Een wandhanger voor vaderdag tekenen

Zelf tekenen of een bestaande tekening, gewoon leuk

0
1182

Wat is er leuker dan voor je papa zelf iets moois te maken. Je kunt bijvoorbeeld deze wandhanger voor Vaderdag tekenen. Nou eigenlijk is deze wandhanger geschilderd maar het gaat voornamelijk om de tekening die er op staat. Op deze wandhangers staan wat tekeningen van mij, beetje nagemaakt via iets op pinterest en zelf wat bedacht. (helaas was er niet te vinden wie het orgineel gemaakt heeft, wel te vinden dat meerderen het natekenden. Maar ook daar geen naam. Alleen het idee is gebruikt, niet de tekening nagetrokken)

Wat zo’n wandhanger veel leuker maakt is een tekening van je kind. Laat je kind een tekening maken van hem/haar en zijn/haar papa. Deze tekening kun je dan op de wandhanger  natekenen en laten inschilderen. Mochten ze voor dat schilderen iets te klein zijn doe dat dan zelf. Als de tekening maar van het kind is.

Het stuk hout wat gebruikt is komt van een oude dunne schuttingplank. Deze is 14 cm. breed en er is een stuk gebruikt van 30 cm. lang. Er zijn bovenin twee gaten geboord, ongeveer vier cm. van de kant en 2 cm. van de bovenkant. Let er op dat het touw wat je wilt gaan gebruiken wel door het gat past. Het blijft leuk om afgedankte spulletjes te gebruiken voor mijn hobby.

Wat er verder gebruikt is staat natuurlijk in het benodigdheden lijstje.   En of je nu deze ideeën qua plaatjes gebruikt of de tekening van het kind het resultaat zal papa altijd blij mee zijn.

Een wandhanger voor Vaderdag tekenen

Benodigdheden:

 • stuk hout van 30×14 cm. In dat hout zitten al twee gaten geboord, 4 cm. van de kant, 2 cm. van de bovenkant.
 • verschillende kleuren verf (hier is acryl gebruikt) wit heb je in ieder geval nodig als basiskleur en zwart voor de omlijning.
 • kwasten
 • een stevig stuk touw van ongeveer 30 cm.
 • tekening
 • carbonpapier
 • houten letters
 • lijmpistool

Besschrijving

 1. Verf 1 kant van het stuk hout wit.
 2. als dit droog is teken je met carbon papier de originele tekening over op het hout.
 3. verf nu de vlakken in de kleur die je wilt.
 4. als de verf droog is kun je met een tweede kleur figuurtjes aanbrengen (de stippen zijn hier gedaan met een wattenstaafje)
 5. hierna ga je alle lijntjes overtrekken met zwart, teken de ogen goed in en schilder ook de benen en armen (dit hangt natuurlijk een beetje van de tekening af)
 6. na het laten drogen van alles kun je de letters opplakken. Dit is hier gedaan met het lijmpistool.
 7. een optie is om de letters een kleurtje te geven. Hier zijn zwarte letters gebruikt en houtkleurige die geverfd zijn aan de bovenkant.
 8. leg een knoop in het ene uiteinde van het touw. Steek het touw door een gat van voor naar achteren. De knoop zit aan de voorkant. Vervolgens haal je het touw via de achterkant door het andere gat weer naar voren. Leg ook een knoop in dit uiteinde.
 9. Nu kun je de wandhanger ophangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in