Maak je eigen leren portemonnee

Heel handig voor kleingeld

0
410

Het is al woensdag, een dag te laat, het lijkt er op dat ik weer aan de gang moet om blogs in het voren te maken, maar nu eerst: maak je eigen leren portemonnee. Soms heb je het drukker dan je wil en blijft er iets liggen, dit keer was het een blog schrijven. Maar niet getreurd een dagje later lijkt me niet zo’n groot probleem, toch…

Hier een erg leuk en simpel leren portemonneetje voor al je kleingeld, alhoewel 1 of twee briefjes er ook wel in passen. Een poos terug kreeg ik allemaal stukken leer en daar moet je dan toch wat mee. Gelukkig zitten er erg mooie kleuren tussen en dat maakt het nog leuker om er iets mee te maken. Dit keer dus een leren portemonnee.

Dit is eigenlijk zo simpel te maken dat een uitgebreide uitleg me niet nodig lijkt. Het begint met een grote driehoek van 20x20x20 cm. en eindigt met een kleine driehoek. Het enige wat wat lastig is zijn de drukknopen, gelukkig heb ik daar wel een handige tang voor. De gaatjes heb ik gemaakt met een gaatjestand, maar ook mijn drukknopentang kan dat doen.

Benodigdheden

  • Stukken rest leer van in ieder geval 21×21 cm.
  • gaatjestang
  • drukknopen en tang om ze te monteren
  • patroon: papier van driehoek met aan alle zijden 20 cm.

Beschrijving maak je eigen leren portemonnee

  1. Maak van papier een patroon 20x20x20 cm. en knip het daarna uit leer

2. Leg het voor je neer. Vouw de onderste punt naar boven, Meet even 10 cm. vanaf de          kant, zodat je zeker weet dat hij in het midden ligt. Vouw dan de linker punt over deze        punt. Zet er even een paperclip op om het zo te houden.

3. Zoek nu het midden op en maak met je gaatjestang een gaatje door beide lagen.

4. Maak de drukknoop in dit gedeelte. Dit is het gedeelte waar de drukknoop in valt. Meet      nu waar het andere gedeelte moet door de laatste driehoek er over te vouwen en een        beetje terug te vouwen zodat je kunt zien waar de drukknoop zit. zet daar een puntje        met een stift.

5. Maak het gaatje in de bovenste punt en plaats daar het andere gedeelte van de                  drukknoop. Nu kan het portemonneetje dicht.

 

6. Resultaat van maak je eigen leren portemonnee

maak je eigen leren portemonnee

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in