Kerstster of Kerstkaart

Wat je er ook van maakt, het is leuk om te doen

0
1440

Soms vind je bij het opruimen iets waarvan je denkt dat is wel leuk voor een blog. Maar noem ik het nu een Kerstster of Kerstkaart. Beide is namelijk een goede mogelijkheid. Ikzelf heb hem jaren geleden gebruikt als kerstkaart. Maar in deze maat hang je er een stel in de kerstboom of groter als versiering voor het raam.

Waar ik destijds het idee opgedaan heb weet ik niet meer. Meestal zie ik iets en tover het om tot een verstuurbare Kerstkaart. En ook al is de ster niet helemaal plat als een kaart je kunt hem prima versturen in een kleine stevige envelop. Daar zal je dan wel een briefje met uitleg bij in moeten stoppen. Want ja een vierkantje met een touwtje in een envelop is niet meteen een ster. Daar moet je wel even iets voor doen.

Je kunt altijd de collage meesturen van de foto’s waar je eerst het vierkantje ziet, dan een half uitgevouwen ster en dan de ster. Je schrijf er dan achter op dat ze de kraal naar boven moeten schuiven, de beide zijden met lint tegen elkaar aan moeten leggen, zodat er een ster ontstaat, en de kraal weer terug schuiven zodat hij blijft zitten.

Of je dit dus als Kerstster of Kerstkaart gaat gebruiken is aan jezelf. De beschrijving blijft hetzelfde, maar neem voor groter steviger papier. Mocht je ze iets groter willen zorg dan dat elk blaadje vierkant is en dat de twee stukjes die je op de zijkant over het lint plakt de helft van die maat is. Dus als je 15×15 cm. neemt dan zijn die vierkantjes 7,5 x 7,5 cm. enz.

Benodigdheden

 • 2-zijdig bedrukt cardstok 30×30 of andere maten waar je meerdere van hebt, er zijn er met kerstprint en glitter.
 • smal lint
 • kraal
 • labeltje
 • lijm
 • dunne haaknaald of stopnaald om lint door kraal te krijgen

Werkbeschrijving

 1. Knip/snijd de cardstock  5x 10 x x10 cm. en 2x 5 x 5 cm.
 2. Vouw de 10 x 10 cm. kaartjes schuin dubbel (punt naar punt)
 3. draai daarna om zodat de andere kleur boven ligt. Vouw deze over de lange zijden dubbel zodat er een kruis in het midden ontstaat. zie foto 1. Doe dat bij alle 5.
 4. nu kun je de vierkanten vouwen, duw schuine vouw naar binnen. hierbij vouwt de rest vanzelf. zie foto 2. vouw ze alle 5
 5. Nu gaan we de 5 delen op elkaar plakken. Dit
 6. Kerstster of Kerstkaartgebeurt op de vlakke delen die er zijn ontstaan. Plak alle 5 delen op elkaar. zie foto 3.
 7. Rijg het label aan het lint, rijg daarna beide uiteinden van het lint door de kraal. Schuif deze naar boven.
 8. Plak het ene uiteinde van het lint in een hoek op het buitenste vierkant, let op dit moet op de lossen punt. Plak hierover heen het stukje van 5 x 5 cm. Hiermee verberg je het lint en maak je de buitenkant iets steviger.
 9. Doe hetzelfde aan de andere kant.
 10. Als alles goed droog is dan kun je de twee buitenkanten naar elkaar toe trekken en de kraal naar beneden trekken. Als het goed is heb je nu een ster.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in