Draadwoorden

Van omhaakte electriciteitsdraad

0
1484

Dan denk je dat het echt gaat lukken, het blog over Draadwoorden op tijd on-line zetten. Helaas een storing gooit roet in het eten. Daarbij is mijn stekker voor de laptop nog steeds zoek en ben ik inmiddels bang dat hij op zolder ligt. En dan is de dag zo weer voorbij.

Verleden keer heb ik uitgelegd hoe je om elektriciteitsdraden kon haken. En heb ik beloofd er dit keer Draadwoorden van te maken. Ik had het toen al over het woord Winter. Ik ben daar mee aan de slag gegaan.

Eerst heb ik het woord uitgeschreven op de gewenste grote. Draadwoorden

Op de tekening kun je pijltjes zien, dit is  de richting waarin je de draad legt. Als je dit op goede grote hebt uitgetekend neem je de draad. Ik had voor het woord winter ongeveer 2,5 meter draad omhaakt. Plak de beide uiteinden vast met wat hobbylijm zodat de draden er niet afglijden. Je begint links en werkt naar rechts, je volgt je geschreven tekst en kijkt goed waar je draad dubbel komt te liggen.

Tenslotte heb ik het woord nog wat aangekleed,  dit kun je naar eigen inzicht doen.

 

Ik heb bij de dubbele draden een stukje draad om het geheel geknoopt met dezelfde kleur garen, hierdoor blijft het iets mooier in model en je zij er er niets van.

Draadwoorden

Nu snap ik best dat niet iedereen kan haken en misschien toch Draadwoorden wil maken. Voor die mensen is er een oplossing,  je haakt niet om het electriciteitsdraad maar draait de wol er om heen. Voor de rest is de verwerking hetzelfde. Hier laat ik nog even zien hoe dat er uit ziet.

Draadwoorden
Foto en uitwerking door Stephanie van Ballegooijen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in