Hoe moet je Hot Foil gebruiken

Wat zijn de mogelijkheden

0
563

Het is er al een tijdje Hot Foil. En je ziet er mensen mee stoeien. De één lukt het meteen de ander lukt het gewoon niet. De één gebruikt een Hot Foil Applicator, lijkt een beetje op een mooie lamineermachine (waarbij ik denk dat je die ook prima kunt gebruiken). De ander heeft een Hot Foil Pen. De volgende denkt het nog op een andere manier te lukken. Hoe moet je Hot Foil gebruiken?

Hier staat een Hot Foil Applicator en die is voor het eerst uit de doos gehaald. Er zit beginnersmateriaal bij en dat is maar goed ook. Folie, zwart bedrukte kaarten, een hoesje waar alles in moet voordat je het door de machine haalt, en gelukkig een beschrijving. Het is niet zo moeilijk blijkt al snel. Tenminste met deze voorbedrukte kaarten. Je legt er folie op met de glimmende kant naar boven, doet ze in het mapje en voert ze door de machine. Tot mijn grote geluk komt er bij het er uit halen een prachtig resultaat te voorschijn.

Maar dit zijn kant en klare kaarten, leuk maar waar is de uitdaging. De uitdaging zit hem dus in een goede printer. Alles wat je op een laserprinter print kan door die machine met Folie er op. En daar plakt het dan dus op vast. Dit kan wel heel erg leuk zijn, helaas heb ik dus geen laserprinter.

De Hot Foil Pen ligt hier ook, hiermee is het mij nog niet gelukt om ook maar iets van resultaat te krijgen. Heb het idee dat hij niet heet genoeg wordt. Dus zal het aan de pen liggen.

Wat wel een uitdaging is en wat er natuurlijk geprobeerd moest: het werken met een lijmpen. Jazeker dat werkt ook. Er zijn verschillende diktes van lijmpennen te koop. Bij mij liggen er drie. En eigenlijk werken ze alle drie wel. Mijn handschrift is niet zo geweldig maar probeer toch even snel iets te schrijven. En jawel de Hot Foil blijft er keurig aan plakken nadat het door de machine is geweest. Dat kan netter denk ik, en pak wat van te voren uitgeprinte wensen. Deze trek ik over met de tackyglue pen. Folie er op en door de machine. Jawel dit is leuk. Wel heel goed uitkijken voor lijmdrupjes en vuile stukjes op het papier. De folie blijft daar ook aan zitten.

Hot Foil is dus eigenlijk best wel leuk spul. En ik zie me er ook wel wat vaker mee bezig. Het effect is toch heel leuk op kaarten, labels of andere dingen. Als je geen hoesje hebt om het in te doen volstaat ook aan beide zijden een stuk bakpapier.

Hoe moet je Hot Foil gebruiken

Bendigdheden

  • Hot Foil Applicator
  • Hot Foil Pen
  • Lijmpennen
  • Hot Foil in verschillende kleuren
  • Een kaart oid. met een print (geprint op een laserprinter)
  • of een kaart oid. waarop je zelf met lijm schrijft/tekend

De beschrijving staat hier al boven in het verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in