knuffellijst

een prachtig cadeau

0
2725

Je ziet ze overal verschijnen, gehaakte mini knuffels in een kastje, een knuffellijst. Eigenlijk is het een fotolijst, maar dan een diepe waardoor het meer een kastje lijkt. Maar ook een houten bak is een goede optie.

Er staan vele mini amigurumi haakwerkjes op internet. Gratis en betaald. Te veel om op te noemen, en vreselijk veel keuze. Die keuze moet jezelf maken en een patroon opzoeken ook. Ook de beschrijving van de ballonnen kun je op internet vinden. Mocht het niet lukken hoor ik het graag en krijg je mijn patroon.

Een voorbeeld van die van mij heb ik hier neer gezet. Ikzelf heb gekozen voor een flamingo. Een willekeurig patroon wat ik zelf wat aangekleed heb. Het kroontje en de tutu zijn toegevoegd. En het patroon heb ik niet helemaal precies gevolgd. Ben toch een beetje eigenwijs en wil dan soms net iets anders. Het patroon staat hier niet bij.

Het lijstje wat gebruikt wordt is een fotolijst met een brede rand, waardoor het meer op een kastje lijkt. Mijn lijst is een beetje uit de kluiten gegroeid en lijkt bijna echt een kastje.

Wat is er nu leuk aan zo’n lijst. Nu het is echt leuk om een mini knuffel te haken en in een lijst te zetten, maar het wordt pas echt leuk als je bijvoorbeeld een geboortekaart achter het glas doet. Je maakt dan een prachtig aandenken. Maar ook de naam van een kindje kan al voldoende zijn achter het glas.

Bij mij zie je een hart, toch heb ik zo het vermoeden dat het geboortekaartje van ons kleindochter daar achter komt.

Benodigdheden

  • gehaakte knuffel.
  • gehaakte ballonnen (deze vindt je ook op internet)
  • diepe fotolijst
  • lijmpistool
  • eventueel geboortekaartje, of uitgeprinte naam oid.

Beschrijving

  1. Haak de knuffel volgens het patroon, of pas het aan aan je eigen idee.
  2. plaats de kaart of naam achter het glas
  3. Bepaal waar je de knuffel wilt plaatsen en plak deze voorzichtig hier en daar vast met het lijmpistool.
  4. bepaal de plaats van de ballonnen en plak deze op hun plek, breng de draadjes naar de hand/poot van de knuffel.
  5. veel plezier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in