Kip met stippen

maak hem groter of kleiner, altijd leuk

0
523

Kip met stippen

Dan heb je je blog helemaal klaar en blijkt er iets vreemds te zijn met de foto’s, Dat is gelukkig opgelost, maar daardoor wel een dagje later deze blog over een Kip met stippen. Een kip met stippen, wat een leukerd dacht ik. En ontdekte dat hijkip met stippen van een tempexbal was gemaakt. Die liggen nog wel in de kast, zal ik.. en ja hoor zelf aan de slag. De tempexballen uit de kast, wat een geluk alles lag er nog. Bedenken hoe je nu die kam en snavel kunt maken, en hoe ga je dat in elkaar plakken.

Zijn buik

De buik bestaat uit een tempexbal van ongeveer 7,5 cm. Verf deze met witte acrylverf. Doordat je er verf op doet wordt hij mooi glad. Maar je kunt er nu ook met een lijmpistool op lijmen. Dit is wel heel prettig . Zet de bal op een satéprikker en schilder hem rondom.

Het hoofd

Het hoofd is een tempexbal van 3 cm. hier snijd je een klein stukje af, zodat het een platte kant krijgt. Deze platte kant plak je later op de buik. Schilder het hoofd ook met dezelfde verf als de buik. Het hoofd heeft natuurlijk wat meer onderdelen nodig.

De onderdelen voor op het hoofd.

Hier zijn de onderdelen gemaakt van klei.  Je hebt rode en oranje klei nodig. Dit is goedkope klei, het zijn kleine blokken.

Voor de kam maak je 3 ongeveer even grote bolletjes, deze leg je naast elkaar. Dan druk je ze één voor één plat, zodat ze groter worden en aan elkaar vast gaan zitten. duw de onderkant nog even extra aan, zodat je geen aanhechting tussen de balletjes ziet. buik de kam die je nu hebt een beetje rond zodat hij straks op het hoofd past.

De neus maak je met oranje klei. Een klei oranje bolletje verander je voorzichtig rollend in een puntige snavel.

De lel maak je van één klein bolletje klei wat je plat drukt. daarna maak je hem aan één kant ietwat plat, zodat het niet meer rond is.

De ogen kun je maken van kopspelden, wiebeloogjes of er opschilderen.

Als dit gedroogd is kun je het met een lijmpistool allemaal op hun plek plakken.

Kop op romp zetten

Nu wordt het pas echt een kip. Je plakt de kop op de romp met het lijmpistool.  Een beetje scheef boven aan de bal.  Nu is dat nog niet heel belangrijk wan zolang hij nog niet gestipt is en er veren aan zitten kun je de kop draaien zodat hij op de goede plek zit.

kip met stippen maken

Om de kip te versieren zijn er stippen op gemaakt. Met acrylverf en een rond stokje (in mijn geval de achterkant van een potlood) maak je verdeeld over het lichaam stippen.  Dit komt niet zo precies, ga gewoon je eigen gang met hoe groot en hoeveel je er op doet.

Staart

Neem een aantal veren en prik deze aan de achterkant in de bal. Nu moet je dus goed opletten hoe je je hoofd wilt hebben. Het inprikken gaat gemakkelijker als je er eerst met een mes een sneetje in maakt.

Om de kip met stippen te laten staan zou je er bijvoorbeeld een sleutelring onder kunnen plakken. Of hem aan de onderkant iets vlak snijden.

Als je nu een leuk plekje wilt voor deze kippen kijk dan eens bij eenv an de vorige blogs https://www.hobbyhandig.nl/nest-met-kippen/

Benodigdheden voor kip met stippen

  • tempexbal van ongeveer 7,5 cm. (of groter of kleiner afhankelijk van hoe groot je de kip wilt)
  • tempexbal 3 cm. (of aangepast aan jouw formaat bal)
  • acrylverf in wit en een kleur voor de stippen, kwast en stipstokje
  • lijmpistool
  • rode en oranje klei
  • wiebeloogjes/knopspelden
  • veren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in