Een betoverend kaartje

eenvoudig maar toch leuk

0
429

Gelukkig en gezond nieuwjaar

Allereerst wil ik jullie een gelukkig, gezond en zeer creatief 2023 wensen, die creativiteit begon dit jaar met een betoverend kaartje. Zoals mijn laatste blog al zei: we hadden vlak voor kerst de griep en deze hakte er behoorlijk in. Gevolg mijn kerstkaarten vertrokken te laat en helaas waren er ook nog niet genoeg af. Dit keer werd het dus een limited edition en kreeg niet iedereen de zelfde kaart (dit doe ik anders altijd wel), Dit bracht wel een probleem met zich mee, want wat stuur ik nu naar de anderen en hoe snel heb ik die af.

Een betoverend kaartjeeen betoverend kaartje

Vandaag dus maar aan het zoeken geslagen naar iets wat snel te maken was. En op Pinterest vond ik een  betoverend kaartje waarvan ik dacht dat wordt hem. Helaas is de blog waarin hij beschreven werd verwijderd dus kan de naam niet noemen van degene die het er op heeft gezet. Het was een kaartje met Duitse tekst, deze heb ik vervangen door mijn eigen tekst.

De Basis

De basis is een dubbelgevouwen A5 waarop je willekeurig 3 cirkels door elkaar tekent aan de bovenkant van de kaart. Op deze cirkels teken je hier en daar een sterretje of een stip. Hier is het gedaan met een zilverpen met glitter. Maar als je liever goud of iets anders hebt is dat natuurlijk ook prima.

Het toverstafje

Deze bestaat uit twee delen, de steel is de helft van een kartonnen rietje en de ster knip je uit een leuk stukje stevig papier. Dit kan met elke print die je leuk vindt. Je plakt het rietje achter de ster en daarna plak je het geheel op de kaart, waarbij de ster in je cirkels terecht komt.

Tekst

De tekst is uitgeprint op een wat stevig stukje papier. Het uiteinde is als een vaantje ingeknipt. wij wensen jullie een Betoverend Nieuwjaar, of een andere tekst. Het grapje is natuurlijk het toverstafje en het woord betoverend. Dus bedenk daar zelf een andere tekst mee. Deze kaart wordt gebruikt om mensen een goed nieuwjaar te wensen. Wil je hem met kerst gebruiken dan kun je mensen Betoverende feestdagen en een sparkelend Nieuwjaar wensen. Plak het uiteinde van het strookje tekst achter de ster.

Afwerking

Plak hier en daar op de kaart wat kleine sterretjes (stickers). dit versterkt het toveren nog een beetje. Deze kun je natuurlijk in elke kleur doen die je wilt. Heb je geen stickers teken er dan wat sterretjes bij met je zilver/goudpen. Schrijf je naam er binnenin en je bent klaar.

Benodigdheden

  • Kaart gevouwen van A5
  • papier met design voor ster
  • papieren rietjes
  • strookje met tekst
  • lijm
  • zilver/goud pen
  • kleine sticker sterretjes

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in