Het spookt hier.

een leuke spookjes traktatie

0
658

Het spookt hier, er zitten overal in huis spoken. Nou nee, eigenlijk niet overal. Maar spookjes zijn er wel.

Het is morgen 11 november Sint Maarten, en elk jaar gaan de kinderen langs de deur met lampions en zingen ze voor ons hun lied. Het was even spannend of dat dit jaar wel mogelijk was. Maar gelukkig voor de kinderen mogen ze wel lampionlopen. Dus kunnen we morgen genieten van de Sint Maarten liedjes over lange staarten, appels en peren, rode tomaten en de tandarts die gaatjes mag vullen.

Wij kunnen kenbaar maken dat we meedoen door een lichtje voor de deur te zetten. Nou dat gaat lukken.  Elk jaar probeer ik wat grappigs te geven. Dit jaar worden dat dus spookjes die ik al meerdere keren voorbij zag komen op Pinterest. Daarnaast ben ik nog aan het bedenken wat er verder in het snoepzakje kan. Het is namelijk wel een vereiste dat het voorverpakt of ingepakt snoep is.

Deze spookjes zijn zo simpel te maken dat ik er dit keer geen beschrijving van heb gemaakt. De foto’s zeggen het al. Neem een reep, wiebelogen en een strookje wit crêpepapier. Plak de ogen op, wikkel het crêpepapier rond de reep, kijk bij de ogen even uit dat je het er niet kriskras overheen doet, maar een beetje recht, plak het uiteinde van het crêpepapier vast met een plakbandje, en trek bij de ogen het crêpepapier wat omhoog en naar beneden zodat je de twee ogen ziet.

Wat heb je dus nodig voor het spookt hier

  • repen
  • wiebeloogjes (ik had zelfklevende)
  • crêpepapier, stroken van 1 cm. breed
  • plakband
  • dikke naald om crêpepapier rond ogen terug te duwen

Beschrijvinghet spookt hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in