Dat is een dure hobby!

0
746

Hobby’s: we hebben ze allemaal. En dat is fijn, want je bent in je vrije tijd lekker bezig met iets waar je een passie voor hebt. Maar hobby’s kunnen ook heel kostbaar zijn, zeker als je er bijzondere en schaarse spullen voor nodig hebt of verzamelt. Benieuwd naar welke hobby’s ongemerkt vallen in de dure categorie? Je leest het hieronder.

Modeltreinen
Modeltreinen zijn vaak schaars en zeldzaam. Vooral als ze in goede staat zijn, in een kleine oplage verkrijgbaar zijn en onderdeel uitmaken van een grotere verzameling verschillende modeltreinen, zijn ze behoorlijk duur. Een originele verpakking die intact is kan zelfs tot wel 30% van de waarde van het model vertegenwoordigen. Na verloop van tijd kan je modeltreinverzameling dus behoorlijk wat waard zijn.

Bijzondere verzamelingen
Een verzameling postzegels, juwelen, kunst, antiek, designertassen, schoenen, horloges, munten, wijn en drank, lp’s, Pokémonkaarten, antieke bordspelletjes, antiek kinderspeelgoed, vintage speelgoedautootjes: hoe langer je hebt gespaard, hoe hoger de waarde. Door de jaren heen de verzameling aanvullen zorgt natuurlijk voor een behoorlijke collectie op de lange termijn.

Niet onverstandig om je verzameling(en) goed te verzekeren. Als je je inboedelverzekering uitbreidt met een diefstalverzekering, kun je het bedrag dat je bij schade of diefstal van de verzekering vergoed krijgt uitbreiden. Zo weet je zeker dat de schade aan of diefstal van je spullen in de meeste gevallen gedekt is (tenzij het gaat om een écht prijzige collectie).

Gamen
Gamen is ook een onverwacht dure hobby. Het begint al met de aanschaf van een gameconsole of gamecomputer. De prijs van een game varieert tussen de € 60,- en € 80,-. Dit komt doordat de vraag en productieprijs van games de afgelopen jaren flink is gestegen. Een gameconsole kost je al snel zo’n € 400,-.

En wat dacht je van een gamecomputer? Deze moet natuurlijk goede prestaties hebben (prijzig!), want vertraging in een online wereld is natuurlijk ongehoord. Wist je dat veel verzekeraars niet-originele programma’s en computerbestanden niet als inboedel zien? Daarom is het altijd handig om je verzekerde items te checken!

Klassieke auto’s kopen en restaureren
Rondrijden in een opvallende klassieke auto is een hobby die vaak voor de welgestelden is weggelegd. De aanschaf van een oldtimer kan al een behoorlijke investering zijn. Het gaat namelijk vaak om zeldzame modellen, waarvan er nog maar heel weinig zijn. En voor deze schaarste betaal je.

Ook het repareren en onderhouden van je klassieke auto kan een flinke kostenpost zijn. Het is heel leuk om aan een oldtimer te sleutelen, maar gereedschappen en onderdelen zijn vaak moeilijk te vinden en heel duur. En oldtimers hebben veel aandacht nodig.

Je kunt je classic car ook niet zomaar buiten laten staan. Vaak hebben deze auto’s geen sterke lak en roesten ze weg als je ze buiten laat staan. Je zult dus een garage nodig hebben om je oldtimer in te bewaren. Hij moet ook droog en warm kunnen staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in