Klaproos kaart met hobbydots sparkles

kleurrijk borduren met stickers

0
2327

Er is iets nieuws op de markt en dan kan ik het niet laten, dus kocht ik op de beurs in Hardenberg Hobbydots Sparkles en maakte ik deze klaproos kaart met hobbydots sparkles. Nog niet echt wetend wat het was, wel wat gezien maar dat was het, meteen ook maar een grid (plastic rastervel om op mijn lightpad te leggen) meegenomen. De papieren blokjes laat ik liggen. volgens mij kan ik dat sneller op de PC met een programma.

Afgelopen week het spul maar eens uit de kast gehaald. Op de PC maak ik een patroon van een klaproos, dat lijkt me wel wat. Stelt niks voor dus zo klaar. Nog even gekeken welke kleuren hobbydots sparkles ik ook al weer heb en de tekening nog iets aangepast.

Ik verzamel de spulletjes, mijn lightpad, prikpen, plakband, papier wat toch nog redelijk doorschijnt en plak alles op zijn plek. Grid op de lightpad, kaartje er netjes recht op, vastzetten met een plakbandje, klaar. Ik heb de tekening niet uitgeprint, kan toch zo wel vanaf de laptop! Ik begin enthousiast aan het opplakken van de sparkles. Maar al snel ben ik kwijt waar ik ben. Dit is niet handig zo dus wat zijn de opties. Uitprinten of met de muis stipjes zetten in de blokjes die ik gehad heb. ik kies voor het laatste. Het valt niet mee om de stickertjes van het vel te krijgen en ook niet om ze netjes recht op te plakken. Het idee om eerst de buitenlijnen en de lijnen te doen blijkt achteraf ook geen goed plan. rij voor rij plakken is dus beter.

Na een tijdje is de klaproos af, ben ik redelijk tevreden met het resultaat, maar weet ik dat het niet perfect is. Zijn de stickertjes wel allemaal even groot of lijken sommige groter door de kleur. Is mijn grid dan toch verschoven of het kaartje want opeens past het niet meer naast elkaar. En waar zijn al die stickertjes gebleven die wegsprongen (haha).Al met al een leuke bezigheid die nog wat oefening nodig heeft. Vooral de buitenlijnen eerst plakken was een slecht plan, maar al doende leert men. Ga zeker nog wat patronen maken, vooral voor kerst lijkt me erg leuk.

Klaproos kaart met hobbydots sparkles

Benodigdheden:

 • Patroon (uitprinten en afstrepen is mijn advies)klaproos kaart
 • Hobbydots Sparkles 01 in de volgende kleuren rood (hspm014), oranje (hspm01B), donker rood (hspm01H), zwart (hspa010) licht groen (hspm01C) gras groen (hspm012), groen/blauw (hspm01l)
 • licht box
 • grid vel
 • kaart
 • plakband
 • prikpen
 • zwarte finelinner

Beschrijving:

 1. plak de grid en het kaartje met stukjes plakband op de lichtbox, meet goed uit wat het midden is.
 2. print het patroon uit en zoek het midden van het patroon op
 3. Begin onderaan middenin aan het patroon, plak de sparkles stickers heel netjes in de blokjes van het grid. (dit valt vooral in het begin niet mee)
 4. werk het patroon lijn voor lijn af. Dit geeft het strakste effect. (je kunt bij mij zien dat het hier en daar meer een brobbel borduurwerkje lijkt)
 5. Als je het patroon helemaal klaar hebt schrijf je de tekst er boven. Ik heb dat met kleine streepjes gedaan zodat het stikwerk lijkt.

klaproos kaartklaproos kaart

 

klaproos kaartklaproos kaart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in