Dennenappel als kerstboom

Vrolijk knutselwerkje voor de kinderen

0
722

Eigenlijk wilde ik niets meer voor kerst maken, toch werd het een Dennenappel als kerstboom. Dit ontstond eigenlijk doordat ik me realiseer dat er nu heel veel kinderen extra thuis zitten. En knutselen is toch wel een erg goede oplossing om de tijd thuis gezellig te maken.

Voor dit knutselwerkje heb je vast het meeste wel in huis. Vaak zwerven er hier of daar wel wat dennenappels. En als je op zoek gaat in de knutselspullen ligt er vast wel iets tussen wat je kunt gebruiken om een dennenappel mee te versieren. Denk aan mini pompons, kleine kralen, mini piepschuim balletjes, glittersteentjes enz.

Als voetje heb ik een houten schijfje gebruikt maar ook een cirkel uit stevig karton kan het prima doen. Je kunt dat altijd bestrooien met nep sneeuw, verven oid. zodat je het karton niet meer ziet. Houd het gedeelte waar je de dennenappel op gaat plakken wel vrij.

De piek is hier een sterretje van piepschuim , maar ook een glitter pompommetje doet het prima. Uiteindelijk zijn de mogelijkheden onbeperkt, want je kunt de kinderen ook altijd eerst nog kleine balletjes van klei laten maken, zijn ze nog iets langer zoet.

Dit is de laatste blog van dit jaar. Dan blijft mij nog een wens voor jullie

Fijne Feestdagen en een goed en gezond 2022

Dennenappel als kerstboom

Benodigdheden

  • dennenappel die al wel open staat
  • voetje (houten of kartonnen schijfje)
  • Versiering, kralen, pompoms enz.
  • piek (ster, pompom of iets anders)
  • lijm
  • lijmpistool (om dennenappel op schijfje te plakken)

Beschrijving

  1. plak dennenappel op schijfje
  2. versier eventueel schijfje
  3. plak de versiering in de dennenappel
  4. plaats de piek

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in