Haakathon op de WereldLepraDag

0
4793

Op WereldLepraDag 2016 (31 januari) geeft de Leprastichting het startschot voor een tweede editie van de zogenoemde Haakathon: een haakmarathon voor leprabestrijding. Vorig jaar haakten hakers door heel Nederland de Rode Kater. Speciaal voor dit jaar ontwierp haakgoeroe Dendennis een nieuw haakpatroon van een ander figuur uit Jan, Jans en de Kinderen: teckel Lotje.

Dendennis: ‘De Haakathon is ondertussen een begrip geworden in de Nederlandse haakwereld. Ook dit jaar gaan we laten zien dat we met haken écht iets kunnen betekenen voor de Leprastichting.’

Deelnemende haakfanaten – zowel beginners als gevorderden – komen in vier geselecteerde hobbywinkels in Nederland bij elkaar om zoveel mogelijk teckels te haken. Na afloop verkopen zij de gehaakte exemplaren voor elk tien euro aan familie, vrienden en collega’s. De opbrengst hiervan gaat naar de Leprastichting.

Jan Kruis, de geestelijk vader van de Rode Kater en teckel Lotje uit Jan, Jans en de Kinderen, is ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte.

En aangezien HobbyHandig heel veel Haakfans heeft: vragen wij ook jou mee te haken op deze bijzondere dag!

Haakathon!
Wat: een dag lang zoveel mogelijk teckels haken voor leprabestrijding
Waar: geselecteerde hobbywinkels in Alphen aan de Rijn (Echt Studio), Bussum (Hobbykelder Vaane), Nijkerk (Handwerk.nl) en Zaltbommel (Wolplein)
Wanneer: zaterdag 30 en zondag 31 januari, van 10 tot 14 uur

Maar wat is de Leprastichting nou eigenlijk? De Leprastichting zet zich in om lepra wereldwijd onder controle te brengen. Zij zorgt (in vijftien landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika) voor vroege opsporing, om handicaps te voorkomen. Voor genezing, om de keten van besmetting te doorbreken. En voor medische, sociale en economische revalidatie, zodat ex-patiënten weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit doet zij samen met lokale organisaties en overheden. Dankzij de steun van vele donateurs, partners en sponsoren.

Wil jij mee haken op zaterdag 30 en/of zondag 31 januari? Meld je dan aan via het formulier op de website!

Wil je nog even oefenen voordat je begint aan deze uitdaging? Dan kun je natuurlijk altijd onze haaklessen nog terugkijken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in