Lintjesregen met eigen teksten

lieve, leuke of serieuze teksten alles kan.

0
913

Al een lange tijd zoek ik naar een oplossing om een stoffen label aan troostdekentjes te maken, en zo ontstond deze lintjesregen met eigen teksten. Dat ik er niet eerder ben opgekomen om dit hiervoor te gebruiken voelt haast als dom. Het is natuurlijk jaren geleden dat we in Nederland enthousiast bezig waren met dingen printen op transferpapier om dit op t-shirts te strijken. En opeens kwam bij mij het besef dat dat natuurlijk ook op lintjes kan. Nu heb ik dus het hoe al verklapt.

Het fijne is dat het ook wasbaar is. Dit heb je natuurlijk niet nodig als je een lintje wilt gebruiken op bijvoorbeeld een kaart, maar ik wel als ze aan dekentjes komen. Nu het plan er eenmaal lag moest ik het natuurlijk wel meteen uitproberen en ja, het was blog week, dus jullie mogen meegenieten.

Om jullie een plezier te doen heb ik het op verschillende soorten lint uitgeprobeerd. Zijdelint in verschillende maten, zijdelint met patroontjes, katoenlint en zelfs een stukje tule-lint. Bij dit laatste moet je er ook bakpapier onder leggen, de inkt gaat er ietwat doorheen en dat wil je niet op je strijkplank.

Wat kun je nu allemaal met deze lintjesregen met eigen teksten. hier zie je lint met woorden als Beterschap, Zomaar, Gefeliciteerd, Knuffel etc. Maar wat let je om er een hele tekst op te strijken. Gefeliciteerd met jullie huwelijk, 50 dan zie je Abraham, voor jou een cadeaubon en wat jezelf allemaal nog kunt bedenken. Plak ze op kaarten, hang ze aan cadeau’s, hang ze aan een bloemstuk, mogelijkheden ten over.

Lintjesregen met eigen tekstenlintjesregen met eigen tekst

Benodigdheden

 • Lint in verschillende soorten en maten
 • Transferpapier (bij boekhandel en andere winkels te koop)
 • Printer
 • computer/laptop om teksten op te maken
 • strijkijzer/plank
 • bakpapier

Beschrijving

  1. Maak op de pc de tekst, ik heb gewerkt in words.
  2. print de tekst op het transferpapier (let op als je printer geen functie heeft voor transferpapier, dan moet je de tekst spiegelen voordat je hem uitprint.)
  3. knip de tekst uit op de breedte van het lint.
  4. zet strijkijzer aan gebruik de beschrijving van het transferpapier voor de stand.
  5. leg het lint op de strijkplank
  6. leg de tekst er op de kop op. (daarom moest het gespiegeld worden)
  7. nu het bakpapier er op en strijken volgens de beschrijving van het transferpapier.
  8. de rest van de handelingen gaan ook via de beschrijving van het transferpapier. dat was in mijn geval als je lang genoeg gestreken hebt het papiergedeelte van het lint trekken. goed kijken of het vast zit. dan bakpapier op lint en nogmaals strijken. bakpapier voorzichtig ere aftrekken.
  9. je eigen gemaakte tekst lint is dan klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in