Geboortestolp maken

met een persoonlijke touch

0
143

Zag ze al vaak voor bij komen en u er weer lieve babies zijn geboren ging ik zelf voor hun een geboortestolp maken. Zag ze al vaak voorbij komen , maar wilde het toch meer een persoonlijker cadeau van maken. Jullie snappen vast wel dat de namen weg zijn, bij één is er een nieuwe naam overheen geplaatst, dit ivm privacy.

Eerst op zoek naar stolpen in de goede maat, want er moet wel iets in passen. Uiteindelijk heb ik zelf twee stolpen gekocht waar al wat in zat, dit heb ik van het onderstuk af weten te krijgen. Hierna moest er wel een nieuw kleurtje op. Beetje schuren om het glad te krijgen en verven maar.

Dan de inhoud. Je ziet ze veel langs komen met een schilderijlijstje op ezel er in. Dit idee sprak me wel aan. Maar niet het idee om daar nu alleen wat info op te zetten.  De beide geboortekaartjes leenden zich wel om te gebruiken als schilderijtje. Deze heb ik op hoge resolutie gescand en daarna op de maat van het mini doekje geprint. Eerst geprobeerd het op papieren schilderdoek te printen, dit werd niet duidelijk, daarna toch maar op fotopapier gedaan. Met breed dubbelzijdig tape het geheel op het doekje geplakt en het schilderijtje kon op de ezel staan. Stap 1 is klaar.

Hoe de naam er in zou komen dat was al duidelijk. De leuke houten scrabble blokjes met letters er op lenen zich daar heel goed voor. Deze zijn allemaal aan de onderkant even over een schuurpapiertje gehaald om te zorgen dat ze allemaal even glad zijn aan de onderkant. Na recht en in een boog te hebben geprobeerd leek in een boog vooraan toch de beste oplossing. Zo houd je ook nog wat ruimte voor de rest. Stap 2 is ook klaar

Ja, en dan zit je nog met alle info. Datum, gewicht, tijd en lengte. Om dat de ruimte in zo’n stolp toch beperkt is en je hem niet helemaal vol wilt zetten was de beste oplossing de hoogte in. Een wegwijzer idee kan je veel info op kwijt en dan houd je de bodem vrij voor nog iets leuks. Op internet de figuurtjes gezocht die hier bij pasten. Als je zoekt op internet en tikt geboortesymbolen in dan vindt je ze al snel. In Word de tekst getypt en de symbooltjes er voor geplakt. Deze heb ik geprint op print baar schilderdoek.  Stap 3 is gelukt.

 

 

 

 

 

 

De tekst is vervolgens uitgeknipt in vormen van pijlen. De tekst en symbool lenen zich er wel voor om van elk stukje net een andere pijl te maken. Knip de helft van de pijlen wijzend naar rechts en de rest wijzend naar links. Teken de pijlen na op een stevig stuk karton en knip deze ook uit. Je kunt een beetje ruimte rondom laten, de kartonnen pijlen verven voordat je de tekst er op plakt. dit geeft een leuk gekleurd randje. Plak de geprinte tekst dus op het karton. Stap 4 voltooid.

Zoek een stevig sateprikker, of een dun ander stokje als paal. Deze blijft natuurlijk niet vanzelf staan, dus even de accuboormachine lenen van manlief met een dun boortje. Zet alles op de ondergrond van de stolp en bepaal waar je de wegwijzer neer wilt zetten. Markeer dat punt, haal alles er weer af en boor een gaatje. Nu kun je twee dingen doen, je plakt de pijlen eerst op je stokje en plaats hem daarna in het gaatje, of je plaatst eerst het stokje en plakt daarna de pijlen er aan. Dit plakken doe je met een lijmpistool. Stap 5 is afgerond.

geboortestolp maken

Nu kun je alles op de ondergrond zetten en eens kijken hoeveel ruimte je over hebt om nog iets leuks toe te voegen. Hier is een klein treintje er bij geplakt. Maar wie weet heb je een mini mini knuffeltje op tegen de ezelpoot te plakken, of iets anders wat je er bij vindt passen. Als je alles een plek heb gegeven wordt het tijd om alles vast te plakken op hun plek. Gebruik hier voor een lijmpistool. Denk er aan op ook het schilderijtje even aan de ezel te plakken. Gebruik niet te veel lijm, dat blijf je namelijk zien. Als alles vast zit dan gaat de glazen stolp er over. Stap 6 bereikt, dan is je cadeautje klaar.

Benodigdheden

  • Stolp op ondergrondgeboortestolp maken
  • houten scrabble letters
  • sateprikker
  • stevig karton
  • printer en printpapier/printbaar schildersdoek
  • mini ezeltje met doek
  • lijmpistool
  • boormachine met klein boortje
  • klein extra ornamentje

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in