De grootste creatieve beurs van Europa – Creative World 2018

0
654

Creativeworld vindt één keer per jaar plaats in Frankfurt en is dé vakbeurs om nieuwe ideeën en producten te ontdekken. Edith bezocht de beurs en kwam leuke, nieuwe dingen tegen. We geven je hier de highlights.

Edith: “Na een lange reis in de auto (bijna 5 uur rijden) arriveerde ik enorm enthousiast op de Creative World 2018 in Frankfurt. Eerst wat koffie en toen de zaal in op zoek naar allerlei nieuwe dingen. Ik had al veel nieuws gezien in de media (facebook, instagram, youtube) van de Creativation in de USA, maar wilden dit natuurlijk met mijn eigen ogen zien en juist ook dingen ontdekken die daar nog niet zijn gepresenteerd. Gelukkig was ik er drie dagen. Het was een heel evenement waar ik echt even van bij moest komen.”
De beurs sloot ik af met twee demonstraties van Ken Oliver en Dyan Wakley!” (foto Ken, foto Dyan)

 

Pastel brushpennen en nieuwe kleuren ecoline van Royal Talens

“Bij de stand van Royal Talens wilde ik eigenlijk niet meer weg. Uiteraard heb ik de hele collectie Ecoline Brushpennen al in huis, maar nu hebben ze bijvoorbeeld ook de pastel uitgebracht. Er zijn 12 sets met ieder 5 bij elkaar passende kleuren:bijvoorbeeld green blue, earth, autumn, beige pink en dus pastel. Daarnaast zijn er ook nieuwe kleuren gepresenteerd van de Ecoline potjes, die nu eindelijk rond zijn in plaats van vierkant.“

 

Sizzix – nieuwe lijn Tim Holz

“Wat een ontzettend leuke stand had Sizzix gemaakt. Een soort huis, dat volledig met allerlei Sizzix crafts was gemaakt. Zij hadden een nieuwe collectie en een nieuwe zwarte lijn van Tim Holz tentoongesteld.”

Heel veel nieuwe kleuren van Nuvo 

“NUVO, mijn favoriet, had een heleboel nieuwe kleuren, zoveel dat ik niet alles op de foto heb kunnen zetten. Helaas mocht ik niets meenemen….”

Nieuwe scraplijn

“Yart Factory, voorheen Pronty genaamd, ken ik met name van stencils en Dutch Doobadoo, zij hebben nu ook een nieuwe scraplijn geïntroduceerd. De lijn heet ‘Pronty by Raffzz’. Een ontzettend leuke lijn die heel breed toepasbaar is.”

Trendy lama 

“Aan het eind van de tweede dag ben ik eruit! De LAMA wordt dit jaar de nieuwe Flamingo. Overal waar ik kwam zag ik Lama’s in alle vormen en maten. Leuk, leuk, leuk!”

‘Love’ it lijn
“Bij Vaessen Creative, die hun eigen lijn steeds verder uitbreidt, trof ik de nieuwe ‘Love It’ lijn aan. Naast de leuke roze/witte lijn, hebben ze nu ook nieuwe items in de chique kleur goud/zwart gemaakt. Lastig kiezen hoor, ik vind beide kleuren namelijk geweldig.“

Planners van Kaisercraft

“Het Australische Kaisercraft staat wat mij betreft ook weer op de kaart. Ze hebben een nieuwe lijn met TNs en planners gemaakt die mij enorm aanspreekt. Prachtige kleuren en ontzettend mooi materiaal.”

 

Stempels en dies van Birgit Koopsen 

“Verrast was ik door Birgit Koopsen! Nog nooit gezien, maar wat een leuk mens. En wat een prachtige dingen maakt ze. Hebberig word je dan ook als je naar al die leuke nieuwe stempels en dies kijkt.”

 

Clear stamps voor in je journal

De redactie voegt graag nog een nieuwigheid toe aan dit lijstje: de nieuwe clear stamps van Craftemotions, ontworpen door brushletter-specialist Carla Kamphuis. Deze stempels zijn ideaal voor in je planner, agenda, bullet journal of op je scraps. Je hebt ze bijvoorbeeld voor losse letters, maanden, dagen van de week, quotes en symbolen. Op pag. 32 vind je een project waarbij Carla deze gebruikt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here