Engeltjes

om van te houden

4
1932

Afgelopen week ging ik met mijn moeder naar de beurs Hobby&Vrijetijd in Leeuwarden en daar kreeg ik van haar een mal waar je Engeltjes mee kon maken. Deze moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Dus haalde ik de Cut’n’Boss uit de doos en zocht wat papier om engeltjes te maken. Het was nog mooier dan ik dacht, er zit zelfs al een gleufje in om de zijkanten zo in elkaar te schuiven, waardoor hij mooi rond gaat staan.

Verschillende soorten papier gingen er door de machine, voornamelijk wit, uiteindelijk bedacht ik dat pergamanopapier ook wel een mooie optie was. Dus op zoek in het papierassortiment. Het gebruik van dit papier gaf een mooi effect. Maar ook bij het wat dunnere witte papier lijken de rokjes van de engeltjes wel van echt kant. Maar wat nu te doen met al die Engeltjes.

De pergamano engeltjes zijn aan een kerstlichtsnoer beland, en de losse witte papieren engeltjes aan een tak. Maar ooh, hoe zou een kerstboom vol van deze engeltjes er uit zien? Of hoe leuk zal het zijn om wat kleur aan te brengen met wat inkt op de onderkant van de rokjes. Helaas is het meeste hobbymateriaal hier al ingepakt wegens een op handen zijnde verhuizing. Dus dit kon ik niet uitproberen. Maar ga ik zeker in de toekomst wel doen.

Engeltjesengeltjes

Benodigdheden

 • Mal CR1232 van Marianedesign
 • een snij-emboss apparaat waar mallen door kunnen
 • verschillende soorten papier
 • eventueel kerstverlichting
 • visdraad om ze op te hangen
 • plakband

Beschrijving

 1. gebruik de mal en snijd het engeltje
 2. zet het engeltje in elkaar door de inkepingen te gebruiken
 3. plaats de engeltjes aan het kerstlichtsnoer met een plakbandje of bevestig er een stukje visdraad aan met behulp van plakband

 

 

engeltjes  engeltjes

 

4 REACTIES

  • Hallo Diny,
   dank je voor het compliment.
   Nee, ik heb geen nieuwsbrief.
   wel een site maar die ligt al een poosje stil.
   daar wordt aan gewerkt.

   groet Marja Meijer

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in