Kaarten met halve cirkels

een kaart voor elke gelegenheid

0
649

Kaarten met halve cirkels

Ik kwam ze hier en daar tegen, deze kaarten met halve cirkels. En vroeg me eerst af: hoe doen ze dat nu toch. Want het lijkt toch echt of het doorloopt. Dus op onderzoek uit en al snel ontdekte ik dat het halve cirkels in verschillende afmetingen en verschillende kleuren zijn. Waarbij je van elke kleur meerdere afmetingen maakt.

En als je dit dan goed opplakt is het nog niet af, want pas als je iets over het midden plakt lijkt het alsof het doorloopt. Dus eigenlijk is het een trucje om dit effect te krijgen.

Er moesten hier wat pakketjes worden gemaakt om cadeau te geven, dus daar ging ik eerst mee aan de slag. En toen bleken er nog twee kaarten nodig voor verjaardagen, dat werd de tweede poging. En beide pogingen zijn gelukt, gelukkig.

Bij de eerste poging heb ik ronde snijmallen gebruikt met een randje er aan. Hup even door de Cut’n boss en er lagen wat rondjes. Bij de tweede poging had ik toevallig mijn Cricut op tafel staan, die heb ik even een voorraadje cirkels laten snijden. En daarmee maakte ik de laatste kaarten. Maar ach, wat ronde voorwerpen om cirkels mee tekenen en een schaar brengt hetzelfde effect. dus die machines heb je niet echt nodig.

Als de cirkels klaar zijn knip je ze door op het midden. Dan kun je beginnen met puzzelen hoe je ze gaat neerleggen qua kleuren. Uiteindelijk plak je over het gedeelte waar ze tegen elkaar aan liggen een strookje smal papier, lint of iets dergelijks. En kleed je de kaart verder aan.

Benodigdheden:

  • dubbelgevouwen kaart
  • cirkels in verschillende maten 8, 6 en 4 cm. en kleuren
  • een lintje, strookje oid.
  • aankleding voor de kaart

Beschrijving:

  1. Snijd de cirkels in verschillende kleuren
  2. knip de cirkels op de helft doormidden, zodat je halve cirkels hebt.
  3. neem de kaart en leg de halve cirkels daar op. Zie foto
  4. Neem nu het strookje of lintje en leg dat even op het midden. Nu kun je zien hoe het wordt.
  5. Als je zeker weet dat het goed ligt plak je het vast.
  6. kleed de kaart dan verder aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kaarten met halve cirkels

 

kaarten met halve cirkels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in