Kerst Gnoom

Neem gewoon een gezellige Gnoom voor bij je deur

0
850

Kerst Gnoom

Door verschillende omstandigheden verspringt het plaatsen van mijn blog de afgelopen keren, ditmaal was het een behoorlijk stevige griep die mij belette om deze Kerst Gnoom met jullie te delen. En tja, het is te laat om hem nog voor kerst te maken, maar wil hem jullie toch niet onthouden. Deze is gemaakt van dennentakken, maak je hem nu van coniferen is hij minder kerst en kan hij ook na kerst de winter nog wel een poosje opfleuren in de tuin of bij je deur.

De Basis

De basis is hier een stevig blok hout waarin een gaatje is geboord. Daarin is een pen van metaal geplaatst (vast ook mogelijk met een houten stok). Op die pen plaats je oase waardoor je opvulling hebt van de binnenkant. Je laat de pen iets uitsteken zodat je daar je takken aan vast kunt maken.

Body

Je begint met een aantal takken die ongeveer de lengte hebben van het geheel, houd het zo’n 10 cm. van de grond. Je neemt een rolletje ijzerdraad maakt deze vast aan het uiteinde van de tak en dan om het bovenstuk van de pen. Dit herhaal je met 3 tot 4 taken, afhankelijk van de breedte van de takken. Als je dit gedaan hebt knip je de draad niet af maar draai je de bovenkant de takken nog een paar keer om, trek ze stevig bij elkaar. Daarna ga je om het groen heen naar beneden, hierdoor creëer je dat er vorm in komt en er geen takken meer uitsteken.

Dit proces herhaal je maar met kortere takken, deze hoef je niet perse aan de pen te bevestigen, draai gewoon een paar keer met het ijzerdraad rond de top terwijl je de takken er tussen doet.  Zorg ook weer dat je door met het ijzerdraad rondom te gaan er model komt in je Gnoom. Mocht je hem nog niet voldoende bedekt vinden doe er dan een paar takken bij.

Top

De bovenkant is nu niet zo mooi. Dit lossen we op door een paar korte takken aan elkaar te binden met ijzerdraad. Er mag best wel een paar centimeter goed omwikkeld worden. Nu heb je een hoedje gecreëerd, je zet dit deel over de top van je Gnoom waardoor het lelijke stuk verdwijnt. Dit gedeelte kun je nu een beetje scheef trekken/buigen. Afhankelijk van de lengte van je topstukje kun je een leuke bocht maken. Als je bang bent dat het er af valt zet je het vast met ijzerdraad of lijm je het vast.

Gezicht

Het aankleden van de Kerst Gnoom is niet zo erg ingewikkeld. Voor de baard neem je witte wol/fiberfill of iets anders wat er geschikt voor is. Hier is fiberfill gebruikt, model baard geknipt en strookjes. Hij zit vast rondom een ijzerdraad die er al liep. De neus is een rode kerstbal. De ogen zijn gemaakt van twee ronde houten schijfjes, wit geverfd en daarna met zwart pupillen er op gemaakt. Om het af te maken hangt er een vrolijke bel aan zijn puntmuts. Uiteindelijk is de finishing touch het aanbrengen van de lichtjes, dat geeft extra sfeer in de donkere dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden Kerst Gnoom

 • blok hout of bijvoorbeeld een pot met grint/zand
 • pen of houten stok
 • ijzerdraad
 • groen
 • kerstbal
 • fiberfill voor baard
 • iets om ogen van te maken, misschien heb je wel hele grote wiebelogen.
 • oase
 • belletje
 • lijmpistool
 • lichtjes voor buiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in