Magneetbord schilderij

past in elk huis omdat je de kleuren zelf bepaalt

2
2121

Het is al een poosje geleden dat ik ze voor de eerste keer maakte, een magneetbord schilderij. Eigenlijk een magneetbord waar je een schilderij op maakt. Of een schildersdoek waar je een magneetbord van maakt voordat je er op schildert.

Het klinkt verwarrend, maar is heel simpel. Je neemt een schildersdoek en een pot magneetverf. Ik kocht deze bij een bouwmarkt. Wat een zware pot verf, dat natuurlijk komt van het ijzervijlsel wat er in zit. Voordat je deze verf gebruikt moet je heel goed roeren, zodat het vijlsel goed door de verf komt.

Nadat je het schildersdoek met deze verf hebt geschilderd, ik moest twee keer om genoeg magnetische  kracht te krijgen, ga je er wat leuks op schilderen. Hiervoor hoef je niet te kunnen schilderen, je kunt een uitgeprinte tekening als beginpunt nemen. Dan is het net kleuren, gewoon de vakken in de goede kleur schilderen.

Mijn uitgangspunt waren een stel magneten die we ooit in Frankrijk tijdens een vakantie kochten. Vlinders en Libellen werd het dus. En deze heb ik dan ook als onderwerp genomen om er op te schilderen. Heb nog foto’s gezocht van mijn vorige magneet schilderijen, maar helaas kon ik de foto’s niet van onze oude pc krijgen. Geen internetkabel in de buurt en de Wifi-kaart zit er nog niet in. Op die doeken stonden poezen, een koe, een varken en een bloeiende paardenbloem. Deze magneet schilderijen hebben al lang een andere eigenaar.

Ik heb wel wat schilderservaring dus heb het uit de vrije hand gedaan. Heb veel kleurige vakken gebruikt, dit is een gemakkelijke manier om te schilderen. Als je klaar bent neem je een opvallende kleur en trekt de figuur om met een dun kwastje. Dit hoeven dan geen lange omtreklijnen te zijn, gewoon hier en daar een accent langs de tekening. Je hebt dan een magneetbord wat er leuk uitziet als je hem niet gebruikt, en wat je ook gewoon kunt volhangen met briefjes, tekeningen enz.

Benodigdheden

 • schildersdoek. kies je eigen maat ik had een 30×40 cm.
 • magneetverf
 • kwasten in verschillende maten
 • acrylverf in verschillende kleuren
 • plaatjes wat je wilt schilderen, een uitgeprinte tekening kan een goed hulpmiddel zijn.
 • magneten

Werkwijze

 1. schilder de doeken met magneetverf. Probeer na de eerste laag of de magneten blijven hangen. Zo niet schilder er dan nog een laag over. Denk er aan dat je er nog een laag verf over doet, dus ze moeten goed hangen.
 2. schilder de magneetverf over in een achtergrondkleur die je zelf wilt. Mocht je hem niet egaal in één kleur willen, doe dan twee kleuren naast elkaar op je palet en doe beiden tegelijk aan de kwast. Als je dan niet te veel veegt krijg je een gemêleerde ondergrond.
 3. Neem de tekening die je wilt gebruiken en breng die met potlood aan op het doek.
 4. schilder de tekening in.
 5. laat het geheel drogen totdat het bijna droog is. Neem nu de omtrek kleur en zet lijnen zodat het geheel duidelijker wordt.
 6. laat drogen voordat je de magneten er op hangt.

magneetbord schilderij

magneetbord schilderij

2 REACTIES

 1. is er bij jullie nog iets bekent, hoppy met lood.
  in 2000 daar heel veel mee gewerkt,jammer genoeg mijn tijdschriften daar van kwijt.
  Vriendelijke Groet Riek willemsen

  • Hallo Riek,

   ik begrijp niet precies wat je bedoel, hobby met lood. bedoel je hier glas in lood mee.
   of bedoel je alle huis en tuin beeldjes die er toentertijd gemaakt werden.

   vriendelijke groet

   marja meijer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in