Een kerstboom aan je deur

Een kerstboom aan je deur geeft je huis fleur

0
3525

Waarom niet eens wat anders dan een krans, hang een kerstboom aan je deur.

Elk jaar zie je het weer terug komen, het loopt richting kerst en de huizen worden gezellig aangekleed. Het eerste wat je ziet is kerstkransen aan de deur. Maar waarom hangen we een kerstkrans aan de deur.

De kerstkrans is al lang een traditie. In de christelijke traditie staat de krans voor het weren van kwade geesten en demonen. Zo zouden ze je huis voorbij gaan. Bij de Romeinen stond het voor gezondheid. De kerstkrans heeft ook nog een betekenis door dat het geen begin en einde heeft, door de ronding,  en staat daarmee voor eeuwigheid. Een fijne kerst gedachte die je iedereen zou willen wensen. De kerstkrans wordt  als welkom voor de gasten aan de deur gehangen en is in de loop der tijd het symbool geworden voor het aankondigen dat de feestdagen op komst zijn of wel voor de deur staan. Tegenwoordig zijn het heel vaak creatieve kunstwerken in allemaal verschillende materialen.

Ik heb gezocht naar iets anders dan een krans. Maar wilde toch wel de ronde vorm laten terug keren. Maar hoe doe je dat als je niet echt een ronde krans wilt maken. Het is een kerstboom van cirkels geworden. En in die cirkels hangen weer ronde kerstballen. Zo was ik toch weer terug bij het oorspronkelijke idee van de ronde vormen. Wil je ook een kerstboom aan je deur lees dan verder.

Kerstboom aan je deur

Benodigdheden

 • ongeveer 25 cm. PVC buis doorsnede 8 cm.
 • Spuitbuis verf (ik heb goud gebruikt, zilver, rood, groen is ook een optie)
 • 10 metalen ringetjes (bouwmarkt)
 • Lint 25 cm. om op te hangen – 1 cm. breed
 • Lint voor strik – 60 cm. – 4 cm. breed
 • 10 kerstballetjes 4 cm. doorsnee (zelf kleur kiezen)  (of 9 en 1 ster voor bovenin)
 • ijzerzaag
 • lijmpistool
 • vijl en/of schuurpapier

Beschrijving

 1. Zaag de PVC buis in ringen. 3 stuks van 3 cm. breed en 7 stuks in 2 cm. breed.
 2. haal met de vijl en het schuurpapier alle bramen van de randen en schuur de ringen aan de zijkanten glad. Schuur ook de oppervlakten licht, anders houd de verf niet.
 3. Spuit de ringen in de gewenste kleur.
 4. Als de verf droog is plak je met het lijmpistool een metalen ringetje                             in elke pvc ring. LET OP in de ringen van 3 cm. plak je het metalen ringetje ongeveer een cm. uit de kant zodat hij op dezelfde plaats zit als bij die van 2 cm.
 5. Wachten totdat de lijm uitgehard is. En dan de ballen aan de ringetjes hangen. Ik heb dit met een dun draadje gedaan. Je kunt het ook met een smal lintje doen.
 6. Nu is het tijd om de ringen aan elkaar te plakken. Leg de ringen gewoon plat op de werkplek, je plakt de boom op de kop in elkaar, dus wat je ziet is de achterkant. De drie ringen van 3 cm. gaan er voor zorgen dat de kerstboom ietwat van de deur afhangt waardoor de kerstballen vrij kunnen hangen. De bovenste ring is 1 van 3 cm. zorg dat het metalen ringetje aan de onderkant zit. Hier plak je met het lijmpistool 2 ringen aan vast van 2 cm.
 7. Vervolgens plak je een rij van 3 ringen van 2 cm. Wacht               tussendoor even zodat de lijm goed uitgehard. Hierna plak je een rij van 4 ringen. De buitenste ringen zijn de ringen van 3 cm.  Zorg ook hier dat de metalen ringen aan de onderkant zitten. Als  het droog is draai je de boom om.
 8. Bevestig het lint van 1cm breed aan de bovenkant om hem op te hangen. Ik heb hem door de metalen ring gehaald om te voorkomen dat hij scheef gaat hangen en daarna er een knoop in gelegd.
 9. Maak van het lint van 4cm. breed een strik en plak deze onderaan de boom.

 

                 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in