Kerstkaart sneeuwbol

niet om te schudden wel om te bewonderen.

0
1681

Het kan al wel toch, kerstkaarten, hier een uitwerking van een kerstkaart sneeuwbol. Deze heb ikzelf een paar jaar terug verzonden aan al onze familie en vrienden. En dat waren er veel, daarom heb ikzelf bepaalde onderdelen gesneden met mijn Cricut. Mocht je belang hebben bij dat bestand voor de Cricut dan hoor ik het wel.

Een ingewikkelde kaart denk je nu, maar als je de beschrijving doorleest zul je er achter komen dat het best wel mee valt. Knip mica met een scherpe schaar of probeer een gedeelte te doen met een cirkelsnijder.

Tekst op een kerstkaart is altijd iets persoonlijks. Het volgende gedichtje heb ik zelf geschreven en stond achter op deze kaart.

Sneeuwvlokjes dwarrelen gestaag naar benee, Wij sturen met hun onze beste wensen mee.. 

WIN actie

Twee weken geleden plaatste ik een blog pimp je kurken onderzetters. Daarbij gaf ik aan dat ik een setje van de stiften en onderzetters weg zou geven. Ik zou kiezen uit de reacties bij de Hobbyhandig site. Hier hebben twee mensen op gereageerd. Esther en Smurfenknutselfan. Omdat ik slecht in kiezen ben heb ik de dames gevraagd hun adres in mijn mailbox te droppen. Ze krijgen beide dan een set thuisgestuurd.

Kerstkaart sneeuwbol

Benodigdheden

  • wit of beige knutselkarton
  • knutselkarton voor achterkant bijv. donkerblauw
  • vel mica
  • dubbelzijdig tape of lijm
  • knipvel met plaatjes die voor elkaar passen
  • witte watervaste stift/marker of potje typex
  • stickervel Fijne feestdagen – gelukkig nieuwjaar (optie)

Beschrijving

  1. Knip en ril de onderdelen zoals aangegeven op onderstaand foto. Als je dit gaat uitprinten kun je aan de streep van 5 cm. zien of je goed zit qua grote. Deze streep moet dus 5 cm. zijn.

Deel 1: 1x knippen, 24,1 cm x 4,5 cm. rillen zoals aangegeven. je krijgt dan 6 vouwen.

2: 2x knippen, 7,5 cm. x 4,5 cm.  rillen zoals aangegeven.

3: 1 x knippen uit blauw karton. 2x knippen uit mica.

kerstkaart sneeuwbol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.  de plaatjes uitknippen die je wilt gebruiken

3. zet de kaart in elkaar. Plak van rechts naar links, het achterste plaatje, vervolgens de achtergrond cirkel, sla de strook van 3 cm. over en plak een mica cirkel. zoals je ziet ligt het een beetje over elkaar.kerstkaart sneeuwbol

4. Plak op de twee tussen stroken het voorste plaatje en de andere mica cirkel.kerstkaart sneeuwbol

5. Plak het gedeelte met het achterste plaatje vast op de strook van 3 cm.kerstkaart sneeuwbol

6. vervolgens de strook met mica cirkel hiervoor op de strook van 3 cm. En daarna de strook met het voorste plaatje.kerstkaart sneeuwbol

7. Als laatste vouw je de overgebleven voorste strook met mica cirkel om het geheel heen, daarbij plak je alle strookjes ook vast aan de zijkant die dan ontstaat.kerstkaart sneeuwbolkerstkaart sneeuwbol

 

 

 

 

 

8. Je kunt nu de voorkant nog voorzien van een gekleurd stukje karton waar je tekst op plakt of schrijft. De achterzijde is prima geschikt om op te schrijven. Als je deze kaart wilt versturen duw je hem over 1 zijde plat, dan past hij in een envelop en de ontvanger kant hem zo terug vouwen en dan kan de kaart staan.

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in