Kerstkaart of kerstdecoratie? Knutselen voor kerst!

Maak jouw eigen kerstkaart om te versturen of als decoratie in jouw interieur!

0
4942

Yay, het is bijna kerst! Hebben jullie er net zoveel zin in als ik? Bij ons staat de kerstboom helaas nog maar enkele dagen door drukte, maar ik geniet er nu volop van. Het leek me daarom wel leuk om te knutselen voor kerst! Ik ging voor een kerstkaart, maar het kan ook als kerstdecoratie worden gebruikt. Laten we maar beginnen…

kerstkaart-of-kerstdecoratie-2

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Stevig wit papier (of een DIY kaart), 90 grams gekleurd papier, een potlood, een liniaal, glitters, een schaar, lijm, een pons en masking tape.

kerstkaart-of-kerstdecoratie-3

DIY kerstkaart of kerstdecoratie

Laten we aan de slag gaan! Ik pak allereerst mijn witte kaart erbij om hier met een liniaal en een potlood gelijke strepen op te maken. Zoals je hieronder kunt zien begint dit klein en eindigt dit groter. Als een kerstboom! Vervolgens knip je deze lijnen en vouw je ze naar binnen toe.

kerstkaart-of-kerstdecoratie-4

Vervolgens kun je kaart weer terug vouwen en omdraaien, zodat je de drie tredes naar de andere kant kunt vouwen. Dit ziet eruit zoals je hierboven ziet. Je creëert hiervoor een soort 3D effect. En dat niet alleen: de kaart staat ook nog eens steviger!

kerstkaart-of-kerstdecoratie-5

Daarna heb ik het rode papier erachter geplakt. Let er hierbij op dat je de tredes er niet op plakt, want dit moet eruit poppen als het ware! Ik noem het even ’tredes’ omdat ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Niet alleen de creatie is multifunctioneel als kerstkaart of kerstdecoratie, maar ook wat je creëert: het kan een kerstboom, maar ook een stapel cadeaus zijn!

kerstkaart-of-kerstdecoratie-6

kerstkaart-of-kerstdecoratie-7

kerstkaart-of-kerstdecoratie-8

De laatste stap is om de binnenkant te versieren zoals je zelf wilt. Ik heb hiervoor masking tape, papieren sterretjes die ik met een pons heb gemaakt en glitters gebruikt. Zo wordt het één vrolijk geheel! Als je hem als kerstdecoratie wilt gebruiken, is het versieren van de binnenkant genoeg. Wil je hem liever versturen? Dan is het misschien wel leuk om ook iets aan de buitenkant te versieren. De tekst? Die kan in de kaart, op de tredes of op de buitenkant. Het is maar net wat je zelf wilt! Het is wel handig om stevig rood papier te gebruiken voor de achterkant als je hem als kaart wilt gebruiken trouwens.

kerstkaart-of-kerstdecoratie-9

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in