Diamond painting op voorwerpen

Voorwerpen van glas, hout, kunststof, spiegels enz.

0
1989

Diamond painting op voorwerpen leek mij een goede manier om van je overtollige diamond steentjes af te komen. Het principe van diamond painting is dat je steentjes vast drukt op een plakkende ondergrond. Op die ondergrond staat dan al het patroon voorgedrukt. Als je diamond steentjes gaat gebruiken op alledaagse voorwerpen mis je de plakkende ondergrond en het patroon.

De plakkende ondergrond bleek heel snel geregeld te zijn. Breed dubbelzijdig tape. Het patroon is wel even een ander dingetje. De meeste voorwerpen zijn niet doorzichtig, nou ja die hier gebruikt zijn wel, maar die worden door het gebruik van dubbelzijdig tape dan toch ook weer ondoorzichtig. Je kunt het patroon er niet achter plakken. Het wordt dus een rekensommetje, er passen 4 steentjes op een cm.

Een patroon zoek je via internet simpel op. Zoek op borduurpatronen of bijvoorbeeld pixelpatronen. Je telt dan het aantal hokjes van het patroon, deel door vier en je weet hoe groot het in cm. met diamond steentjes wordt. Even je voorwerp opmeten of het past en je kunt aan de slag.

Wat zijn de problemen

Nu bleek het wel dat het erg lastig is om het patroon recht te houden op bijvoorbeeld een vaas waar je rondom plakt. Een vierkant potje bleek een stuk eenvoudiger recht te houden. De meeste diamond steentjes zijn even groot. Toch zat er bij mij wel iets verschil in. Grote kans dat dat komt door een ander merk pakket, of gewoon pech. Dit maakt het nog even een stukje moeilijk om recht te blijven.

Ikzelf ben begonnen met een vierkant potje. Het patroon paste er mooi op. Eén kant heb ik beplakt met diamond painting steentjes de andere kanten heb ik 3D sterrenfolie opgeplakt. Daarna  er gezellige lichtjes in gedaan. De voorkant is een kabouter die een ster vasthoud, op de rest schitteren de sterren door het licht er vrolijk op los. De vaas waar ik mee begonnen ben krijgt een prachtige bloemenrand. Alleen was er iets te weinig tijd om hem af te krijgen voor deze blog. Maar op de foto zie je toch echt wel hoe het gaat worden. En ja hier waren wat problemen met recht blijven.

 

Diamond painting op voorwerpen

Benodigdheden

 • restpartij diamond painting steentjes
 • breed dubbelzijdig tape (bijv. 5 of 8 cm.)
 • diamond painting pen met wax
 • sorteerbakje
 • patroon
 • voorwerp waar je op wilt werken (bijv. vaas, potje, glad houten voorwerp)
 • printer

Werkwijze

 1. Bepaal het voorwerp waar je op wilt werken
 2. zoek een patroon wat hier op past en print deze uit
 3. Bereken hoe groot het patroon wordt en bepaal hoe breed de plakkende ondergrond moet zijn op je voorwerp.
 4. plak het dubbelzijdig tape op het voorwerp. Laat de bovenste beschermlaag er op zitten.
 5. Plak nu de eerste rij van het patroon op je voorwerp, maak hiervoor een klein stukje van de bovenste beschermlaag los.
 6. Pas op dat je het goed recht plakt.
 7. Vanuit hier plak je rij na rij op vanaf je patroon, streep weg wat je gedaan hebt, je raakt anders gemakkelijk in de war. Je haalt de bovenste beschermlaag steeds een stukje los.
 8. Ga door totdat het gehele patroon er op staat.

diamond painting op voorwerpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in