DIY Halloween | Spinnenweb met FIMO leather-effect

0
166

Hoewel Halloween dit jaar niet met grote groepen vrienden gevierd kan worden, wil je er natuurlijk wel een griezelige avond van maken. Wat denk je van deze spinnenwebben gemaakt met FIMO leather-effect. Leuke placemats en raam- of deurversiering!

Benodigdheden:

Stap-voor-stap uitleg

1. Voor het spinnenweb heb je 3 zwarte FIMO leather-effect blokken nodig. Rol met de acryl roller elk blok één voor één tot een plaat van ongeveer 1 cm dik. Rol deze platen nu één voor één door de kleimachine. Begin bij de dikste instelling (instelling 1) en herhaal dit geleidelijk aan tot op stand 6. Tip: het leereffect is nog opvallender als je de FIMO leather-effect platen na het uitrollen nog eens voorzichtig met je handen beweegt en iets uit elkaar trekt.

2. Voeg nu alle drie de FIMO leather-effect platen samen tot één grote plaat. Leg de drie platen met de lange zijden naast elkaar en snijd de randen recht. Leg de platen zo op het bakpapier dat de lange zijden elkaar licht overlappen.
Tip: bewaar de overige FIMO klei in vershoudfolie om het te beschermen tegen zon, hitte, stof en vuil.

 

3. Rol de acryl roller voorzichtig over de randen zodat de platen worden samengevoegd tot één geheel. Print het spinnenwebsjabloon en knip het uit. Controleer of de plaat groot genoeg is en of het sjabloon twee keer naast elkaar kan. Leg nu het bakpapier met de FIMO leather-effect plaat op de bakplaat. Leg de plaat 30 minuten in de voorverwarmde oven (130°C ) op boven- en onderwarmte.

Gebruik de oventhermometer om de temperatuur regelmatig te controleren!

4. Laat de FIMO leather-effect plaat goed afkoelen. Trek met de witte textiel marker het spinnenweb sjabloon over.

 

 

5. Snijd het spinnenweb uit.
Tip: Verwijder verfresten met een vochtige doek.

 

 

6. In het midden van het spinnenweb kan je met de textiel marker een tekst handletteren.

 

 

Als alternatief kan je ook alle rijen van het spinnenweb uitsnijden. Dan krijg je geen placemat, maar een ‘echt’ spinnenweb. Leuk als raam- of deurversiering.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here