Erwtjesplant haken

Kies zelf je kleur groen

0
364

Erwtjesplant haken

Een erwtjesplant haken was een heel erg leuk werkje. Heel simpel te haken, zelfs tijdens tv kijken. alhoewel je dan wel goed moet opletten op tijd te stoppen, anders krijg je wel heel lange erwtenslierten.

Het haken van de erwtjes

De steken die hier gebrukt zijn

  • losse = l

  • halve vaste = hv
  • erwtensteek = e.st.

de erwtensteek is als volgt, je hebt 1 steek op je naald, doe de draad om de naald, steek nld, in steek eronder, doe draad om naald en haal door steek, herhaal dit nogmaals in dezelfde steek. doe de draad weer om de naald en haal door alle drie lussen op de haaknaald. wil je de erwtjes dikker, haal dan nog een keer de draad door dezelfde steek.

  1. Haak 9 lossen, haak een e.st.
  2. haak 7 l., haak een e.st.
  3. vanaf nu varieer je met het aantal lossen tussen de e.st.  ik heb de variatie beperkt tussen de 6 en 12 steken.
  4. haak de sliert zo lang als je wilt
  5. je eindigt altijd met een e.st.  hecht deze af met een extra h.v.
  6. draadje aan de onderkant afhechten, de bovenste afknippen op ongeveer een cm.

Het potje vullenerwtjesplant haken

Het potje is eerst gevuld met een stevige prop papier, diet kan ook aluminiumfolie zijn. daarna is er een plak zelfdrogende klei op gelegd van ongeveer een cm. dik. Deze is geverfd met acrylverf.

Het planten van de erwtjes

Dit doe je voordat de klei droog is. Je duwt het draadje van een cm. met een prikker in de klei totdat het draadje weg is, dan duw je het gaatje voorzichtig weer wat dicht. doe dit met alle slierten die je gehaakt hebt. hier zijn er z’on 20 gebruikt.

Ophangen of neerzetten

heet was vast zo eenvoudig als ik zei, erwtjesplant haken, je kunt het potje ergens neerzetten, maar bijvoorbeeld ook in een mooie macramé hanger doen. deze had ik nog liggen, soms heb je geluk. veel plezier met Erwtjesplant haken

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in