Elfje van engelse was pin maken

compleet in het wit, dan heb je een engel

0
736

Een Elfje van een Engelse was pin maken is leuk voor jong en oud. Het is herfst, maar ook dan vliegen ze vrolijk rond in het bos. Kleurig en fleurig fladderen ze tussen de herfstkleurige bladeren. Hun rokjes steken af tegen het mooie oranje/bruin en de sierraden schitteren in het herfstige zonnetje. Ze spelen tikketje of verstoppertje.

Deze Elfjes van Engelse was pin zijn gemaakt van wat oude zijden bloemen, wat stukjes fijne tule en wat spulletjes die in de voorraad doosjes zaten, vooral wat bloemetjes en stukjes glittermatjes.. Maar wat ze bijzonder maakt is de vlinder. De vlinder zijn de vleugels van het Elfje geworden.

Deze vlinders zitten op een klemmetje waar je ze normaal mee vast maakt aan een tak oid. Deze laat je er aan zitten en je zorgt er voor dat deze aan de achterkant blijft, waardoor je het elfje gemakkelijk ergens aan op kunt hangen. Stel nu dat je een kerstboom vol elfjes wilt, gebruik dan alles in het wit, ze lijken dan op een Engeltje. Maar ook een familie Elfjes in een warme kleur kunnen je kerstboom verfraaien.

Elfje van Engelse was pin makenElfje van Engelse was pin maken

Benodigdheden:

 • Engelse was pin
 • vlinder op clip
 • fijne tule  12 x 20 cm.
 • zijden (kunststof) bloem voor de onderrok, een roos werkt het mooist. deze moet wel groot genoeg zijn zodat de bloembladen je pin voor 2/3 bedekt. (je zou hier ook kunststof herfstbladeren voor kunnen gebruiken en er een herfst elfje van kunnen maken. met bijvoorbeeld een hoedje van een eikel als hoofddeksel)
 • kleine zijden bloem als hoofddeksel, dit kan ook iets anders zijn. En een kleine platte bloem.
 • versierselen
 • lijmpistool
 • naald en draad
 • zwarte permanente stift
 • rouge en wattenstaafje

Beschrijving:

 1. Neem de grote zijden bloem en haal deze uit elkaar. Knip van de grootste bladen 3 of 4 af. Plak deze rondom de pin, net een stukje over het scheve gedeelte tussen onderkant en de kop. Zorg dat ze elkaar goed overlappen zodat er een rokje ontstaat. Je kunt het een beetje vormen door hier en daar wat dotjes lijm te zetten.
 2. Vervolgens pak je de fijne tule, deze vouw je dubbel zodat je een stuk hebt van 6 x 20 cm. Dit vouw je een paar keer dubbel, zie foto onder aan beschrijving. Waarna je aan de open onderkant (dus niet waar de vouw zit) de vorm van blaadjes knipt.
 3. Als je dat gedaan hebt vouw je het weer open, maar zorg er wel voor dat het dubbel blijft. Rijg aan de kant van de vouw een draad door de tule, kleine steekjes en trek deze aan zodat de tule rimpelt. Knoop het vervolgens om de bovenkant van de bloembladen rond de nek. Plak het voorzichtig vast aan de bovenkant. je rokje is klaar.
 4. Zoek een glitterrandje, lintje oid. op en plak deze over de bovenrand van de tule. zo werk je het meteen mooi af. Ook kun je nog een glittertje, pareltje, kraaltje op het rokje plakken.
 5. Neem het bloemetje voor op het hoofd en plak deze op, werk het af met een kleiner bloemetje of wat jezelf leuk vindt.
 6. Teken een gezichtje op het kopje, en maak met rouge en wattenstaafje blosjes.
 7. Nu moeten alleen de vleugels er nog aan. en daarvoor gebruik je de vlinder. Doe plaksel op de bovenkant van het vlinder lijfje en plak deze achter op de pin. Kijk even voor de hoogte, de vleugels moeten wel goed zichtbaar zijn, dus even meten voordat je de lijm er op doet.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in