fotostaander van beton

Versier hem zoals jij het leuk vindt

0
224

Fotostaander van beton

Tijdens het snuffelen in de kast naar iets wat je ook met kids kunt doen vond ik nog een potje beton. En zo kwam ik op de fotostaander van beton. Beton en een super grote (of iets kleinere paperclip) meer heb je er niet voor nodig. Nou ja een papieren bakje om het beton in te gieten, en iets waarmee je de paperclip rechtop houd, hier dus een oud doosje met ingeknipte stukjes en een satéprikker.

Hoe gaat dat dan

Maak een kleine hoeveelheid (genoeg voor het aantal bakjes wat je wilt vullen) beton aan. Dit moet wel fijn beton zijn, anders wordt het niet zo mooi glad.  Als het klaar is doe je het beton in de bakjes. Hier zijn het papieren bakjes, eenvoudig om er weer af te halen. Nu ga je de bakjes voorzichtig schudden, dit doe je om de luchtbellen uit het beton te krijgen. Als je denkt dat dat gelukt is prik je de paperclip in het midden in het beton. Helaas blijft hij niet vanzelf staan. Dit loste ik op met een satéprikker door de paperclip, die ik liet rusten op de rand van een doosje waar de bakjes in stonden.  Nu is het een kwestie van geduld hebben, het duurt een paar dagen voordat het echt helemaal droog is.

Afwerking 

Na het drogen van het beton haal je de kartonnen bakjes er om weg. Nu kun je het beton nog verven. Ik heb spuit chroomverf gebruikt. Dat glimt wel heel mooi en in zilver en goud paste het mooi bij de kleuren van de paperclips. Bij het goud is helaas te zien dat ik niet geduldig genoeg was, het beton was nog niet droog genoeg. De verf is slecht gehecht. De grote paperclips is het beton aan de zijkanten helemaal gespoten. Bij de kleine paperclip heb ik een randje beton afgeplakt.

Benodigdheden

  • beton (ik had nog een potje knutselbeton staan)
  • kartonnen vorm rond of vierkant
  • paperclip ( hier zijn het twee maten, die hele grote is toch wel mijn favoriet)
  • verf
  • satéprikker en iets om die te steunen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in