lusje een klein strikje. Plak de lusjes en de strikjes goed vast met Tacky glue of boekbinderslijm. Plak het geheel op de kaart.Wikkel als laatste een stukje koord om de onderkant van de kaart.

Kerstboom in sneeuwbol – Snij een dubbele, groene kaart van 10,5 x 15 cm. Snij een witte rechthoek van 10 x 14,5 cm. Embos hierop een mooie afdruk met de nieuwe kerst embossingmal. Bewerk de randen van deze rechthoek met donkergroene inkt. Teken voor de sneeuwbol met een ronde vorm een cirkel op wit kaartenkarton en knip deze uit. Bewerk de rand met donkergroene inkt. Snij voor de voet een kleine groene rechtho   en snij vervolgens de randen iets schuin naar binnen af. Stempel op de voet de tekst ‘Kerst Groetjes’ met donkergroene inkt. Stempel op groen karton de afdruk van de kerstboom met donkergroene inkt en knip deze uit. Stempel het sterretje van de boom nog een keert op een restje wit Kerstpostkaartenkarton en knip het uit. Bewerk het sterretje met donkergroene inkt. Plak het met foampads op het groene boompje. Plak het kerstboompje op de ronde witte cirkel. Plak de cirkel met foampads op de witte rechthoek en plak hieronder de groene voet. Plak het geheel op de kaart. Werk de kaart verder af met groene plakparels.

Fijne feestdagen – Snij een dubbele, groene kaart van 10,5 x 15 cm. Snij uit groen dessinpapier met witte stippen een rechthoek van 10 x 14,5 cm. Bewerk de randen met donkergroene inkt. Snij een witte rechthoek van 8 x 12 cm. Embos hierop de klokken met de embossingmal. Snij deze rechthoek in vier stroken van ieder 4 cm breed. Bewerk de randen en de geëmboste delen van de strookjes met donkergroene inkt. Plak de strookjes verdeeld aan de bovenkant op de kaart. Snij een groene strook van 3,5 x 10,5 en knip er zelf een leuke rand aan. Plak op deze groene strook een wit strookje dat net ietsje smaller is. Snij met de bloemen die-cut een gedeelte van de bloem uit groen kaartenkarton. Plak het op de rechterkant van de kaart. Snij een cirkel uit dessinpapier en plak deze in het midden op de bloem. Snij het uitstekende deel af. Werk de kaart verder af met een mooi gestempelde tekst op een label.

EnveloppenKerstpost – De enveloppen zijn standaard en komen uit de Kraftserie. Plak op de eerste envelop een groene dessinrechthoek met witte stippen. Teken met een donkergroene stift rondom de rand een lijn. Stempel in de rechterbovenhoek een kerstpost stempel met donkergroene inkt. Knoop onder aan de envelop een stuk koord. Plak op de tweede envelop een witte rechthoek waarvan de randen zijn bewerkt met donkergroene inkt. Bestempel de rechthoek met de kerstpost stempel en donkergroene inkt. Teken met een donkergroene stift rondom de rand een lijn.

Materialen – Papierblok 30  x 30 cm: gelegenheden, 4 seizoenen Deco block | Colours Unlimited (CU) A4 kaartenkarton: wit, groen | Enveloppen uit de kraftserie | Kerststempels | Donkergroene inkt | Embossingmallen: kerst, klokken | Die-cut stans: bloem | CU koord: rood-wit | CU plakparels: groen | Stift: donkergroen | Tacky glue of boekbinderslijm | Foampads | Stans\embosmachine snijmat, -mesje en -liniaal | Schaar | Potlood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here