Herfst knutseltijd brengt eierdozenkrans

herfstkleuren op een herfstkrans

0
641

Wat is dat nu voor titel herfst knutseltijd brengt eierdozenkrans? Tja, hoe moet je dit anders noemen. Het is Herfst, vakantie, knutseltijd en het werd een krans met bloemen gemaakt van eierdozen. Was herfst knutselen genoeg geweest. Misschien maar allee het staat er nu.

Bloemen maken van eierdozen is erg leuk om te doen. Vooral ook met kinderen. Door verschillende modellen eierdozen te gebruiken kun je verschillende bloemen maken. Je hebt een schaar nodig en knippen maar. Alleen het middenstuk wat een trompetbloem geeft, of twee ronde onderkanten op elkaar, wat het idee van een pompoen geeft (dan iets beter schilderen dan bij die van mij, de bruine verf heeft niet goed gepakt) Knip de ronde onderkant rondom in en je hebt een soort margriet, zonnebloem of andere sprietbloempjes. Knip van de deksels blaadjes. Of van een strookje meeldraden voor in een bloem.

Het geheel zit op een ronde ring van karton die eerst gestipt is met een zachte kwast en groene en gele verf. donker groen, licht groen en geel eigenlijk. Het lijmpistool is het hulpmiddel om alles op elkaar te lijmen.

Herfst knutseltijd brengt eierdozenkrans

Benodigdheden:

 • verschillende soorten eierdozen
 • schaar
 • verf
 • kwasten
 • lijmpistool
 • stuk karton voor ring (kan ook zijkant van doos zijn)

Beschrijving:

 1. Knip verschillende bloemen uit de eierdozen. ( dit staat hierboven al uitgelegd)
 2. knip bladeren uit de eierdozen
 3. knip de ring uit het karton
 4. verf de ring zoals boven beschreven
 5. verf de bloemen en bladeren
 6. maak een compositie op de ring, als je tevreden bent plak je ze op met behulp van het lijmpistool. (pas op heet, laat kinderen dit niet zelf doen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in