Kaars met print

tissue, papier en printer een goede combi

2
1504

Ik hoor jullie al denken Kaars met print. Jawel een kaars met iets wat ik zelf heb uitgeprint. En hoe komt dat daar dan op, nou gewoon, met het strijkijzer. Het was zo simpel om te doen dat ik zelf dacht waarom heb ik dit niet eerder gedaan.

Natuurlijk weten we allemaal dat je op verschillende manieren iets op een kaars kunt maken. Veelal met iets wat we aan de kaars plakken. Maar op deze manier heb je geen plaksel nodig. Wel een printer en een strijkbout.

De plaatjes die ik gebruikt heb zijn van Kaarsje.nl, Disney (alhoewel dit de tatoo van mijn zusje is liggen de rechten vast bij Disney) en een tekst uit de Flow. Maar nu ik dit eenmaal gedaan heb kan ik me zomaar indenken dat ik hier meer mee ga doen. Wat te denken van persoonlijke teksten, geboortekaartjes, trouwkaarten en andere bijzondere gebeurtenissen of je eigen foto’s. Legio mogelijkheden.

Kaars met print

Benodigdheden:
 • kaars
 • printer
 • strijkijzer
 • plaatje of tekst
 • tissue, gewoon uit een doos.
 • A4 papier
 • plakband
 • bakpapier
Beschrijving:
 1. Neem het A4 papier en plak daar de tissue op, plak aan alle kanten vast met plakband. Houd een beetje afstand van de bovenkant, anders pakt de printer hem niet. LET OP de tissue moet zo strak mogelijk liggen.kaart met print
 2. Plaats de A4 met tissue in de printer in de papierlade. (let hierbij goed op hoe hij er in moet, op welke kant print de printer) Bij mij moet hij er op de kop in.
 3. Ga nu je plaatje/tekst uitprinten. Blijf bij de printer staan, bij mij liep hij een keer vast. Papier dan verwijderen en overnieuw proberen.
 4. Knip het plaatje/tekst uitkaars met printkaars met print
 5. haal de bovenste laag met print van de tissue, en leg deze op de kaars
 6. leg een stuk bakpapier over de print
 7. verwarm het strijkijzer op de kouds mogelijke stand.
 8. ga met het strijkijzer over het bakpapier en smelt zo voorzichtig de print in de kaars. Begin vanuit het midden en werk naar de zijkanten. Zorg dat de zijkanten extra aandacht krijgen zodat het plaatje helemaal vast komt te zitten in de wax.
 9. haal het bakpapier voorzichtig weg en laat de kaars even afkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 REACTIES

 • Hallo Karin

  bedankt voor je reactie. zover ik weet kun je deze kaars gewoon branden.
  ze branden toch altijd van binnenuit en het papier zit aan de buitenkant. het is maar 1 dun velletje papier. maar het kan geen kwaad om brandende kaarsen goed in de gaten te houden. zal er eens 1 aansteken om te kijken of het nog effect heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in