Kaartenhanger

Knijper hem er aan

0
1555

Een kaartenhanger, simpel gemaakt met knijpers. Deze hangers maakte ik jaren terug al, we verkochten ze toen op de markt. De markt, ja, als je zoveel spulletjes maakt als ik, dan moet je er wat mee. Een paar keer per jaar ging ik naar een lokale braderie of fair. Daar verkocht ik dan mijn hobby stukken. Natuurlijk maakte ik hiervan wel meerdere, want ja, twee of drie naast elkaar zijn ook erg leuk.

Eigenlijk had ik andere plannen voor deze blog. Want over een paar week is het vaderdag en ik had wat stoers bedacht. Het materiaal vond ik bij manlief in de schuur. Maar daarna heb ik menig doos doorzocht om dat ene stukje gereedschap te vinden wat ik nodig had. Nou ik zoek nog wel even, volgende keer kan het ook nog.

Toch is het vaderdag gevoel niet helemaal weg. Met de houtbrander heb ik tekst op de knijpers gezet en zo is het toch een stoere kaartenhanger voor vaderdag. Mijn papa is de beste staat er op. Maar je kunt ook knijpers kopen met leuke figuren er op, dan maak je er een algemeen cadeau van.

Benodigdheden:

  • kleine houten knijpers, deze zijn er in verschillende breedtes, ik heb brede gebruikt.
  • jute koord of ander touw.

Beschrijving.

  1. Schrijf de tekst op de knijpers, dit kan met houtbrander. maar watervaste stift werkt ook prima.
  2. leg de knijpers in de goede volgorde naast elkaar.
  3. begin met de onderste knijper, rijg het touw door het metalen knijperoog.
  4. en maak een dubbele knoop achter op de knijper.
  5. let op! als je de knoop goed legt dan steekt de bovendraad ook naar boven. probeer uit hoe dat het beste gaat.,
  6. rijg dan de volgende knijper er aan, houd een ruimte tussen de twee knijpers van ongeveer 15 cm. maak ook deze knijper vast met een dubbele knoop.
  7. Herhaal dit totdat je alle knijpers aan het touw hebt geknoopt.
  8. Als laatste maak je zo’n 5 cm boven de eerste knijper(de laatste die je er aan hebt geknoopt) een lus in het touw.  Knip de draad af.

kaartenhanger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in