Offline werken kan een goede afleiding zijn van de online wereld. Ouderwets met knipsels, plaksels en papier de mooiste creaties maken. De online wereld biedt namelijk geen creativiteit… toch? Dat is niet waar, ook online kun je je fantasie gebruiken! Online en offline gaan zelfs heel goed samen. Zo dachten ze er bij Greetz.nl ook over. Op Greetz kun je namelijk zelf kaarten maken. Dat klinkt creatief toch? Dat dachten wij bij HobbyHandig ook! Daarom ben ik gaan kijken hoe je een leuke verjaardagskaart maakt.

Fotokaart naar eigen ontwerp
Toevallig zijn er op de redactie van HobbyHandig veel collega’s jarig deze maand. Dat komt goed uit! Nu kunnen we een leuke kaart voor hen ontwerpen. Manon is bijvoorbeeld binnenkort jarig. Een fotokaart zou ze erg kunnen waarderen, dus ben ik voor haar aan het ontwerpen geslagen. Op de homepagina van de website heb ik uiteraard bovenaan de pagina op kaarten geklikt. (1) Omdat we creatief bezig willen zijn, heb ik daarna aangegeven dat we een eigen ontwerp willen maken. (2) Wel zo leuk! Zelf heb ik altijd voorkeur voor een vierkante kaart. Deze vorm oogt net wat hipper. Nadat ik op de juiste vorm geklikt heb, klik ik op kaart bewerken. Deze knop vind je rechts onderaan de pagina. (3)

1.greetz-12.greetz-23.greetz-3

Nu komen we op de bewerkpagina. Laat je fantasie maar gaan! Aan de linkerkant van de pagina zie je de knoppen: Tekst, foto, versiering en soundz staan. (4) Met elk van deze knoppen maak je je kaart speciaal. Met tekst kun je een leuk berichtje achterlaten voor de ontvanger. Met de knop foto kun je een leuke foto toevoegen op je kaart. De knop versiering is toch wel het allerleukste. Bij stickers zie je leuke plaatjes en gezellige teksten. (5) De laatste knop is wel heel speciaal, met deze knop kun je een muziekje toevoegen aan je kaart! (6)

4.greetz-45.greetz-56.greetz-6

Als je op ‘volgende stap’ klikt, onderaan de pagina, kom je bij de binnenkant van de kaart. (7) Hier heb je weer dezelfde opties als voor de voorkant van de kaart. Tip: De linker-binnenkant van de kaart blijft meestal leeg. Met deze vele opties is dat natuurlijk zonde. Voeg een leuker sticker of foto op deze pagina! (8) Heb je je hele kaart bewerkt, dan is je kaart klaar.

7.greetz-78.greetz-8

Als je nu naar ‘volgende stap’ gaat, kun je nog een leuke envelop kiezen in jouw favoriete kleur (9). Hierna kun je kiezen of je nog een cadeau mee wilt sturen. Dan kun je gegevens invoeren, de datum van ontvangst bepalen en bepalen of je de kaart gelijk naar de ontvanger stuurt of dat je hem eerst thuis laat bezorgen. (10)  Ik merk dat er aan elk gemak is gedacht.

9.greetz-910.greetz-10

Nu is het wachten tot dat de kaart ontvangen wordt.

kaart-manon
Deze kaart heb ik vanuit de redactie naar Manon gestuurd.

Magic kaart
Ben je iets minder creatief, maar wil je wel een persoonlijke kaart versturen? Dan heb je nog heel veel andere opties. Je kunt bijvoorbeeld een magische kaart maken. Deze kaart hebben wij gemaakt voor Joukje, een andere collega die bijna jarig is. Deze kaarten kun je vinden als je op kaarten klikt en daarna filtert op type, onder deze filter staat magic kaart. (11) Als je daarop klikt krijg je verschillende voorbeelden van de magische kaart. Nu kun je jouw favoriete ontwerp kiezen en de naam van de jarige invoeren. (12) Deze naam komt dan op de kaart te staan.

11.greetz-1112.greetz-12

Nu is het wachten tot dat Joukje de kaart ontvangt.

kaart-joukje
Deze kaart heb ik vanuit de redactie naar Joukje gestuurd.

Wil je zelf aan de slag? Ga dan snel naar de website van Greetz.nl!

Veel plezier!
Groetjes, Estelle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in