Haken om electriciteitsdraad

Om daarna leuke woorden te maken

0
1656

En dan is het al weer twee weken later. We zijn nu daadwerkelijjk verhuisd. Wat meteen een probleem oplerverd, want ik zou een blog in het voren plaatsen, maar daar kwam niets van. Wat nu…

Alle hobbyspullen zitten in dozen en ook al heb ik mijn best gedaan iets vinden is een probleem. Het enige wat nog zo te pakken is zijn garen en een haaknaald. Maar wat daar nu mee te doen….en hoe mijn blog te plaatsen er is nog geen computer aangesloten.. mijn mobiel dan maar.

In een huis waar geklust wordt kom je van alles tegen. En mijn oog viel op electriciteitsdraad, na overleg mocht ik daar wel een stuk van.

De combinatie van dat electriciteitsdraad , garen en haaknaald bracht mij namelijk op een idee, stel je haakt om dat draad en maakt er daarna leuke woorden mee…zou dat willen.

Het omhaken was geen probleem, de uitleg staat hieronder. Het woord vormen is vrij gemakkelijk omdat het electriciteritsdraad erg flexibel is. Het is ook leuk omdat je na wat denkwerk hoe het te vormen elk woord of naam kunt maken. En dan besluit ik te kijken of ik het woord winter kan maken, waarna ik het wil versieren met sneeuwvlokken. Daar gaat het dan wel mis, ik kan natuurlijk geen enkel vlokje vinden.

Voorlopig moeten jullie het dan ook doen met de beschrijving van het omhaken van het draad. De volgende keer laat ik jullie zien wat ik er mee gedaan heb. En als ik nog meer garen kan vinden, haak ik nog een stel woorden.

Haken om ekectriciteitsdraad

Haken om ekectriciteitsdraad

Zoals je op de foto’s kunt zien is het niet moeilijk. Je gebruikt het draad als je insteek steek.

Dus: je maakt een losse, daarna ga je om de draad haken.

Steek de haaknaald onder het draad door, haal om het garen, trek de draad naar voren. Haal over het draad het garen om de  haaknaald en maak de steek af door de draad door de twee lussen op je haaknaald te trekken.. Je haakt vasten.

Haak zo’n lang stuk als je denkt nodig te hebben voor je woord.

  • Let op de foto’s staan niet helemaal in goede volgorde zag ik. 1, 2 links, 1 rechts, 3 links, 2 rechts moet het zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in