Kraamcadeautjes maken

persoonlijke cadeautjes met naam en geboortedatum

0
842

Ik wens jullie een heel gezellig, gezond en vooral ook creatief 2020 toe, en omdat er bij ons in de familie een babyboom is begin ik met kraamcadeautjes maken. Ik heb al vele verschillende dingen bedacht en gemaakt voor nieuwbakken kindjes. Dit keer heb ik bestaande artikelen gepimpt.

Verleden jaar maakte ik al een speciale kerstbal voor onze kleindochter met naam en geboortejaar. Omdat ik gehoord had dat deze zeer aandachtig bewonderd was door een new to be mama was het eerste cadeau niet zo moeilijk om te bedenken. Voor het andere cadeau koos ik een houten stoeltje met naam en geboortedatum. Nu was het toevallig in een en dezelfde familie al die baby’s. Dus heb ik er meteen een heel stel gemaakt, een grijze en twee roze. De foto’s die ik hier bij voeg zijn van de roze.

Nu heb ik een Cricut dus het uitsnijden van de tekst is een kwestie van lettertype uitzoeken, wat plakwerk en op de knop drukken. Mocht je die nu niet bezitten is er altijd een optie om achter op plakfolie te printen en de letters uit te knippen/snijden. Het is even wat meer werk, maar wel een optie, en het resultaat is een leuk kraamcadeautje wat zelfgemaakt is.

Ik had het verleden keer over projecten die op de plank lagen voor het nieuwe jaar, met één daarvan ben ik al begonnen. Een mandala met een doorsnee van ongeveer een meter. Als hij af is zal ik hem wel even showen.

Kraamcadeautjes maken

Benodigdhedenkraamcadeautjes maken

  • zelfklevend vinyl
  • kerstbal, krukje of een ander artikel
  • cricut/schaar/mesje
  • schilderstape

Beschrijving

  1. Als je een cricut hebt start je je programma op waarin je de naam en datum kunt tikken en bewerken. Zoek een lettertype wat je goed aan elkaar kunt plakken in het programma, zodat je naam één woord wordt. Dit is handig qua plakken. Lukt dit niet is dat niet een groot probleem. zie stap 4
  2. als je geen cricut hebt kijk dan of het lukt de tekst achter op het vinyl af te drukken. Het moet dan wel in spiegelbeeld, zodat de tekst uiteindelijk wel goed staat als je het opplakt. Dit moet je dan met de hand uitknippen of snijden.
  3. Als je alles hebt uitgesneden/geknipt  dan hier een handigheidje om het gemakkelijk over te brengen op de artikelen zonder transferplastic. Ik knip de tekst ruim van het overige vinyl (als je tenminste niet het hele vel hebt gebruikt), dan haal ik niet de tekst maar de buitenkant weg. En natuurlijk de binnenstukjes van sommige letters. (pellen heet dat)
  4. Nu heb je alleen nog de tekst op de achtergrond staan. Als je nu met glad schilderstape over de tekst heen plakt kun je deze gemakkelijk overbrengen op je artikel. Dus trek de schilderstape plus letters voorzichtig van de ondergrond en plaats deze op je voorwerp. Druk de letters stevig aan en trek dan voorzichtig het schilderstape van de letters.
  5. Om de letters goed te laten hechten raad men aan ze even voorzichtig te verwarmen met een föhn.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in