Lampenkapje voor lichtje stempelen

Ook leuk voor Moederdag

0
158

Een lampenkapje voor lichtje stempelen voor de mooie dagen die er weer aan gaan komen. Dagen met zon en fijne avonden buiten. Wat is er dan gezelliger dan een eigen gemaakt lichtje buiten op de tafel. Of misschien heb je wel een feestje binnenkort en ga je met een eigen thema aan de slag om meer dan één lampenkapje voor lichtje te stempelen. Om de kosten hoef je je in ieder geval niet druk te maken. Met een stapeltje kartonnen bekers kom je al een heel eind.

Het is simpel, maar toch wel gezellig. Kartonnen bekertjes, stempels, stempelinkt en een gaatjestang  is zo ongeveer genoeg om deze lampenkapjes te maken. Nou ja een schaar en/of mesje is ook handig. De mogelijkheden qua stempelen zijn natuurlijk groot. Hier zijn bloemen en Vlinders gebruikt met een blaadje en takje om het af te maken. Maar ook met leuke swirls, leuke randjes of een bloemenrand maken er vast vrolijke lichtjes van.

Waar dit natuurlijk ook erg leuk voor is… Moederdag. Je kunt natuurlijk in plaats van stempelen kinderen er op laten kleuren of stipwerk op laten maken. Zolang je maar de gaatjes ergens maakt komt het goed.

Benodigdheden:

  • witte kartonnen bekertjes ( deze zijn er in verschillende maten, net als de wijnglazen die er onder zitten.
  • schaar en/of mesje
  • stempels en inkt
  • gaatjestang
  • een wijnglas (waar de beker op past)
  • potlood en liniaal

Beschrijving:

  1. Knip/snijd op ongeveer 2 cm. van de bodem, de bodem er af. Zet wat lijntjes met een potlood en liniaal.
  2. Stempel de plaatjes op de beker.
  3. Kijk waar je gaatjes wilt maken. Is er een goede plek in de stempel en waar doe je het nog meer. Knip de gaatjes met de gaatjestang
  4. zet het lampenkapje op het glaslampenkapje voor lichtje stempelen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in