Een Theekrans voor de Juf of Meester

of voor je moeder, vriendin of oma

0
1336

Het loopt weer naar het eind van het schooljaar, dus wat doe je dan: je maakt een Theekrans voor de Juf of Meester. Het is elk jaar weer een dingetje, de juffen en meesters worden bedankt voor hun tomeloze inzet om de kinderen weer een stapje verder op de ladder te krijgen, maar wat geef je dan. Het is echt niet nodig grote dure dingen cadeau te doen, daar zitten ze echt niet op te wachten. Een zelfgemaakt cadeau doet het altijd goed. En deze theekrans is een leuk cadeautje wat de kinderen zelf mee kunnen helpen maken.

Deze is eenvoudig gebleven, maar wat let je om de kinderen de knijpers te laten verven of beplakken. Of lieve woorden op de knijpers te schrijven. Ook zou je ze er een stukje washitape op laten plakken, en zelfs daar kun je weer tekst op schrijven. Het kan en mag allemaal.

In het hart van de krans kun je een leuke tekst plaatsen. Hier staat ‘Elke goede Juf verdient een Theekrans’ in. Maar elke tekst is natuurlijk goed, bedenk samen met je kind een tekst en print deze uit. Hier is het geprint op perkament papier, daardoor zie je de vrolijke ondergrond nog steeds. Natuurlijk volstaat elk stuk papier waar je op printen kunt. Hoe de tekst zo rond kan staan, beetje ouderwets misschien maar WordArt werkt nog steeds.

Een Theekrans voor de Juf of Meester

Benodigdheden

 • Een stevig stuk karton waar een cirkel van 20 cm. uit kan worden gehaald
 • designpapier voor op de cirkel
 • Kleine knijpers (hier zijn kleinere en iets bredere gebruikt dan de normale knijper)
 • Thee in zakje
 • perkamentpapier
 • printer
 • lijmpistool

Beschrijving

 1. Knip een cirkel van 20 cm. doorsnede uit het dikke karton.
 2. Doe dit ook uit het designpapier
 3. Plak het designpapier op het karton, dit is je basis
 4. Teken een cirkel met potlood van ongeveer 10 cm. in het midden van je basis. een dun lijntje zodat je het eventueel weer kunt uitgommen.
 5. Er is dus een optie om de knijpers te versieren, verven, washitape, teksten enz. Doe dat nu als je dat wilt.
 6. neem de knijpers en legt ze rondom de cirkel die je getekend hebt. (12 stuks ongeveer) Als ze goed liggen dan plak je ze vast met het lijmpistool. PAS OP… De knijpkant moet aan de buitenkant zitten.
 7. Print of schrijf de tekst die je in het midden wilt op een cirkel van 10 cm. doorsnee. Knip de cirkel uit en plak hem in het midden tussen de knijpers.
 8. schuif de theezakjes in de knijper, en klaar is je Theekrans voor de Juf of Meester
 9. even inpakken in folie en je hebt een mooi cadeau.

een theekrans voor de juf of meester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in