Een bezem vol lekkers

leuk voor Sint Maarten

0
575

Een bezem vol lekkers is alvast een idee voor Sint Maarten of een ander feestelijk gebeuren. Want het is al oktober de maand die eindigt met spoken, pompoenen en andere enge dingen tijdens Halloween. Daarna komt gelukkig Sint Maarten, iets minder eng gelukkig, maar wel erg gezellig. Een avond vol lichtjes aan de deur met vrolijke liedjes.  En natuurlijk zingen de kinderen uit volle borst voor wat lekkers. Misschien verstop je dat lekkers dit keer in een bezem.

Het was druk hier afgelopen weken, een paar leuke creatieve dingen stonden er op het menu. druk bezig geweest met het beschilderen van een grote speelgoedkist. Allemaal leuke dieren spelen met en bij beschilderede stenen. Deze kist is inmiddels verhoogd en op wieltjes gezet. Hij gaat binnenkort verhuizen naar het ziekenhuis vol happy stones. Waar de kinderen die niet uit bed kunnen toch een steen kunnen zoeken. Een heel project maar zo ontzettend leuk om te doen.

Het tweede creatieve ding was bakken voor een High Tea. Elk jaar komen we met een stel dames bij elkaar om te genieten van zelf gebakken lekkers. Het uitzoeken, proefbakken en uiteindelijk bakken voor de dag zelf is een hele leuke en lekkere bezigheid.

En dan lees ik in mijn agenda dat het ook tijd is voor een blog. Pffffftt, even bij doorgeschoten. Na wat speurwerk en kijken wat ik in huis had kwam een heel oud plaatje te voorschijn uit 2011. Helaas kan ik niet meer vinden wie dit toentertijd geplaatst heeft. Bij het zoeken vond ik verschillende mensen die ze gemaakt hebben. Dus waar het orgineel weg komt is mij niet bekend. Het materiaal wat er gebruikt werd had ik niet. Nou ja niet precies. Dus dan maar zelf een draai er aan geven. Dat maakt het ook weer meer van mijzelf.

Het ontbrak mij aan papieren blokzaken, maar als er andere zaken of bruin papier is maak je die gewoon zelf. Met behulp van een doos als model heb je ze zo voor elkaar. Er waren wel platte papieren zakken dus heb ik die omgebouwd. Door een doosje in de zak te stoppen en tegen de onderkant van de zak te duwen krijg je een platte onderkant. Vouw je dan de twee zijflapjes die er ontstaan tegen de bodem en plak je ze daar vast heb je ineens een blokbodem. In 1 kun je dan nog een stukje stevig karton doen zodat het model beter blijft. Dit zou je zelfs kunnen doen met een stuk papier. Pak het in als een cadeautje, lange kant vast lijmen, één zijkant  plakken, hierbij niet langer papier dan de hoogt van doosje gebruiken en laat de andere kant open.

Een bezem vol lekkers

Benodigdheden:

 • per bezem twee zakjes (deze zijn 15 cm. x 22 cm. kleiner kan ook)
 • een stokje bijv. een tak ongeveer 25 cm.
 • eventueel karton voor bodem hier is dat 5×10 cm.
 • sisal touw
 • eventueel leuk kaartje
 • wat lekkers om er in te doen

Beschrijving:

 1. er van uitgaande dat de zakken klaar zijn begin je met het inknippen. Eén zak knip je  van boven af in tot de helft. Je hebt nu de onderkant nog dicht en de bovenkant strookjes. De tweede zak knip je in tot aan de bodem, allemaal strookjes.
 2. zet de half dichte zak op de bodem van de strookjeszak, stop de traktatie nu in de half dichte zak.
 3. steek de stok in de zak
 4. breng de stroken van de buitenste zak voorzichtig allemaal naar boven en knijp het geheel zo’n vijf cm. aan de bovenkant voorzichtig bij elkaar rond de stok. Trek de stroken allemaal goed omhoog en kijk of ze gelijk verdeeld zijn.
 5. neem het touw en draai dat een paar keer om de stroken waar je ze net bij elkaar hebt geknepen. Leg er een knoop in.
 6. Hang aan het touw eventueel een kaartje en knoop dat ook vast.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in