DIY papieren paasei met printable

Decoreer jouw woning met pastel eieren!

0
4682

Het is lente! Het zonnetje schijnt en het is langer licht. Ik word er blij van! En bij het thema lente hoort altijd een beetje Pasen, ook al ben ik zelf niet gelovig. Paaseieren zijn niet alleen lekker, maar ook leuk om (mee) te knutselen. Daarom ben ik aan de slag gegaan om een papieren paasei te maken!

DIY papieren paasei printable

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst de vorm van een ei! Je kunt hiervoor mijn printable DIY paasei mal voor gebruiken als je wilt. Daarnaast heb je decoratiemateriaal nodig. Hiervoor kun je verzinnen wat je zelf wilt! Ik heb verschillende pastelkleuren masking tape gebruikt. Verder heb je een schaar, een perforator en wat divine twine nodig (als je de paasei wilt maken zoals ik dit heb gedaan).

DIY papieren paasei printable

DIY papieren paasei

De eerste stap is om de printable te downloaden en te printen. Hij is op A4 formaat gemaakt, maar ik heb ervoor gekozen om hem als A5 te printen. Vervolgens kun je jouw paasei op twee manieren maken: door het ei op de printable te decoreren, maar ook door een ander vel te decoreren en de mal erop te plakken. Bij de eerste opties krijg je een echt, bij de ander een “ingelijste” ei.

DIY papieren paasei printable

Tijd om te decoreren! Ik heb beide opties gecombineerd door een apart vel voor de masking tape te gebruiken, want ik zou eerst een kleine rand om het ei heel laten (dit mislukte). Ik heb het heel simpel gehouden, maar het staat wel vrolijk!

DIY papieren paasei printable

Vervolgens is het tijd om de mal over het andere papier heen te plakken als je ervoor hebt gekozen om de paasei in te lijsten als het ware.

DIY papieren paasei printable

Knippen maar (als je een eivorm wilde)! Zoals ik al zei: ik was van plan om een combinatie te maken van bovenstaande opties bij mijn papieren paasei. Dit mislukte omdat ik verkeerd knipte en omdat het kleine randje niet goed wilde plakken. Ik heb dit er dus afgehaald!

DIY papieren paasei printable

Als laatste heb ik een gaatje met een perforator gemaakt in de bovenkant zodat er een touwtje doorheen kon. Ik heb drie kleuren divine twine erbij gepakt en in elkaar gevlochten zodat het precies bij paste. De papierwaren paasei hangt nu bij mijn raam totdat Pasen voorbij is!

Wat ga jij knutselen voor Pasen?

Groetjes,
Anouk
www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in